|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

În ultimele două luni, Salrom Vâlcea a livrat o cantitate totală de 50.000 tone de sare 

• Directorul Marius Tănăsie a declarat că

În ultimele două luni, Salrom Vâlcea a livrat o cantitate totală de 50.000 tone de sare

Marius Tănăsie, directorul Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea din cadrul Salrom, ne-a declarat recent că societatea pe care o conduce a onorat toate comenzile de sare venite de la firmele care s-au ocupat de deszăpezirea drumurilor din ţară în această iarnă. „În luna februarie, când au fost cele mai multe ninsori abundente, am livrat o cantitate totală de circa 30.000 de tone de sare, iar în ianuarie doar 20.000 de tone. Faţă de situaţia din cursul iernii precedente, livrările de sare au scăzut. Am onorat toate comenzile rapid, iar într-o perioadă de timp a trebuit să livrăm şi câte 3.000 de tone de sare pe zi”, a declarat Marius Tănăsie, directorul Exploatării Miniere Vâlcea.
Cât priveşte Salina de la Ocnele Mari, Marius Tănăsie ne-a spus că afluxul de turişti a fost mai mic comparativ cu alte perioade, datorită, în special, condiţiilor meteorolgice nefavorabile. Oricum, în fiecare week-end, la Salina de la Ocnele Mari vin câte 300-400 de persoane.

Din 7 februarie 2012, salina se poate vizita doar în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10 şi 18. În salină poate fi văzută o biserică, un muzeu şi o fântână arteziană. Copiii se pot bucura de spaţiile de joacă şi de terenurile de sport. În salină e amenajat un bar, un restaurant şi magazine de suveniruri. Intrarea la salină costă: adulţi – 14 lei, elevi şi studenţi – 7 lei (pe bază de legitimaţie de student sau carnet de elev), copii între 3 şi 7 ani – 7 lei, pensionari – 7 lei/persoană, copii sub 3 ani au acces gratuit. Salina Ocnele Mari a fost inaugurată la începutul lunii septembrie 2009, în prezenţa a sute de oameni. Parcul salin a fost amenajat cu 200.000 de lei de Societatea Naţională a Sării. „Salina se întinde acum pe 10.000 de metri pătraţi. Vom continua să extindem parcul, în următorii doi ani cu amenajarea altor galerii de la mina Coceneşti”, a declarat Marius Tănăsie, directorul Exploatării Miniere Vâlcea. Salina se află la cota plus 225 faţă de nivelul mării şi până la ea sunt de parcurs 900 de metri prin galeria de mină.
(P.C.)

Leave a Response