|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Primăria şi Finanţele ar putea să ne lase fără curent electric 

• Conform logicii imbecile a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului,

Primăria şi Finanţele ar putea să ne lase fără curent electric

Nicu Trandafir

Răspunsul imbecil dat de Comisariatul Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea unui cetăţean care reclama la 30 ianuarie anul curent abuzurile CEZ Vânzare SA ne îndreptăţeşte să le spunem direct primarilor din judeţ şi celor de la Finanţele Publice că au la îndemână cea mai bună soluţie pentru a stoarce de bani cetăţenii. Soluţia este să-i ameninţe cu sistarea furnizării energiei electrice . „Ori vă plătiţi taxele şi impozitele la zi ori vă lăsăm pe întuneric.” Pentru asta administraţiile locale nu au decât să încheie un contract cu CEZ Vânzare după modelul încheiat de sinistra Televiziune de Stat şi de Radiodifuziunea Română. Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, care culmea este condus la Vâlcea de Laura Dinţoi, soţia unui cunoscut jurnalist care se bate cu pumnii în piept că este interesat de soarta cetăţenilor, de dreptate, de adevăr. 

Prin lipsa de reacţie, doamna Dinţoi încurajează aceste practici comerciale ilegale ale CEZ care a furat banii populaţiei plătiţi pentru curent electric şi i-a virat în conturile SRTV fără nicio justificare legală. Cetăţeanul a plătit conştincios facturile pentru curent electric dar s-a trezit cu restanţe pe facturile de la începutul anului. CEZ a spus: Da am primit banii de la tine, dar ţi-am plătit cu ei datorii pe care le aveai la Radio şi TV şi acum îţi cer alţi bani iar dacă nu îmi plăteşti îţi tai curentul electric. Domnilor reprezentanţi ai autorităţilor locale cu atribuţii de control direct în acest caz, suntem siguri că veniturile familiilor dumneavoastră sunt aşa de mari încât vă permit să achitaţi orice factură primiţi fără să verificaţi ce scrie pe ea şi ce anume reprezintă. Dar nu toată lumea trăieşte pe picior mare iar dumneavoastră reprezentaţi instituţii ale statului român care trebuie să apere consumatorul, cetăţeanul de bună credinţă, contribuabilul din ale cărui taxe şi impozite primiţi salariile. 

Inclusiv consumatorul de curent electric! CEZ nu este o firmă de recuperare creanţe şi în mod logic, pe mine ca cetăţean nu mă interesează cine a mandatat-o să facă operaţiuni şi să încaseze bani şi pentru servicii pe care nu mi le oferă. Eu am un contract pentru curent, am plătit curentul şi nu vreau ca banii plătiţi pe curent să fie folosiţi de CEZ pentru stingerea unor presupuse datorii ale mele, client al CEZ, către terţi!!! Înţelegeţi aceste noţiuni sau chiar aţi fost promovaţi în posturi numai ca recompense pentru „servicii” financiare şi în unele cazuri chiar jurnalistice aduse unor politicieni? După logica rudimentară de care daţi dovadă în răspunsuri imbecile care le daţi celor care reclamă abuzurile CEZ pe bune că Vâlcea ar putea să aibă grad de colectare sută la sută al oricărui impozit, taxă, amendă datorată de o societate comercială sau persoană fizică. 

Chiar şi CET ar putea să îşi recupereze datoriile de la toate asociaţiile de locatari dacă încheie contract cu CEZ. Ne înşelăm sau avem dreptate? Un astfel de contract de recuperare ar fi legal? Păi nu văd de ce nu dacă îl consideraţi pe cel cu Televiziunea de Stat legal. Primarul Rădulescu de exemplu dă o listă cu cetăţenii care nu au plătit taxele şi impozitele pe case, terenuri, autoturisme celor de la CEZ, încheie un contract de comision iar CEZ te prinde când plăteşti factura de energie electrică îţi ia banii plăteşte cu ei datoriile tale pentru impozite apoi îţi trimite adresa că îţi taie curentul dacă nu plăteşti din nou curentul. E logic?

Leave a Response