|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti amână nejustificat judecarea procesului penal al lui Nicolae Minea 

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti amână nejustificat judecarea procesului penal al lui Nicolae Minea

Nicu Trandafir

Curtea de Apel Bucureşti amână în mod inexplicabil judecarea infractorului economic Nicolae Minea. Reamintim faptul că Tribunalul Bucureşti a menţinut hotărârea Judecătoriei Suceava, prin care Minea a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti se arată foarte „înţelegători” şi indulgenţi cu Minea şi camarila de infractori care-l înconjoară. Îi întrebăm şi noi pe onorabilii magistraţi bucureşteni: de ce înghit pe nemestecate toate motivaţiile iluzorii şi mincinoae invocate de Minea şi compania pentru a tergiversa pronunţarea în această cauză atât de evidentă? De ce, domnilor judecători, care este interesul? Aceeaşi întrebare mult mai dezvoltată au adresat-o preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti şi acţionarii minoritari de la Alutus Turism – Vâlcea: „Referitor la dosarul nr. 63/314/2005-Curtea de Apel Bucureşti, cu termen 30.06.2012 (??!!), subsemnata Manda Leonica, preşedinte al Asociaţiei Acţionarilor Minoritari Alutus Turism -Vâlcea, recurent în dosarul menţionat, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, având în vedere motivul de amânare a judecării cauzei din data de 16.03.2012, respectiv, lipsa inculpatului Coveianu Marin Petru ca urmare a internării acestuia la unul din spitalele din Craiova, vă învederez faptul că motivul amânării este viciat prin prezentarea ca adevărată a unei situaţii de fapt, false. Argumentez precizarea de mai sus prin aceea că în ziua de 15.03.2012, ora 16:30, Coveianu Marin Petru a mers împreună cu „colegul” său, Aspriţoiu Nicolae, în com. Orleşti, jud. Vâlcea, la „fabrica de cărămidă” -un punct de lucru ce aparţine firmelor lui Minea Nicolae -unde ca urmare a unor neînţelegeri l-au înjurat şi bruscat pe Ghioculescu Gheorghe -şeful fabricii, de faţă fiind şi Cărămizoiu Teluş -muncitor.

Prin urmare vă rog să dispuneţi verificarea aspectelor menţionate sub aspectul infracţiunii de fals în înscrisuri (documentul de internare), înşelăciune (inducerea în eroare a instanţei de judecată) şi favorizarea infractorului de către apărătorii lui Minea Nicolae şi Coveianu Marin Petru şi să dispuneţi măsurile procedurale corespunzătoare.”

Ce spune sentinţa penală

În urmă cu mai puţin de trei ani, Nicolae Minea şi asociatul său „de afaceri” Marin Petru Coveianu au primit pedepse grele cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând statului. Astfel, prin Sentinţa penală nr. 540 din 28 octombrie 2008 pronunţată de Judecătoria Suceava, Nicolae Minea a fost condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, iar Marin Petru Coveianu a fost trimis să execute o pedeapsă de 6 ani de detenţie. Numai că cei doi au reuşit să scape de închisoare pentru că au formulat recurs la aceste sentinţe.

Iată însă ce au descoperit procurorii şi magistraţii de la Suceava care au judecat acest caz…. Astfel, s-a constatat că Nicolae Minea a înstrăinat, în calitate de acţionar majoritar şi de preşedinte al CA al SC Alutus SA Râmnicu Vâlcea, cu intenţie şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, la o valoare vădit diminuată faţă de valoarea lor contabilă reactualizată şi faţă de valoarea lor comercială reală, trei terenuri din 12 aparţinând domeniului public al statului de interes local şi aflate în folosinţa societăţii (cele aferente Complexului Hotel Alutus, Complexului Motel Capela şi Complexului Comanca Olăneşti), precum şi că l-a determinat, calitate de acţionar majoritar pe Petru Coveianu, preşedinte al Consiliului de Administraţie, să le înstrăineze pe toate celelalte 8 terenuri din 12, în scopul obţinerii de foloase injuste atât pentru sine cât şi pentru celelalte societăţi comerciale. 

În schimb, Marin Petru Coveianu a acceptat rezoluţia infracţională luată de Nicolae Minea şi a dispus înstrăinarea cu intenţie, în mod repetat, la o valoare vădit diminuată faţă de valoarea lor contabilă reactualizată şi faţă de valoarea lor comercială reală, a celorlalte 8 terenuri aparţinând domeniului public al statului de interes local şi aflate în folosinţa SC Alutus SA, în scopul obţinerii de foloase injuste pentru sine cât şi pentru firmele conduse şi coordonate de Nicolae Minea.

Leave a Response