|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Apa a atins un metru pe străzile din Vâlcea 

Apa a atins un metru pe străzile din Vâlcea

Tot cerul s-a prăvălit peste Vâlcea, ploaia toren╚øială fiind înso╚øită ╚Öi de grindină. Oamenii au înro╚Öit telefoanele apelând la 112, după ce ╚Öuvoaiele le-au pătruns în casă. Câteva blocuri aflate în lucrări de modernizare au fost inundate de sus până la parter.

O conductă de gaze a fost ruptă şi mai multe imobile au fost inundate vineri în Râmnicu Vâlcea în urma unei ploi torenţiale, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, căpitan Cătălin Popescu.

„În acest moment o echipă de la ISU împreună cu cei de la Distrigaz se află în cartierul Petrişor, pe strada Poenari, unde aluviuni şi torenţi de pe deal au rupt o conductă de gaze în zonă. Cei de la Distrigaz vor opri gazul metan în zonă pentru a evita orice risc. Tot în aceste momente echipajele ISU sunt în exerciţiu de scoatere a apei din şase imobile inundate, iar un alt echipaj s-a deplasat în pasajul subteran Dacia pentru a scoate o maşină blocată în apă”, a precizat Popescu. ÔÇ¿ÔÇ¿În municipiul Râmnicu Vâlcea, precum şi în zonele limitrofe a plouat torenţial vineri după-amiază, apa căzută afectând suprafeţe agricole şi producând ambuteiaje în traficul rutier din municipiu. AGERPRES
Furtuna a făcut prăpăd la Râmnicu Vâlcea. Șapte copii, izolaţi în podul unei case

Ploaia torenţială a inundat, în doar câteva minute, străzile municipiului Râmnicu Vâlcea, pe unele străzi traficul fiind oprit complet. În cartierul Petrişor, şapte copii s-au adăpostit în podul unei case. Angajaţi ai ISU intervin cu bărci pneumatice pentru salvarea copiilor.

Subsolurile clădirilor şi mai multe gospodării au fost inundate, vineri după-amiază, în urma unei furtuni puternice.ÔÇ¿ÔÇ¿Angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au fost solicitaţi în cartierul Petrişor, pentru salvarea a şapte copii care s-au refugiat în podul unei case. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, căpitan Cătălin Popescu, s-a intervenit cu mai multe bărci pneumatice. În acelaşi cartier, a fost ruptă şi o conductă de gaz. ÔÇ¿ÔÇ¿

Cel mai afectat a fost cartierul Petrişor unde pompierii au fost chemaţi să salveze copii şi bătrâni care s-au refugiat pe acoperişuri.

În această după amiză de 1 iunie Râmnicu Vâlcea s-a transformat într-o adevărată lagună. Circulaţia rutieră a fost întreruptă în oraş, apa pe carosabil curgând în şuvoaie, cele mai afectate fiind zonele Troian (în dreptul benzinăriei), cartierul Ostroveni şi cartierul Petrişor. “Pe strada Morilor apa a atins 1,5 metri adâncime, iar pompierii au intervenit pe Bulevardul Calea lui Traian (în imediata vecinătate a Grupului Școlar General Magheru), pe străzile Inăteşti, Sacerdoţeanu, Mircea Eliade şi Emanoil Florescu”, a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

ÔÇ¿Oameni înconjuraţi de torente

ÔÇ¿Pe strada Proieni s-a rupt o conductă de gaze de un ţol, alimentarea cu gaze fiind oprită pe străzile Morilor, Arinilor, Buda şi Proieni. O situaţie fără precedent a avut loc în cartierul Petrişor. “Șase copii şi un adult au fost înconjuraţi de apele unui torent, aceştia rămând blocaţi în mansarda casei. Pompierii s-au dus cu o bărcile de salvare, însă între timp apele s-au retras. Tot pe strada Morilor, cu ajutorul bărcilor, doi bătrâni care rămăseseră blocaţi în interiorul locuinţei au fost scoşi cu barca”, a completat cpt.Cătălin Popescu. Mai multe blocuri şi locuinţe sunt inundate, cel mai grav afectate fiind blocurile unde se construiesc mansarde. Patru echipajele ale pompierilor se află în teren pentru a scoate apa de la subsolurile blocurilor şi locuinţelor. Timp de două ore circulaţia a fost oprită în Râmnicu Vâlcea. Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Response