|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

“Ziarista” Dana Tanislav, de la Info Puls, s-a dat în stambă la o secţie de votare din Rm. Vâlcea 

• A fost nevoie de intervenţia Jandarmeriei pentru a calma spiritele

“Ziarista” Dana Tanislav, de la Info Puls, s-a dat în stambă la o secţie de votare din Rm. Vâlcea

În cadrul Colegiului Prefectural de marţi, 3 iulie, Liviu Rotaru, şeful Jandarmeriei Vâlcea, a prezentat un raport cu privire la incidentele care au avut loc în data de 10 iunie, cu prilejul scrutinului electoral. Astfel, la ora 22.25, subofiţerul aflat în serviciu la secţia de votare nr. 47 PT8 Petrişor (Rm. Vâlcea) a solicitat grupa de intervenţie la cererea preşedintelui secţiei de votare pentru calmarea a 20 persoane care reclamă faptul că “ziaristei” Dana Tanislav, de la Info Puls, i s-a permis accesul în interiorul secţiei pentru a asista la numărarea voturilor. La faţa locului a fost direcţionată o grupă de intervenţie formată dintr-un ofiţer şi trei subofiţeri jandarmi cu auto Dacia Logan, pentru prevenirea tulburării ordinii publice.

La secţia nr. 5 Irimeşti (Bălceşti), s-a suspendat procesul de votare între orele 10.45-10.55 din cauza dispariţiei unei ştampile. La faţa locului s-a prezentat doamna procuror Florea Carmen de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti, care împreună cu Poliţia a efectuat cercetări pe această linie. Procesul de votare s-a reluat, în incinta secţiei de votare intrând, pe rând, câte o singură persoană pentru exercitarea dreptului de vot, subofiţerul jandarm asigurând ordinea pentru desfăşurarea votării în condiţiile stabilite.

La secţia nr. 4 Bîrseşti (Mihăeşti) s-a suspendat procesul de votare între orele 12.00-12.10 din cauza distribuirii a mai multe buletine de vot de către un membru al comisiei. La faţa locului s-a prezentat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Mihăeşti. S-a trecut la renumărarea buletinelor de vot, nu s-a constatat nicio neregulă şi s-a hotărât reluarea procesului de votare.
Tot în data de 10 iunie 2012, la ora 20.45, subofiţerul aflat în serviciu la secţia de votare nr. 3 Barza (Budeşti) solicită grupa de intervenţie la cererea preşedintelui secţiei de votare deoarece un grup de persoane deranjează ordinea şi liniştea publică. La faţa locului a fost direcţionată o grupă de intervenţie formată din 1 ofiţer şi 5 subofiţeri jandarmi cu 1 VW Transporter, pentru prevenirea tulburării ordinii publice.

La ora 19.00, subofiţerul aflat în serviciu la secţia de votare nr.1 Voiceşti solicită grupa de intervenţie la cererea preşedintelui secţiei de votare, datorită numărului mare de votanţi, aproximativ 100 de persoane. La faţa locului a fost direcţionată o grupă de intervenţie formată din 1 ofiţer şi 5 subofiţeri jandarmi care a asigurat ordinea publică până la ora 21.00. Tot la secţia de votare nr.1 Voiceşti, în data de 10 iunie 2012, la ora 23.45, subofiţerul aflat în serviciu solicită grupa de intervenţie la cererea preşedintelui secţiei de votare, deoarece în jurul secţiei s-au adunat aproximativ 200 persoane (100 simpatizanţi ai PSD şi 100 simpatizanţi ai PP-DD) care tulbură ordinea publică, solicitând reluarea procesului de votare datorită producerii unor nereguli în desfăşurarea acestuia, în opinia lor. La faţa locului au fost direcţionate o grupă de intervenţie formată din 2 ofiţeri şi 10 subofiţeri jandarmi şi 2 echipaje DPIR cu 16 poliţişti pentru asigurarea ordinii publice în zonă, care au executat misiunea fără probleme până în data de 11 iunie 2012.

(Nicu Trandafir)

Leave a Response