|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

Mugur Isărescu a vândut vin de peste 2 milioane de lei 

Mugur Isărescu a vândut vin de peste 2 milioane de lei

Măr SRL, firma de vinuri a guvernatorului BNr Mugur Isărescu a avut o cifră de afaceri în 2011 de peste două milioane de lei, conform datelor raportate la Finan╚øe.

Astfel, Isărescu a avut o cifră de 2.098.735 de lei, în timp ce profitul realizat a fost de aproape 400 de mii de lei, în scădere de la 619 mii lei. 

Cifra de afaceri a firmei de vinuri a guvernatorului BNR aproape s-a dublat fa╚øă de 2010, de la 1,168 milioane de lei la 2,098 milioane de lei.

Mugur Isarescu: „Am în╚øeles, prin firma mea, că nu este u╚Öor să faci afaceri „în sens pozitiv” în România ÔÇ¿ÔÇ¿Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunea în urmă cu ceva timp ca a înteles din activitatea firmei sale ca nu este usor sa faci afaceri „în sens pozitiv” în România, adică să se creeze locuri de muncă, să se platească salarii ╚Öi impozite, în contextul birocra╚øiei ridicate ╚Öi al numărului mare de impozite.

„Nu pot să spun ca business-ul merge usor. Vinăria aceasta, podgoria asta micu╚øă, m-a apropiat foarte mult de lumea de afaceri ╚Öi am inteles dinăuntru. Nu eu conduc firma pentru că nu am voie prin lege, dar mă implic, că sunt ac╚øionarul principal. Uitându-mă la cifre ╚Öi văzând cum merg lucrurile, am în╚øeles ca nu este u╚Öor să faci afaceri în România, afaceri în sens pozitiv. Birocra╚øia este mare, există raportari absolut nenecesare ╚Öi nu se fac prin computer, trebuie să te duci de exemplu de la Drăgă╚Öani la Vâlcea cu ma╚Öina ca să depui o hârtie”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată duminica la Pro TV.

Măr SRL, firma lui Mugur Isărescu, deţine 20 de hectare de viţă-de-vie în zona Drăgăşani şi produce mai multe soiuri de vin, printre care Sauvignon Blanc, Crâmpoşia strămoşească, Tămâioasă Românească, Cabernet Sauvignon. (www.capital.ro)

Leave a Response