|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

La referendum au fost semnalate 15 incidente, într-un caz fiind întocmit un dosar penal 

• În judeţul Vâlcea,

La referendum au fost semnalate 15 incidente, într-un caz fiind întocmit un dosar penal

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu s-a desfăşurat duminică 29 iulie 2012, în judeţul Vâlcea, între orele 7 şi 23, în bune condiţii şi fără a fi semnalate probleme deosebite. La nivel judeţean, au fost semnalate 15 incidente, 11 în mediul rural şi patru în mediul urban. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii echipelor de cercetare special constituite, aspectele sesizate în zece cazuri nu au fost confirmate. Totodată, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări în conformitate cu prevederile Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. “Subliniem faptul că atât campania pentru referendum, cât şi referendumul s-au desfăşurat în condiţii de normalitate, în judeţul nostru, majoritatea incidentelor semnalate având un caracter minor. Judeţul Vâlcea a ocupat locul cinci la nivel naţional în ceea ce priveşte prezenţa la vot, la referendumul din 29 iulie. Dintre cetăţenii judeţului cu drept de vot s-au prezentat la urne 198.975 de persoane, dintre care 179.810 de vâlceni au spus DA la referendum.

Îi felicităm, pe această cale, pe toţi cetăţenii judeţului care au înţeles să participe la acest exerciţiu democratic şi să-şi exercite dreptul la vot şi la liberă opţiune, aşa cum este prevăzut în Constituţie. De asemenea, adresăm mulţumiri tuturor autorităţilor publice din judeţ, implicate în organizarea referendumului, pentru efortul depus şi pentru modul exemplar în care au acţionat în toată această perioadă. Pentru a analiza situaţia privind efectele secetei asupra incendiilor la fondul forestier din ultima perioadă, de pe teritoriul judeţului Vâlcea, în ziua de 25 iulie 2012 a fost convocată şedinţa Grupului de Suport Tehnic nr. 6.1 Incendii la fondul forestier, din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Concluziile şi măsurile adoptate sunt următoarele: fiecare instituţie sau societate, cu competenţe legale în domeniu, va intensifica acţiunile de prevenire a situaţiilor de urgenţă generate de incendiile la fondul forestier şi de arderile de vegetaţie uscată; fiecare instituţie/societate, cu competenţe legale în domeniu va instrui personalul propriu cu privire la atribuţiile ce îi revin referitoare la incendiile la fondul forestier şi de arderile de vegetaţie uscată; fiecare instituţie sau societate, cu competenţe legale în domeniu va dispune măsuri de completare a dotărilor minime prevăzute de anexa nr. 1 din OMIRA nr. 551/1475 din 8 august 2006; verificarea fluxului informaţional existent în cadrul fiecărei instituţii sau societăţi cu competenţe legale în domeniu, precum şi în raporturile acesteia cu structurile operative ale CJSU Vâlcea; în cazul producerii unor incendii, instituţiile publice cu atribuţii în domeniu vor întreprinde demersuri pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor vinovate de declanşarea şi propagarea acestora; fiecare instituţie cu atribuţii în domeniu va informa, până la data de 5 august 2012, CJSU Vâlcea despre acţiunile întreprinse pentru prevenirea incendiilor de acest tip”, a precizat prefectul Mircea Nadolu.

Leave a Response