|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Un sărac din Nicolae Bălcescu care a furat pâini şi alimente riscă să stea 15 ani la închisoare 

• La fel ca în romanul “Mizerabilii”,

Un sărac din Nicolae Bălcescu care a furat pâini şi alimente riscă să stea 15 ani la închisoare

În urma prelucrării mijloacelor de probă prelevate de la faţa locului, criminaliştii vâlceni au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unui furt dintr-o societate comercială, comis în noaptea de 26 spre 27 august, în localitatea Galicea, judeţul Vâlcea. Este vorba de Constantin P., de 26 de ani, din localitatea Nicolae Bălcescu, suspect de faptul că în noaptea de 26 spre 27 august a pătruns într-un magazin de alimentaţie publică situat pe raza comunei Galicea, de unde a sustras mai bunuri alimentare în valoare de 450 lei. Faţă de Constantin P. se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 15 ani.

Cum să nu deveniţi victime ale tâlhăriilor?

Trăim într-o societate în care pericolele de diverse tipuri ne pândesc la fiecare pas. Este absolut necesar să încercăm, pentru binele nostru, să evităm pe cât posibil să ajungem victime ale răufăcătorilor. În acest sens vă sfătuim: la intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni. Nu staţi cu spatele spre acele locuri; orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă; alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau formaţi numărul unic de urgenţă 112; folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute. Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora.

Dacă este cazul, apelaţi la uşa unui vecin de la parter. Instruiţi-vă în acest sens şi copiii; când liftul nu funcţionează, fiţi atenţi la cei care urcă sau coboară de la etaj, mai ales între parter şi etajul 1 sau între etajele 1 şi 2; luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse odată cu lăsarea întunericului; închideţi uşa imobilului după ora 22.00 sau protejaţi imobilul cu un interfon; nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate; pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate şi la ore târzii; alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane; nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare; pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari; dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepe până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă; dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi anunţaţi Poliţia, la 112; nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul. Viaţa dumneavoastră este mult mai preţioasă decât bunurile. Fiţi atent însă la fizionomia agresorului, pentru a-l putea descrie cât mai bine la Poliţie şi pentru a creşte astfel şansele de a fi prins cât mai repede.

Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Leave a Response