|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Ziariştii pot obţine GRATUIT informaţii de la Registrul Comerţului 

Ziariştii pot obţine GRATUIT informaţii de la Registrul Comerţului

La data de 24.09.2012, în Monitorul Oficial al României nr. 667, Partea I, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 902 din 01 septembrie 2012 privind aprobarea taxelor ╚Öi tarifelor pentru opera╚øiunile efectuate de Oficiul Na╚øional al Registrului Comer╚øului ╚Öi oficiile registrului comer╚øului de pe lângă tribunale.

Prevederile hotărârii vor intra în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, respectiv la data de 23.11.2012.

Potrivit actului normativ respectiv, taxele si tarifele de inregistrare in Registrul comertului a unei societati comerCiale sunt in total de 250 de lei, fata de 450- 500 lei cat costa n prezent.

De asemenea, cererea de inmatriculare a unui PFA, II si IF sunt taxate cu doar 90 de lei fata de aproximativ 250 lei cat costa in prezent.
Ca element de noutate, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului eliberează cu titlu gratuit ziariştilor şi reprezentanţilor mijloacelor de informare în masă informaţii din registrul comerţului, care pot fi utilizate numai în scopul informării opiniei publice.

De asemenea, serviciile de transmitere de acte şi informaţii prin e-mail se prestează cu titlu gratuit.
În cazul renunţării la soluţionarea cererilor adresate Oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunale Valcea, precum şi în cazul respingerii cererilor de înregistrare, taxele şi tarifele achitate de solicitant nu se mai restituie.

Prin excepţie, taxele şi tarifele se vor restitui integral în cazul cererilor adresate Oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunalul Valcea la a căror soluţionare se renunţă în aceeaşi zi în care au fost achitate taxele/tarifele aferente cererii.

Leave a Response