|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Peste 100 de mii de vâlceni au migrat în lumea largă 

Câţi cetăţeni lipsesc la apelul de seară ?

Peste 100 de mii de vâlceni au migrat în lumea largă

Prefectura Vâlcea a făcut public numărul de alegători înscrişi pe listele electorale din judeţul nostru: 341.596 cetăţeni. Adică atâţia oameni, cu vârsta peste 18 ani, ar putea vota în 9 decembrie în colegiile electorale din judeţ. Teoretic. Iată însă cum stau lucrurile în practică.

Conform AJOFM Vâlcea, la data de 17 octombrie 2012 în judeţ se aflau 9118 persoane înscrise ca şomeri ( din care 4451 primesc indemnizaţie de şomaj). Conform directorului Casei de Pensii Vâlcea, Gabriel Andreescu, în judeţul nostru sunt cu puţin peste 116.000 de pensionari ( inclusiv pensionari pe caz de boală, veterani, văduve de veterani etc). Inspectorul şef ITM Vâlcea, Ion Nicolaescu, ne declara tot miercuri, că în judeţ se află 82.200 de cetăţeni care au contracte de muncă.

Dacă facem o adunare a acestor trei categorii obţinem totalul de 207.118 cetăţeni. Nu am reuşit să aflăm numărul exact al mamelor care se află în perioada în care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului şi nici numărul exact de vâlceni care au statut de elevi, studenţi, cursanţi la postliceeale sau profesionale şi care au mai mult de 18 ani. În birocraţia instituţiilor din Vâlcea de fapt este aproape imposibil de a afla cifrele exacte în acest sens dar nu este greu de aproximat că mai mult de 30 de mii de persoane nu se pot afla într-o astfel de situaţie. Știm că există cu siguranţă cetăţeni care trăiesc în judeţ şi lucrează la negru, alţii care trăiesc foarte bine dar nu îşi declară veniturile ( mici comunităţi de romi şi rudari), cerşetori, oameni fără venituri internaţi în diferite instituţii, persoane cu handicap, hoţi, hackeri, tineri care freacă menta şi sunt întreţinuţi de părinţi, femei care practică prostituţia (şi nu apar în evidenţele cu pensionari, şomeri sau salariaţi ). Cu toate acestea undeva la o sută de mii de oameni nu mai sunt. Nu mai sunt decât pe listele electorale. În realitate ei trăiesc în alte zone . Foarte puţini din ei prin alte judeţe. Majoritatea în alte ţări. (N.T.)

ÔÇ¿

Leave a Response