|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Lucian Orăşel ÔÇô PPDD, unul dintre cei mai controversaţi candidaţi din Vâlcea 

Dosar de candidat (III) / Uite cine vrea postul senatorului Laurenţiu Coca!

Lucian Orăşel ÔÇô PPDD, unul dintre cei mai controversaţi candidaţi din Vâlcea

Prezent vineri seara la emisiunea Criterii Politice de la postul VTV, profesorul Lucian Orăşel a reuşit să capteze interesul cunoscutului realizator Gheorghe Smeoreanu, acesta neştiind despre invitat decât câteva sumare informaţii de pe internet. Liderul interimar al PPDD Vâlcea, Eugen Mihalache, zâmbea triumfător ca şi cum ar fi reuşit să rupă gura târgului aducând-l să candideze pe Colegiul de Senat Drăgăşani-Bălceşti pe acest individ cu CV prefabricat, trecut de 70 de ani, cu domiciliul în New York, cetăţenie americană (de ce nu candidează pentru mandatele din Diaspora ???), carnet de membru al Partidului Republican (din partea căruia a şi participat la nişte alegeri) şi deţinătorul sumei de 500 de mii euro obţinuţi ca daune de la România. Pe internet unii îl prezintă inginer, alţii doctor în fiolozofie şi alţii doctor în drept. La VTV a declarat că este doctor în ştiinţe economice. Pe internet este numit undeva cel mai tânăr cercetător al Universităţii din Virginia. Numai că atunci când a fugit ( prin anii 1970) în SUA avea aproape 30 de ani şi nu urmase nici măcar liceul în România aşa că este greu de crezut că a reuşit să obţină funcţia de cercetător atât de repede în America.

Cum a luat 500 de mii de euro Orăşel

Surprinzător este că din peste 100 de mii de foşti deţinuţi politici care existau în 1990 în ţara noastră Orăşel este singurul care a obţinut daune materiale. Daune deloc mici după cum veţi vedea. A fost închis, pe când nu avea încă 18 ani, în închisorile Jilava şi Gherla. Tribunalul Militar Negru Vodă l-a condamnat în 1956 la 10 ani temniţă grea pentru uneltire împotriva statului. A executat 8 ani de puşcărie până în 1964. Generalul în rezervă Constantin Lăţea, fost coleg de celulă, îşi aminteşte în memoriile sale de Lucian ca fiind cel mai tânăr deţinut politic. De fapt comuniştii l-au condamnat pentru că depusese nişte documente împotriva regimului la ambasada SUA. În 2004 a publicat, în tiraj restrâns, cartea ┬½ Dăinuire în răspântii de imperii-Teroarea Roşie ┬╗. În 2003 a dat în judecată Statul Român cerând recunoaşterea genocidului făcut de comunişti asupra deţinuţilor politici şi daune materiale. Prima instanţă îi acordă daune de 250 mii euro. Orăşel face recur şi obţine, la 7 ianuarie 2008, o decizie a Înaltei Curţii e Casaţie şi Justiţie în valoare de 500 de mii euro daune. Mulţi deţinuţi politici însă se delimitează de gestul său şi sunt consternaţi ulterior că deşi s-a folosit de ei în instanţe, ca martori şi folosind documente, nu a ajutat şi alţi păgubiţi să-şi obţină drepturi similare. Interesant este însă că “Ziarul de VâlceaÔÇ£ a intrat în posesia unor informaţii care atestă stimate domnule Orăşel că v-aţi pretat la o periculoasă manipulare a opiniei publice şi colegilor, cărora le-ţi ascuns adevărata bază a pretenţiilor dvs: “reclamantul a arătat în esenţă că în perioada 28.11.1956-4.08.1964 a executat pedeapsa cu închisoare de 8 ani. In cursul anului 1974 urmare a unui recurs extraordinar declarat de procurorul General al României, respectiva hotărâre a fost desfiinţată, iar cauza penală a fost restituită Procuraturii Militare Craiova, care a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi încetarea urmăririi penale pentru faptele ce i se imputau şi pentru care a executat circa 8 ani de închisoare.ÔÇ£Aşadar, nu pentru că aţi obţinut constatarea genocidului comunist aţi câştigat dvs. despăgubiri! Ci pentru că aveaţi deja anulată, din 1974, sentinţa care v-a trimis în temniţă, încât acum nu a trebuit decât să combateţi aplicarea prescripţiei pentru daune, pe motiv că nu v-a fost adusă la cunoştinţă scoaterea de sub urmărirea penală. Din păcate nu am reuşit să aflăm exact când a părăsit Lucian Orăşel ţara. Înainte de 1974 sau după aceea. Ciudată este evadarea sa din România mai ales că după eliberarea din puşcărie a avut domiciliul forţat în Timişul de Sus. Părinţii şi fratele i-au murit în puşcăriile comuniste aşa că nu putem pricepe în ruptul capului cum a fost regimul comunist în stare să îi “albească” dosarul lui Orăşel ştiut fiind că regimul nu prea făcea astfel de cadouri oricui. Dacă l-au albit după ce a fugit din ţară este şi mai ciudat. Iar dacă au recunoscut că l-au condamnat pe nedrept fuga lui e mai mult decât ciudată.

Transfug de la ţărănişti la Dan Diaconescu

În nenumărate texte de pe internet Orăşel susţine că a fost chemat în ţară în 1994 de Corneliu Coposu şi că a fost ţărănist până în 2005 când a intrat în conflict cu cei din conducerea partidului care vroiau o rebrenduire prin schimbarea denumirii formaţiunii în PPCD. Spune că a obţinut în instanţă blocarea schimbării denumirii partidului. Partid în care a dorit să candideze pentru funcţia de preşedinte scriind mai multe texte pentru a convinge fracţiunile ţărăniste să îi acorde sprijinul. Anul acesta, în perioada 3-5 august, la Câmpulung, a avut loc o nouă ediţie a Școlii de vară a Tineretuţui Țărănist. Tema de dezbatere a fost : “Soluţiile creştin democraţiei pentru redresarea economică a României şi soluţii politice pentru reintrarea PNȚCD în Parlamentul României”. Au participat o sută de tineri din toată ţara iar conferenţiari au fost Vasile Lupu, Barbu Piţigoi ( ambii foşti deputaţi PNȚCD) şiÔǪ. Lucian Orăşel. Acesta din urmă se pare că nu a găsit soluţii pentru a ajunge parlamentar ţărănist (deşi liderul ţărăniştilor Aurelian Pavelescu se va chinui să obţină un mandat de deputat în Vâlcea pe listele ARD) şi a ales fuga de la restaurantul Ciobănaşul din Câmpulung la televiziunea OTV unde l-a convins pe Dan Diaconescu. Nu l-a convins însă să îi dea un colegiu cu şanse. Pentru că să fim serioşi oamenii săraci din zona de sud a judeţului o fi ei cum o fi dar nici chiar atât de proşti încă să îi vrăjească unul ca Lucian Orăşel. Americanul vrea să facă campanie ca în SUA. Din casă în casă. Numai că timpul e scurt ( doar 30 de zile), el nu are domiciliu în Vâlcea, vremea nu va ţine cu el şi nici nu cunoaşte măcar cele 43 de localităţi din colegiul în care vrea să ajungă senator. Pronosticăm că în aceste condiţii senatorul Laurenţiu Coca va avea viaţă uşoară în campanie. Mai ales că şi ARD trimite un candidat, Ion Oprescu (Jean) altfel simpatic, bine pregătit profesional dar intrat în politică doar de 3 ani, fără cunoştinţe electorale solide, fără surse de finanţare a campaniei şi fără o echipă profesionistă de sprijin. Maşina de vot pesedisto-liberală îi va sancţiona pe cei care nu ştiu să vorbească limbajul oamenilor din zonă. Limbaj în care fostul fotbalist şi inginer de mină Lurenţiu Coca s-a specializat şi pe care îl stăpâneşte ÔǪgenetic.

(Nicu Trandafir)

2 Responses to Lucian Orăşel ÔÇô PPDD, unul dintre cei mai controversaţi candidaţi din Vâlcea

  1. Paul Manole

    Lucian Orasel e sarlatan, excroc, profitor oportunist si impostor – în politica si în viata.
    Multi stiu deja cine este “orasel lucian”, ceilalti trebuie sa verifice.

     
    • Cristi Lungu

      Confirm, „Orasel Lucian” este extrem de periculos; pervers narcisist, mitoman cu trecut dubios, imposibil de verificat – noroc ca e batrân si îi ramâne putin timp sa minta si sa excrocheze.
      ATENTIE daca aveti de-a face cu el !

       

Leave a Response