|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle 26 noiembrie 2012 

Sparle si soparle 26 noiembrie 2012

• Ultimul exemplu de dezinformare din această campanie electorală, luat la întâmplare, este cazul avocatului Aurelian Pavelescu, candidatul ARD pe Colegiul de deputaţi Râmnic Sud, care, chipurile, ar fi fost lăsat din mână de fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău. Este evident o gogoaşă debitată de ziarul respectiv, cu scopul evident de a atrage puncte electorale pentru candidaţii USL. Spre disperarea unora, le spunem că Mircia Gutău îl susţine şi se implică total în campania electorală a avocatului Aurelian Pavelescu.

• O sesizare de încălcare a legii pe adresa Biroului Electoral Judeţean şi a Poliţiei! Deputatul Cristian Buican, liderul doar cu numele al PNL Vâlcea, a fost văzut zilele trecute dându-le alimente şi mese gratis rudarilor din comuna Racoviţa, în schimbul condiţiei de a-l vota la alegerile din 9 decembrie. Acest lucru a fost recunoscut chiar de ţiganii în cauză, ei adăugând că-l “ştampilează” pe liberalul Buican pentru că este darnic şi îi lasă… să taie lemne din pădurile din Racoviţa şi împrejurimi.

• La lansarea cărţii “Ultimul faraon din România”, ce s-a petrecut vineri, la Hotel Simfonia, a fost văzut un personaj misterios care făcea poze întruna cu un aparat foto de ultimă generaţie în valoare de câteva mii de euro. Omul nu era din presa locală sau naţională, nici nu era un fotograf oficial al hotelului, ci era, cel mai probabil, “mesagerul” lui Constantin Roibu, trimis să se infiltreze la acest eveniment şi să facă poze cu toţi oamenii prezenţi. Astfel, Roibu îşi poate identifica vizual potenţialii “trădători” care au îndrăznit să vină la lansare unei cărţi despre baronul chimic. Vom reveni cu amănunte pe acest caz!

• Un nou abuz marca “Cristian Buican” s-a întâmplat zilele trecute într-o instituţie deconcentrată din Vâlcea. Din dorinţa de a-şi vedea un bun prieten din PNL angajat funcţionar public, preşedintele liberalilor vâlceni a încălcat legi şi orice normă de bun simţ şi l-a obligat pe preşedintele Autorităţii Rutiere Române să-l “împingă” pe amicul său la ARR Vâlcea. Zis şi făcut! În data de 20 noiembrie 2012, directorul general de la ARR central, Sorin Supuran (tot din cadrul USL), a semnat o decizie prin care l-a “detaşat” la ARR Vâlcea pe Constantin Cebuc, în funcţia de referent de specialitate gradul I-A. Decizia de transfer este ilegală de la un capăt la altul, pentru că numitul Cebuc lucra la momentul respectiv… la o firmă privată şi nu avea cum să fie detaşat la o instituţie de stat. Poate Curtea de Conturi se va uita vreodată prin ograda ARR-ului din Bucureşti….

• Cei doi primari democrat-liberali din Ocnele Mari şi Mihăeşti, Petre Iordache, respectiv Constantin Bărzăgeanu, au riscat mult atunci când şi-au declarat susţinerea pentru candidaţii USL Adrănel Cotescu şi Costi Rădulescu. Referitor la aceste cazuri, Vasile Blaga, preşedintele PDL, a declarat recent: “Acum se vede de fapt cine ţine la partidul acesta. Golani de golani şi le transmit şi pe această cale că eu am vorbit cu preşedinţii organizaţiilor respective: dacă nu îi daţi voi afară, îi dau eu afară din partid”. Potrivit legii, primarii care demisionează din partidul din care fac parte îşi pierd automat şi mandatul de edil local. Pentru a evita pierderea mandatului, edilii democrat-liberali nu demisionează din partid, ci preferă anunţurile de susţinere a candidaţilor USL.

Leave a Response