|marți, aprilie 23, 2024
  • Follow Us!

Turişti izolaţi de nămeţi, salvaţi de salvamontişti 

Turişti izolaţi de nămeţi, salvaţi de salvamontişti

Începând din dimineaţa zilei de luni, 4 decembrie a.c., din cauza stratului mare de zăpadă, la Cantonul Cheia sunt blocaţi 2 turişti din Bucureşti. O echipă formată din 3 salvatori montani ai Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Vâlcea acţionează pentru aducerea acestora în satul Cheia şi de aici în staţiunea Băile Olanesti. Echipa de salvamontişti a plecat luni la ora 12 şi a reuşit să ajungă la cei doi turişti izolaţi abia seara la ora 22,15. Intoarcerea a avut loc în cursul zilei de 11 decembrie.

Izolaţi, dar de această dată, pe valea Calinesti, au fost şi 3 muncitori forestieri, însa aceştia nu au probleme de sănătate. Tot în cursul acestei zile s-a intrat cu utilaje pentru deszăpezire şi scoaterea muncitorilor.

Alţi 3 turişti din Bucuresti au fost surprinşi de căderile mari de zăpadă la Cabana Cozia.

Avertizăm pe amatorii de drumeţii că există riscuri de producere a avalanşelor pe toată zona montană de gradul 4, pe o scara de la 1 la 5.

 Toate traseele turistice de pe zona alpină a judeţului Vâlcea sunt închise din cauza stratului mare de zăpadă depusă şi a riscului de producere a avalanşelor. 
 Consiliul Judeţean Vâlcea prin Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Vâlcea sfătuieste turiştii şi alte persoane care doresc să meargă în zona montană a judeţului să evite deplasarea în această perioadă în zonele afectate de ninsori, iar daca este absolut necesară deplasarea, să anunţe Servicul Salvamont .

 

Leave a Response