|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Accesul gratuit pe pârtia de schi de la Vidra-Voineasa a fost prelungit până la 31 ianuarie 2013 

• Prefectul a verificat din nou starea drumului DN 7A

Accesul gratuit pe pârtia de schi de la Vidra-Voineasa a fost prelungit până la 31 ianuarie 2013

Săptămâna trecută, prefectul Mircea Nadolu s-a deplasat din nou în zona Brezoi-Voineasa, pentru a verifica starea drumului DN 7A, în scopul asigurării circulaţiei în bune condiţii, facilitării accesului auto spre pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului, cât şi pentru a verifica finalizarea lucrărilor de execuţie ale investiţiei “Pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului”. Astfel, s-a constatat că starea DN 7A se prezintă în condiţii excelente, datorită monitorizării şi intervenţiei prompte a SDN Rm. Vâlcea, care a acţionat, prin districtele Voineasa şi Vidra, suplimentând forţele de intervenţie cu utilaje specifice pentru menţinerea unei stări corespunzătoare de viabilizare a acestui drum naţional. Prefectul judeţului Vâlcea a verificat modul de organizare al instituţiilor implicate pentru desfăşurarea, în siguranţă, a sporturilor de iarnă şi pentru creşterea securităţii traficului turistic, însoţit de următoarea echipă de control: Eugen Mănescu – director DN Vâlcea; Popovici Constantin – şef sector DN Voineasa; chestor Muntean Lucian – inspector şef IPJ Vâlcea; Ioniţă Florian – inspector şef Poliţia Rutieră Vâlcea; colonel Rotaru Liviu – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea; colonel Cornea Nicolae – prim-adjunct inspector şef SU Vâlcea; Mircea Lera – şef Salvamont Vâlcea; Petre Duinea – şef Ambulanţa Vâlcea; Dan Faur – constructorul pârtiei de schi de la Vidra.

S-au inspectat, cu aceasta ocazie, construcţiile cu destinaţia de “baze de intervenţie” ale jandarmilor, salvamontiştilor, poliţiei şi ambulanţei, construcţii amenajate special pentru activităţi de prevenire a accidentelor, a unor evenimente nedorite, de asigurare a asistenţei medicale şi salvare a turiştilor, fiind dotate cu echipamente medicale şi toalete. Inaugurarea pârtiei de schi s-a făcut în data de 22 decembrie 2012, când toate instalaţiile de transport pe cablu au fost funcţionale, pârtia fiind dotată cu o telegondolă, un telescaun şi două teleschiuri. Accesul înspre pârtie se face dinspre Brezoi-Voineasa, cât şi dinspre Petroşani. Programul de funcţionare al pârtiei este în fiecare zi, între orele 9,00-16,00, accesul pe pârtie cât şi transportul pe cablu fiind gratuite pâna pe data de 31 ianuarie 2013. Telegondola funcţionează pe un traseu de 2,8 km, având o staţie de oprire la cota 1850 unde există utilităţi (toalete, bar şi o unitate fast-food). Staţia finală a telegondolei este la cota 1970. La baza pârtiei sunt amenajate magazine de închiriat echipamente de iarnă.

Lungimea totală a pârtiilor de schi este de 7,5 km. Pentru păstrarea domeniului schiabil în condiţii optime, pârtia este dotată cu tunuri de zăpadă şi utilaje de întreţinere ultramoderne. Intenţia constructorului este ca, la sfârşitul lunii ianuarie 2013, pârtia sa aibă o lungime de 10,3 km, iar schiul să poată fi practicat şi în luna mai 2013. Pentru aceasta, constructorul face o pregatire specială prin amenjarea pârtiei cu un strat de bază de gheaţă de aproximativ 30 cm. De asemenea, tot în luna mai, se va deschide şi o pârtie cu teleschi pentru copii. Pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului a intrat în circuitul turistic al sporturilor de iarnă, fiind o opţiune ideală pentru iubitorii acestor sporturi cât şi pentru admiratorii frumuseţilor naturii, peisajul montan, pe timp de iarnă, din aceasta zonă fiind deosebit.

Leave a Response