|miercuri, aprilie 24, 2024
  • Follow Us!

Judecătorul Cristi Danileţ va fi revocat din CSM 

“RevoluţiaÔÇ£ USL din justiţie pornită de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a avut efect:

Judecătorul Cristi Danileţ va fi revocat din CSM

• 103 instanţe, favorabile excluderii

Judecătorul Cristi Danileţ îşi va pierde, cel mai probabil locul din Consiliul Superior al Magistraturii, după ce peste 103 instanţe din ţară s-au pronunţat în favoarea excluderii magistratului din acest for.

Judecătoria Vâlcea este cea care a declanşat procedura de revocarea a lui Cristi Danileţ din CSM şi, potrivit legii, a centralizat voturile adunărilor generale ale celorlalte judecătorii din ţară, urmând ca după adunarea rezultatelor să le transmită plenului CSM pentru a luat act de decizia majorităţii instanţelor. Pentru revocarea unor membri CSM este nevoie de jumătate plus unu din numărul instanţelor care i-au desemnat în Consiliu.

Imediat după numărarea tuturor voturilor, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, a emis miercuri, 23 ianuarie, următorul comunicat de presă: “Prin adresa nr. 9/52/A/23.01.2013, Judecătoria Rm. Vâlcea a transmis Consiliului Superior al Magistraturii centralizarea rezultatelor transmise de instanţele din ţară în urma derulării procedurii de revocare a domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ din funcţia de membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, s-au pronunţat un număr de 135 de judecătorii, din care 103 au aderat la propunerea de revocare, iar 32 nu au aderat. Un număr de 1126 de judecători au votat pentru revocare, iar 324 au votat împotrivă ori s-au abţinut.

Potrivit art. 55 alin. 9 din Legea 317/2004, rep., în termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate şi motivate de reprezentanţii adunărilor generale. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcţie a membrului ales.ÔÇ£ Comunicatul de presă este semnat de tânărul magistrat Bogdan Mateescu, preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Judecătorul Cristi Danileţ este unul dintre membrii CSM care şi-au depus şi candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Leave a Response