|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Sparle si soparle 28 ianuarie 2013 

Sparle si soparle 28 ianuarie 2013

• Judecătorul Bogdan Mateescu, fiul primarului din Băile Govora, Mihai Mateescu, se laudă peste tot cu transparenţa pe care a impus-o la Judecătoria Râmnicu Vâlcea de când a devenit preşedinte şi cu faptul că organizează şedinţe de bilanţ… o dată pe an. Ne întrebăm pe ce criterii selectează juniorul Mateescu ziarele şi televiziunile din Vâlcea la astfel de evenimente pentru că “Ziarul de Vâlcea” nu a fost niciodată invitat?!?

• Toată lumea ştie că în luna decembrie a anului trecut a fost dată în folosinţă pârtia de schi de la Voineasa, supranumită pompos “Vidra-Transalpina”, cu toate că celebra şosea cu pricina se află la mai mult de 30 de kilometri de pârtie. Însă, ce nu se ştie este că “Vidra-Transalpina” a funcţionat de la deschidere şi până în prezent…. F─éR─é NICI UN FEL de autorizaţie sau aviz de specialitate. Spre exemplu, pârtia propriu-zisă nu are avize de la Ministerul Mediului, de la primăriile Voineasa şi Vaideeni, şi de la Fundaţia “Guard Forest” (pe teritoriul căruia se află), iar unităţile alimentare nu au autorizaţie de la Direcţia Sanitar-Veterinară, DSP şi nu figurează în evidenţele Finanţelor Publice că ar poseda case de marcat fiscale.

De toate aceste “fapte de vitejie” este responsabil Dan Faur, patronul de la firma Acomin şi cel care a construit pârtia de schi respectivă. Dan Faur şi-a adus “la înaintare” firma Quasar din Deva, societate prin care se derulează activităţile comerciale din jurul pârtiei de schi de la Voineasa. Personajul este acoperit din umbră de un consilier din cadrul Prefecturii Vâlcea, cel care taie şi spânzură tot ce mişcă pe la “Vidra-Transalpina”, sub ochii îngăduitori ai primarului liberal din Voineasa, Gheorghe Stanciu. Dar despre toate aceste abuzuri vom scrie pe larg în numerele viitoare ale ziarului!

• Prin anul 2008, atunci când fostul primar Mircia Gutău a vrut să modifice total aspectul scuarului “Mircea cel Bătrân” (La Ceas) şi să aducă o firmă din Spania care să facă o parcare subterană în zonă, cel mai mare duşman ale acestei idei a fost… ex-senatorul Emilian Frâncu. Acesta ameninţa chiar cu proteste şi cu greva foamei dacă se va schimba ceva în aspectul zonei. Iată că anii au trecut şi în luna ianuarie 2013, Emilian Frâncu, acum primar al Râmnicului, a eliberat Certificatul de urbanism nr. 16/24 ianuarie 2013, prin care se aprobă “reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea (A – Amenajare spaţiul public central, zona Regina Maria şi staţie de taxiuri, B – parcare subterană, C – pasaj pietonal subteran)”. Curat murdar, coane Frâncu!

• Viaţa familiei Ovidiu şi Camelia Usărescu (foşti angajaţi la EMC Berbeşti) s-a schimbat radical în bine odată cu venirea la conducerea Ministerului Economiei a lui Daniel Chiţoiu, consătean al lor dintr-o comună din judeţul Vâlcea. Cu toate că şi până acum au ocupat funcţii de conducere în cadrul Carierei Berbeşti, cei doi au trecut la un nivel superior: Ovidiu, de la şef de departament, la director în Divizia Minieră, iar Camelia, de la şef birou contabilitate, la contabil şef la Minprest ÔÇô după ce a candidat singură pentru ocuparea postului.

Ovidiu şi Camelia Ursărescu sunt originari din comuna Păuşeşti, judeţul Vâlcea, fapt ce le-a purtat un nemaipomenit noroc, pentru că în aceeaşi localitate îşi are originile actualul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu, care se pare că a avut o influenţă pozitivă asupra carierei consătenilor săi, care au ajuns să deţină funcţii de conducere în Divizia Minieră şi la Minprest, structuri ale Complexului Energetic Oltenia, unitate la care Ministerul Economiei deţine capitalul majoritar, 77% din acţiuni.ÔÇ¿Dovada faptului că cei doi soţi sunt originari din Păuşeşti o dă chiar o declaraţie de avere a lui Ovidiu Ursărescu, din vremea când era şef de departament la Berbeşti. Acesta nu deţine nicio proprietate în Păuşeşti, însă menţionează la adresă comuna din judeţul Vâlcea. Vom reveni cu dezvăluiri senzaţionale pe subiect!

Leave a Response