|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Directoarea Anca Golgojan implicată în toate neregulile de la USG 

• Polonezii trebuie să cunoască jaful de la USG Râmnicu Vâlcea (I)

Directoarea Anca Golgojan implicată în toate neregulile de la USG

Inginerul Viorel Vicol, fostul şef al Diviziei Transporturi din cadrul Uzinelor Sodice Govora, demască ilegalităţile din interiorul acestei unităţi economice de pe Platforma Chimică a municipiului Râmnicu Vâlcea. Pentru că nu a vrut să fie părtaş la furtul masiv din USG, Viorel Vicol a fost ameninţat, tracasat şi hărţuit psihologic de gaşca care a pus stăpânire pe uzină. Fostul şef din USG ne-a transmis pe adresa redacţiei o scrisoare în care descrie coşmarul prin care a trecut în ultimii ani:

“Ma numesc Vicol Viorel, domiciliez in Ramnicu Valcea , fost angajat al US GOVORA CIECH CHEMICAL GROUP SA din localitate si traversez o perioada nefasta din viata datorita faptului ca am fost educat in spiritul cinstei si onoarei si nu am vrut sa fur sau sa inlesnesc altora acest lucru. Cosmarul a inceput in luna noiembrie 2009 cind cei impiedicati de mine in actiunile lor au constituit o gasca care tot timpul m-a amenintat, tracasat, hartuit psihologic, discriminat si pus in situatii delicate ca: suspendare din activitate pentru motive imaginare, iar incepind cu data de 06 iulie 2011 mi s-a desfacut contractul de munca.

Rautatile au inceput prin inlocuirea din functia de sef serviciu Transporturi in cârdasie cu directorul polonez Jaroslaw Czerwinski, un om de o moralitate indoielnica, care a sacrificat cinstea si corectitudinea pentru a proteja hotia si faptele antisociale impotriva Societatatii pe care statul Polonez i-a incredintat-o, pe criterii politice, sa o administreze. Acest asa-zis conducator a fost informat despre toate neregulile din societate dar deoarece le patrona, nu a luat nici o masura. Aceeasi atitudine au avut-o si cei din Boardul Ciech pe care, de asemeni, i-am informat.”

Firma Wise, contracte dubioase cu USG-ul

Inginerul Vicol prezintă şi un exemplu concret de jefuire a resurselor USG: “Dureros este că sef la serviciul Transporturi a fost “uns” un individ care a participat la incredintarea unui contract de prestari servicii firmei WISE Rm. Valcea, un grav conflict de interese, avind in vedere relatia de rudenie dintre doua persoane de la cele doua firme, prestator si beneficiar.

Toti acei din partea romana care au contribuit la indepartarea mea se regasesc cu semnatura si fizic in multe magarii pe care eu le-am adus la cunostinta conducerii, dar scopul lor a fost atins, deoarece obedienta si slugarnicia fac casa buna cu smecherii zilelor noastre.

Obedienta a demonstrat si Curtea de Apel Pitesti, cind a acceptat recursul la procesul cistigat la Rm. Valcea, fara ca societatea sa aduca alte probe decit cele existente, in schimb si-a angajat un avocat care este membru PDL si consilier judetean.

Am facut apel la toate institutiile statului respectiv CSM, Ministerul justitiei, Prim ministru, Presedentie, dar raspunsurile primite demonstreaza clar ca traim intro societate unde hotia, minciuna, delapidarea si toate relele au prioritate in fata onoarei, cinstei si educatiei.

De asemenea, am apelat si la Prim ministrul si Presedentia Poloniei care nici macar nu au catadicsit sa-mi raspunda, fapt ce ma face sa cred ca acestia au interesul ca societatile multinationale nu trebuie sa inregistreze profit pentru a nu plati dividende la statul Român.

Detin si calitatea de actionar la firma respectiva si la toate solicitarile mele de acordare a dividendelor am primit raspunsuri la limita legalitatii.

Sint in posesia majoritatii acestor materiale la care fac referire si incerc sa le public in presa poloneza, poate asa voi putea rezolva situatia delicata in care ma aflu. In acest moment port discutii cu doua publicatii din aceasta tara.

Cel mai mult m-a deranjat faptul ca atunci cind am inaintat la Curtea de Apel Pitesti, Contestatia in anulare, acest lucru a fost facut pe suport electronic si pe suport de hirtie prin posta. Mesajul e-mail cu Contestatia in anulare a fost trimis,, in aceeasi zi, la diferenta de o ora, la USG, fapt ce a constituit motivul desfacerii contractului de munca, in cirdasie cu cei despre care am amintit ca au prejudiciat prin actiunile lor societatea. Si in acest caz morisca smecheriilor a tinut si au indepartat din sistem un om care ii impiedica in actiunile lor de prejudiciere, fapt ce demonstreaza frica care a pus stapinire pe cei vinovati. Toata lumea face referire la situatii de frauda, acestea se dovedesc, dar ce este ciudat este faptul ca nu se gasesc si faptasii sau nu se doreste a se descoperi.

Deoarece minciuna are picioare scurte, iar adevarul nu se prescrie, am convingerea ca pina la urma realitatea va iesi la iveala.

Aduc la cunostinta onoratei conduceri actuale, urmatoarele actiuni paguboase intreprinse de catre persoanele de incredere, impotriva Societatii si anume:

a. vinzarea in pierdere a vagoanelor transport pulverulente tip Ucs prin firma DAS IS PROD Craiova , care a adus beneficii mari persoanelor implicate in aceasta smecherie;

b. achizitii de materiale de proasta calitate, organe de inchidere de la diverese firme si piese schimb buldozere de la firma PROMT M. Ciuc – adrese 6635 din 19 aprilie, 4241 din 11 martie, 4486 din 16 martie si 7623 din 09 mai 2011;

c. contract prestari servicii transport , cu firmele WISE si ION IONESCU din Ramnicu Valcea si CONCEFA Sibiu – adresele 11508 din 15 iunie, 15754 din 10 august, 21362 din 05 noimbrie 2010;

d. contract inchiriere cisterne transport apa amoniacala de la SNTFM CFR Marfa, firma falimentara in timp ce cisternele proprietate erau garate in Societate;

e. reabilitare cladire cintar CFR statia CFI Bistrita – unde nu am semnat situatia de plata din considerente usor de inteles;

f. reparatie capitala pod cale ferata ingusta kilometrul 1,475, caz in care nu am semnat situatia de plata fiind un jaf ordinar si pentru care am facut referat de refuz la plata numarul 584 din 13 ianuarie 2009 si adresa expediata prin posta in data de 14 iunie 2011;

g. reabilitare vestiare depou CFU unde a fost o paguba de 30000 lei, iar semnatura mea falsificata grosolan, referat 8636 din 25 mai 2011;

j. regularizare albie riu Bistrita kilometri 21 si 23, unde am impiedicat o paguba de proportii;

k. complicitate cu demolatorul IND DOR COM GROUP IASI unde pagubele inregistrate prin deteriorarea retelelor de cale ferata, canalizare industriala si menajera sint incomensurabile – adresele 12381 din 16 iunie 2009, 12666 din 19 iunie 2009, 25798 din 23 decembrie 2009 si 4132 din 09 martie 2011;

l. refuzul de a demara colaborari benefice pentru USG dar fara cistiguri personale, de catre cei in cauza, concret statia de spalare cisterne ecologica solicitata de catre Wagon Management Bucuresti, colaborare in care USG trebuia sa vina doar cu terenul de amplasare a acesteia adresa 6986 din 27 martie 2009;

m. desele sustrageri de materiale si piese de inox din incinta care nu au fost elucidate din lipsa de determinare care au prejudiciat bugetul US GOVORA si la care nu am primit raspuns, fapt ce inseamna ca observatiile s-au adeverit.

Toate actiunile intreprinse de Societate impotriva mea , sint datate cu mult dupa ce am solicitat aceste lamuriri, fapt pentru care au procedat in acest mod mirsav de eliminare pentru ascunderea adevarului , iar semnatarii hirtiilor mincinoase sint doar acele persoane care se regasesc cu semnatura precum si implicati in ingineriile de jegmanire a USG.

De asemeni, va transcriu citeva fragmente din articole aparute in presa, articole care demonstraza clar implicarea acelorasi persoane binevoitoare sau a rudelor de gradul unu in pagubirea USG si o sa trageti cocluziile care se impun. Fragmentele de aricole sint urmatoarele:

A. „O obscura firma din Drobeta Turnu Severin, respectiv SC Neferal SRL, era cat pe ce sa gaureasca bugetul USG, reusind intr-o prima faza sa vanda cateva tone de plumb la un pret de opt ori mai mare decat cel practicat pe piata romaneasca.
La inceputul anului 2002 a fost intocmita, de catre responsabilul cu aprovizionarea cu materiale metalurgice neferoase din USG, o comanda pentru 5.100 de kilograme de plumb. Comanda a fost inaintata catre unicul producator de plumb din tara, SC Sometra SA Copsa Mica.
Au fost primite doua oferte, in care se specifica doar ca marfa trebuie achitata in avans, fara a fi specificat insa si pretul. In cursul lui 2002 era programata reparatia a patru coloane carbonatare, pentru aceasta fiind necesar plumbul pentru etansare.

Persoana responsabila cu aprovizionarea cu plumb a modificat, cu de la sine putere, pe comanda aprobata de conducerea USG numele furnizorului si pretul. Drept urmare, USG s-a trezit cu 5.392 de kilograme de plumb, necorespunzator din punct de vedere calitativ si de opt ori mai scump decat cel produs de Sometra SA, furnizorul traditional.”

B. Anca Golgojan este pe fir cu directorul economic de la USG
„Nişte prieteni ne dau de ştire că Anca Golgojan, lidera interimară a Organizaţiei de Femei Râmnicu Vâlcea a PSD, este pe fir cu directorul economic polonez de la USG. Poate nu ştiţi, dar şi soţul acesteia a lucrat la USG, ani buni conducând departamentul de mentenanţă al societăţii. Pe vremea lui, un angajat s-a sinucis după ce a fost băgat la înaintare la o furăciune colectivă şi pentru care încă nu se ştie dacă şi el purta vreo vină. Sindicaliştilor din USG nu le-a picat bine vestea că, în urma morţii colegului lor, au rămas pe drumuri o femeie şi doi copii, studenţi pe atunci. Povestea s-a mai uitat după plecarea domnului Golgojan de la USG, dar mulţi şi-au adus acum aminte de ea, pentru că fosta şefă de la Aris, folosindu-se de noile sale relaţii interumane cu directorul polonez, face tot ce se pricepe mai bine să-l readucă la uzină. Asta depinde de cât de tare poate fi întins firul.”

” – ne-a scris Viorel Vicol, fostul şef al Diviziei Transporturi din cadrul USG.

(Va urma)

Leave a Response