|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Mihai Bălan a revenit asupra deciziei de a demisiona: rămâne director la Oltchim încă 30 de zile 

Mihai Bălan a revenit asupra deciziei de a demisiona: rămâne director la Oltchim încă 30 de zile

Mihai Bălan a revenit asupra deciziei de a demisiona: rămâne director la Oltchim încă 30 de zile

Update – 14.49: Mihai Bălan rămâne director general la SC Oltchim SA încă 30 de zile urmând ca, după acest termen, acţionariatul combinatului vâlcean să desemneze un succesor la conducerea executivă a societăţii, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit, joi, la Bucureşti cu directorul general al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru a evalua situaţia actuală a combinatului şi perspectivele legate de demararea procedurilor de insolvenţă. „Ministrul Economiei a apreciat, în mod special, modul în care, în condiţii dificile, conducerea executivă a Oltchim a asigurat funcţionarea combinatului, inclusiv recuperarea unei părţi din întârzierile salariale”, se menţionează în comunicat.

Revine în funcţia de director general la CET Govora

Directorul Oltchim, Mihai Bălan, a demisionat din funcţie joi, 7 februarie

Ministrul Economiei i-a multumit lui Mihai Balan pentru activitatea de la OLTCHIM

COMUNICAT DE PRES─é
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, i-a mulţumit directorului general al Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Bălan, pentru că şi-a respectat promisiunea de a rămâne în funcţie până la desemnarea administratorilor judiciari şi a administratorului

special. La sediul Ministerului Economiei a avut loc, joi, 7 februarie 2013, o întâlnire între ministrul Varujan Vosganian şi directorul general al Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Bălan, cu scopul evaluării situaţiei actuale a combinatului şi a perspectivelor legate de demararea procedurilor de insolvenţă.

Ministrul Economiei a apreciat, în mod special, modul în care, în condiţii dificile, conducerea executivă a Oltchim a asigurat funcţionarea combinatului, inclusiv recuperarea unei părţi din întârzierile salariale. Domnul Mihai Bălan va rămâne, în continuare, director general la Oltchim timp de încă 30 de zile. După acest termen, convenit în cadrul discuţiilor, acţionariatul Oltchim Râmnicu Vâlcea va desemna succesorul domnului Mihai Bălan la conducerea executivă a combinatului.

Biroul de presă al Ministerului Economiei

Demisia lui Mihai Bălan survine după două zile de proteste ale angajaţilor Oltchim. De altfel, fostul director a spus de mai multe ori că intenţionează să demisioneze, întrucât guvernanţii nu şi-au respectat promisiunile făcute celor de la Oltchim în octombrie, atunci când a preluat conducerea combinatului.

Mihai Bălan a demisionat în ziua când era programată o şedinţă foarte importantă la care conducerea Oltchim urma să negocieze cu CET Govora furnizarea suplimentară a 42 de megawatti pe oră, necesari deschiderii şi funcţionării unei instalaţii a combinatului.

Din cauza datoriilor, Oltchim primeşte energie electrică de la furnizori la limita de avarie.

Mihai Bălan a devenit director la Oltchim pe 2 octombrie 2012, înainte fiind directorul CET Govora.

Înainte de directoratul lui Bălan, Oltchim a fost condus timp de 21 de ani de Constantin Roibu, care a demisionat din funcţie la începutul lunii septembrie. În locul său a fost numit, pentru o perioadă limitată, Nicolar Radu Olaru, fost director general adjunct al combinatului.

Combinatul chimic se află în portofoliul statului, prin Ministerul Economiei.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, iar procesul de vînzare a acţiunilor statului în companie va fi reluat.

Leave a Response