|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

ION CÎLEA LE-A DAT DE LUCRU PARLAMENTARILOR 

Comunicat de presă al Consiliului Judeţean Vâlcea

ION CÎLEA LE-A DAT DE LUCRU PARLAMENTARILOR

Activitatea cotidiană a autorităţilor locale şi a persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică este obstrucţionată inerent de numeroase probleme şi greutăţi ale căror soluţii le depăşesc competenţele, posibilităţile şi resursele locale. Sunt, cu alte cuvinte, situaţii pe care trebuie să le cunoască aleşii în forul legislativ al ţării şi să contribuie la armonizarea activităţilor în colegiile pe care le reprezintă.

Acestor necesităţi a încercat să răspundă şi apelul adresat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, către parlamentarii reprezentanţi ai judeţului în cadrul unui dialog desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Toate sau aproape toate problemele a căror rezolvare nu poate veni decât de la instituţiile centrale de stat au fost cuprinse şi explicate într-o sinteză pe care preşedintele Ion Cîlea a înmânat-o fiecărui senator şi deputat. Unele dintre ele presupun alocări de fonduri din programele investiţionale ale ministerelor, altele cer sensibilizarea şi convingerea unor factori de decizie din Capitală de a recepta şi înţelege că avem nevoie de un sprijin direct şi calificat în promovarea unor măsuri şi proiecte.

“Sunt bucuros să constat că pachetul de propuneri pe care l-am oferit parlamentarilor de Vâlcea a devenit deja material de lucru şi de teme de abordare în interpelările din Senat şi Camera Deputaţilor ÔÇô declară preşedintele Ion Cîlea. Adevărul este că s-au acumulat numeroase probleme care depind de sprijinul instituţiilor centrale. Cele mai multe, de exemplu, nu vor putea fi soluţionate fără ajutorul Ministerului Sănătăţii. Mă refer în special la reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti, achiziţionarea unui nou computer tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, redeschiderea punctului de lucru Voineasa al Substaţiei de Ambulanţă Brezoi sau alocarea de fonduri pentru achiziţionarea clădirilor în care funcţionează Clinica de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală Călimăneşti. De la Ministerul Culturii aşteptăm să se susţină promovarea proiectului de Hotărâre de Guvern pe care l-am înaintat încă de anul trecut pentru achiziţionarea culei Greceanu din comuna Măldărăşti. Sper, de asemenea, ca prin intervenţia parlamentarilor noştri să se rezolve problema fronturilor de exploatare a calcarului din sectorul minier Bistriţa care se suprapune peste permietrul Parcului Naţional Buila Vânturariţa. Mi-aş dori apoi ca parlamentarii de Vâlcea să inţieze o propunere legislativă cu privire la majorarea indemnizaţiilor primarilor şi viceprimarilor care au rămas demult nemodificate în condiţiile în care ei, prin lege, nu au dreptul la nici un fel de sporuri. Nu în ultimul rând, aştept ca senatorii şi deputaţii noştri să fie iniţiatorii unor modificări şi completări la acele legi care nu definesc clar şi complet gradul de aplicabilitate şi efectele pe care ar trebui să le producă”

Leave a Response