|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Valentin Cismaru, preşedintele CCI Vâlcea, exclus abuziv din CCIR de “Împăratul” Vlasov 

Valentin Cismaru, preşedintele CCI Vâlcea, exclus abuziv din CCIR de “Împăratul” Vlasov

Zilele trecute, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, şi colegiul de conducere i-au eliminat din sistem pe cei care s-au opus preluării uneia dintre cele mai râvnite afaceri – Registrul Comerţului. Excluşii i-au cerut şi socoteală pentru banii cheltuiţi fără justificare. Avocatul Mihail Vlasov nu a putut fi contactat pentru a-╚Öi spune punctul de vedere. Scandalul privind preluarea bănosului Registru al Comerţului – de la Justiţia Monei Pivniceru, în “portofelul” lui Mihail Vlasov – a intrat într-o nouă fază. De la ameninţări s-a trecut la fapte.
În stilul “câinii latră, caravana trece” – aşa după cum a şi declarat public că îl doare “la bască” de ce se spune despre el şi Mona lui – Mihail Vlasov şi-a văzut de “strategie”. Au fost puse în practică ameninţările formulate la adresa unor preşedinţi de Camere judeţene de comerţ care au absentat de la operaţiunea de strângere “cu arcanul” a adeziunilor pentru preluarea Registrului Comerţului – o afacere de zeci de milioane de euro.

Divide et impera!

Nouă camere judeţene au îndrăznit să se opună “Împăratului” Vlasov. Cinci dintre acestea au fost deja excluse din sistemul cameral, prin Decizia nr. 3 din 6 martie a CCIR numită, pe scurt, Camera Naţională. Vlasov s-a lepădat de cinci camere, printre care şi cea din judeţul Vâlcea condusă de peste 20 de ani de preşedintele Valentin Cismaru. Preşedintele Camerei Dolj, Cristian Dobre, spune că nici unul dintre preşedinţii camerelor excluse din sistem nu a încălcat statutul CCIR: “Ne-am opus proiectului de preluare a RC. Pe de altă parte, Vlasov urmăreşte să scape de noi în procesul pe care i l-am deschis pentru că a cheltuit nejustificat milioanele de euro din fondul aflat la dispoziţia preşedintelui Camerei Naţionale. Prin excludere pierdem calitatea procesuală activă, iar el poate scăpa de proces.” “Sunt deciziile unor oameni iresponsabili. Pe el îl ştim ca pe un cal breaz, ceilalţi au votat, probabil, la presiunea lui Vlasov”, a spus Doru Simovici, preşedinte Camera Bacău. Nicolae Băcanu, preşedintele Camerei Arad, este de-a dreptul indignat. “Astăzi am primit şi noi decizia de excludere. E total ilegală. O vom ataca în Justiţie. Pe de altă parte, în legătură cu proiectul de lege pe care nu-l semnează Vlasov, dar toată lumea din branşă ştie că el e în spate: noi i-am răspuns că vrem înapoi Registrul Comerţului, dar acest proiect introdus e cel mai prost posibil. Colegiul de conducere al Camerei Prahova i-a răspuns lui Mihail Vlasov că nu susţine acest proiect pentru că scoate din ecuaţie camerele teritoriale şi modifică substanţial legea de funcţionare a camerelor. El vrea să fie preşedinte pe viaţă ╚Öi vrea ╚Öi ╚Öefia Camerei de Arbitraj, deşi e în incombatibilitate. Nicăieri în Europa nu e prevăzut aşa ceva. Ce face Vlasov e mai mult decât tupeu, e demenţă!”, a spus Nicolae Băcanu.

Sursa: Evz.ro

Leave a Response