|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

950 de elevi au participat la mai multe concursuri şi olimpiade 

Activitate bogată în învăţământul vâlcean:

950 de elevi au participat la mai multe concursuri şi olimpiade

Saptamana trecuta, în judeţul Vâlcea, s-au desfasurat mai multe concursuri şi olimpiade care au implicat aproximativ 950 de elevi.

Astfel, la Colegiul Tehnic Forestier s-a desfăşurat Olimpiada Interdisciplinara Stiintele Pamantului la care au participat 21 de elevi din invatamantul liceal. In urma afisarii rezultatelor, la faza nationala s-au calificat 2 elevi : Diaconu Cosmina de la C.N. “Mircea cel Batran” si Saraolu Laurian de la Colegiul National “Alexandru Lahovari”.
Tot sâmbătă s-a desfasurat etapa judeteana a Olimpiadei de lingvistica la care au participat 74 de elevi si Olimpiada de matematica la care au luat parte 161 de elevi de gimnaziu si 50 de liceu, dar si Olimpiada de limba şi literatura franceză care a implicat 98 de elevi.

O altă competiţie în care au intrat elevii judeţului nostru este Olimpiada zonala de limba si literatura romana pentru clasa a IV-a. Aceasta s-a desfasurat in 6 centre (Tudor Vladimirescu, Constantin Brancoveanu, C.N.I. Matei Basarab, Constantin Cantacuzino, Petrache Poenaru si Preda Buzescu) si a implicat 252 de elevi. Dupa rezolvarea contestatiilor, elevii care vor obtine peste 80 de puncte se vor califica la faza judeteana. Potrivit rezultatelor partiale, aproximativ 100 de elevi au reusit sa obtina cel putin 80 de puncte.

La faza judeteana a Olimpiadei pentru “TehnologiiÔÇÖÔÇÖ au participat 139 de elevi si s-au calificat la faza nationala 20 de elevi de la Liceul Tehnologic Bratianu, Liceul “Constantin Brancoveanu”, Colegiul Economic, Colegiul National “Mircea cel Batran”, Scoala Gimnaziala nr 5, Sc. Gimnaziala I.G.Duca, Colegiul Energetic, Liceul Tehnologic “General Magheru”, Liceul Tehnologic “Capitan Nicolae Plesoianu”, Liceul Tehnologic Oltchim si Liceul Tehnologic de Turism Calimanesti.

O saptamana plina de competitii sportive a avut si compartimentul de educatie fizica si sport din cadrul ISJ Valcea, care a implicat elevii in 4 competitii. Astfel, la inceputul saptamanii, a avut loc Olimpiada Nationala a Sportului Scolar (ONSS), etapa judeteana, la care au participat 6 echipe de fete: C.N.I “Matei Basarab”, C.N. “Alexandru Lahovari”, Colegiul Economic, Liceul “Constantin Brancoveanu” si Liceul Tehnologic Baile Govora si 5 echipe de baieti: Liceul Tehnologic “General Magheru”, C.N. “Mircea cel Batran”, Liceul “Constantin Brancoveanu”, C.N. “Alexandru Lahovari” si C.N.I “Matei Basarab”.

In urma rezultatelor inregistrate de fiecare liceu, la faza interjudeteana s-au calificat C.N.I “Matei Basarab” la fete si C.N. “Alexandru Lahovari” la baieti. Tot saptamana trecuta s-a desfasurat la Sala Capela etapa interjudeteana a ONSS, volei-fete, la care au participat echipe din 3 judete: Valcea, Dambovita si Olt. Colegiul National Mircea cel Batran s-a calificat la etapa nationala ce va avea loc la Targoviste.

Tot sambata 15 echipe mixte din tot judetul au participat la etapa judeteana a Campionatului National Scolar de Sah “Elisabeta Polihroniade”, care s-a desfasurat la Liceul Energetic din Ramnicu Valcea. La faza nationala, care se va desfasura la Calimanesti in luna iunie, vor participa Scoala Gimnaziala Mateesti si Scoala Gimnaziala Take Ionescu.

Informaţii furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean Școlar Vâlcea.

Leave a Response