|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Remus Borza caută directori pe care să-i pună în fruntea Hidroelectrica Vâlcea 

• Cum recrutează Hidroelectrica manageri privaţi:

Administratorul judiciar Remus Borza caută directori pe care să-i pună în fruntea Hidroelectrica Vâlcea

ÔÇïÔÇïHidroelectrica angajează 67 de manageri. Anunţul este făcut de administratorul judiciar într-un mod cu totul inedit. Persoanele care doresc să afle amănunte despre criteriile de selectie sunt invitate sa viziteze site-ul oficial al companiei: www.hidroelectrica.ro. Aici, surpriza! Pagina se deschide cu o imagine care il infatiseaza pe administratorul judiciar, Remus Borza, intr-o postura similara cu celebrele afise americane cu Uncle Sam chemandu-i pe tineri sa se inroleze in armata americana. Imaginea este insotita si de o instiintare a administratorului judiciar: Eu ma opresc AICI! 67 de manageri continua!

La Sucursala Râmnicu Vâlcea, Remus Borza a publicat anunţurile cu privire la recrutarea de specialişti care să ocupe posturile de director sucursală, director Producţie, director Economic, director Uzina “Dorin Pavel” Ciunget şi inginer şef la Uzina “Dorin Pavel” Ciunget.

Modalitatea de înregistrare a candidaturilor va fi exclusiv online, pe site-ul

Hidroelectrica, unde vor fi informatii despre fiecare rol in parte, la nivel de centrala si sucursale. Candidatii interesati sa aplice pentru unul dintre cele 67 de posturi afisate pe site-ul www.hidroelectrica.ro trebuie sa ataseze CV-ul in sectiunea ÔÇ£Selectie Top si Middle Management”, in perioada 20 martie – 10 aprilie 2013.

Proiectul de recrutare si selectie va face istorie in Romania si se numeste, sugestiv, ÔÇ£Phoenix”, a spus Remus Borza, in cadrul conferintei de presa dedicata lansarii „celui mai complex si radical proces de selectie pentru managementul unei companii”.
Borza a precizat ca prin acest proiect care demareaza astazi (n.red. 20 martie), Hidroelectrica urmareste ca in doua luni sa angajeze cei mai buni specialisti, atat din interiorul companiei, cat si din afara. „Este o procedura transparenta si ferita de ingerinta factorului politic”, sustine administratorul judiciar.

“Este pentru prima data in istoria companiilor românesti, fie cu capital de stat sau privat, cand se organizeaza un proces de selectie de asemenea anvergură. Indiscutabil, managementul defectuos a contribuit la colapsul companiei. Am preluat Hidroelectrica cu datorii de un miliard de euro, decapitalizata de ÔÇ£baietii destepti” si capusata de 500 de contracte impovaratoare. Prin implementarea, intr-un timp foarte scurt, a unor masuri de eficientizare, am reusit sa obtinem, in ultimele patru luni, un profit de 43 de milioane de euro. Daca un avocat a reusit, cu atat mai mult vor reusi 67 de profesionisti, angajati exclusiv pe competente profesionale si capabilităti manageriale”, a spus Borza.

Hidroelectrica a angajat firma Pedersen & Partners, care, alături de administratorul judiciar Euro Insol, va coordona proiectul de recrutare si selectie. Selectia CV-urilor va avea loc in perioada 27 martie – 20 aprilie, urmand ca programarea interviurilor sa inceapa din 20 aprilie. Planul de proiect prevede ca etapele de intervievare si de verificare referinte vor avea loc pana la data de 31 mai, cand vor fi desemnati candidatii dezirabili pentru fiecare post. Fata de planul de proiect, perioada se poate prelungi, in functie de numarul de candidati.

În paralel cu procesul de selectie a celor 67 de manageri, are loc si cel de recrutare a directorului general. Acest proces a inceput anul trecut, firma de recrutare fiind Egon Zehnder International.

Remus Borza sustine ca firma care se ocupa de recrutarea celor 67 manageri (Pedersen & Partners) va primi 60.000 euro, iar cea care ocupa de recrutarea directorului general (Egon Zehnder International) va primi 200.000 euro.

Leave a Response