|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Directoarea UNIVERS, Elena Sanda, se pregăteşte să închirieze “pe ochii frumoşi” spaţii comerciale în Ostroveni 

ostroveni intersectie

Refuză să organizeze licitaţii

Elena Irina Sanda a preluat funcţia de director general al SC Univers SA, după ce în anul 2011 Mihai Buzatu a fost înlăturat din fruntea societăţii de către acţionarul majoritar, SIF Oltenia. Pentruanul 2012, consiliul de administraţie a stabilit o serie de strategii pentru creşterea profitului care să se regăsească în 2013. Una din hotărâri a dus şi la desfiinţarea brutăriei din zona “Hermes”, cartierul Ostroveni. Acel spaţiu a fost închiriat societăţii Danemar Company SRL din Băbeni, administrată de Daniel Nicolae Munteanu. Lângă acest spaţiu comercial închiriat de Munteanu mai există încă un spaţiu râvnit tot de el, dar ghinion: o parte din acţionarii de la Univers nu vor să dea acel spaţiu decât dacă va câştiga licitaţia. Acest fapt a generat neînţelegeri şi i-a împărţit pe acţionari în două tabere. O parte din ei doresc o licitaţie publică, unde piaţa să decidă, iar cealaltă grupare susţine sus şi tare că este mai bine ca spaţiul cu pricina să fie închiriat tot lui Munteanu. Mai există temerea ca nu cumva Elena Irina Sanda să urmeze exemplul lui Buzatu, fostul director, şi să vândă din spaţiile comerciale omului de afaceri Daniel N. Munteanu la preţuri “aranjate” sub valoarea pieţei. Cât despre Munteanu, cunoscuţii au numai cuvinte de “laudăÔÇ£. Aceştia sunt de părere că dacă i se oferă o oportunitate cu siguranţă va profita. Știe să cumpere ieftin şi să vândă cât mai scump. El a cochetat şi cu politica unde a contribuit la succesul unor politicieni. A încercat chiar el să câştige Primăria Băbeni, dar oamenii din localitate au ales să-l “cadorisească” cu puţine voturi. În fine, să nu dăm prea multă atenţie personajului…. Dacă lucrurile nu vor ieşi bine, Elena Irina Sanda şi susţinătorii ei vor da socoteală consiliului de administraţie şi acţionarului majoritar. Cu acest prilej, va fi sesizat şi preşedintele consiliului de administraţie, Aurel Țenea, pentru a demara o anchetă internă care să lămurească motivele ce stau la baza refuzului de a se organiza licitaţii pentru unele spaţii comerciale ce aparţin SC Univers SA.

La Tribunalul Vâlcea, Univers a pierdut procesele cu firmele cărora le-a vândut spaţiile comerciale

Recent, Tribunalul Vâlcea s-a pronunţat în două procese în care este implicată societatea Univers SA Râmnicu Vâlcea, în contradictoriu cu două firme şi două persoane fizice care au cumpărat unele spaţii comerciale care au aparţinut SC Univers SA. Astfel, în dosarele nr. 4108/90/2011 şi 4110/90/2011, Tribunalul Vâlcea a respins cererile SC Univers SA, în proces cu societăţile Tetron Dinamic Invest SRL şi Multifuncţional Ecologyc Sistem SRL, şi persoanele fizice Margareta Ciubuc şi Nicolae Ciubuc. În toamna anului 2011, conducerea SC Univers SA a formulat mai multe acţiuni în justiţie în vederea anulării unor contracte de vânzare-cumpărare şi recuperării unor spaţii comerciale care au aparţinut firmei, dar care au fost vândute în mod dubios de către fostul director Mihai Răzvan Buzatu. Astfel, SC Univers SA a promovat, pe rolul Tribunalului Vâlcea, cerere de chemare în judecată a SC Tetron Dinamic Invest SRL şi SC Multifuncţional Ecologyc Sistem SRL, având ca obiect acţiunea în constatare a nulităţii absolute a următoarelor acte juridice: proces-verbal de licitaţie nr. 2 din 11 martie 2010; protocol nr. 2 din 11 martie 2010; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1224/27 mai 2010; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1400/15 iunie 2010. De asemenea, SC Univers SA a promovat pe rolul Tribunalului Vâlcea, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ Fiscal, cerere de chemare în judecată a persoanelor Margareta Ciubuc şi Nicolae Ciubuc, având ca obiect acţiunea în constatare a nulităţii absolute a următoarelor acte: proces-verbal de licitaţie nr. 3 din 22 aprilie 2010; protocol nr. 3 din 22 aprilie 2010; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1273/3 iunie 2010. În fine, conducerea SC Univers SA a mai formulat la Tribunalul Vâlcea solicitare de chemare în judecată a SC Multifuncţional Ecologyc Sistem SRL, având ca obiect acţiunea în constatarea nulităţii absolute a următoarelor acte juridice: proces-verbal de licitaţie nr. l din 14 mai 2009; protocol nr. 334 din 14 mai 2009; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2142/5 august 2009; proces-verbal de licitaţie nr. 4 din 14 mai 2009; protocol nr. 335 din 14 mai 2009; contract de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 3269/17 noiembrie 2009.

Trei ani de “haiducie” pentru fostul director Răzvan Buzatu

În urmă cu doi ani, Nicolae Stoian, reprezentantul Compartimentului de Control Intern din cadrul Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia, a finalizat un raport de audit, după ce a procedat la analiza aspectelor prezentate de un grup de acţionari pe adresa generală de e-mail a SIF Oltenia. Astfel, conducerea societăţii SIF Oltenia SA a primit o sesizare prin care un grup de acţionari reclamă anumite aspecte privind activitatea directorului Florian Teodor Buzatu (între timp, acesta a fost destituit din funcţie), precum şi conflictul de interese în care a fost implicat prin numirea în 2008 a fiului său, Mihai Răzvan Buzatu, la conducerea SC Univers SA. Concret, Mihai Buzatu a fost membru în Consiliul de Administraţie al SC Univers SA, numit de adunarea generală a acţionarilor din data de 15 ianuarie 2008, până în data de 6 aprilie 2010 (demisie începând cu data de 7 aprilie 2010). Din data de 17 aprilie 2008 şi până în martie 2011, acesta a îndeplinit funcţia de director general cu contract de mandat la SC Univers SA. “În perioada în care Mihai Răzvan Buzatu a îndeplinit calitatea de director general al SC Univers SA, se pot desprinde următoarele aspecte: acesta a vândut în anul 2009, către SC Multifuncţional Ecologic Sistem SRL, firmă al cărei fondator iniţial fusese, următoarele active: atelier reparaţii auto, strada Dacia plus teren, valoare de vânzare – 116.000 de lei; spaţiu comercial bloc H parter, strada General Magheru, valoare de vânzare – 230.000 de lei. Din procesul verbal de organizare a licitaţiei, rezultă că din comisia de licitaţie făcea parte ca membru al acesteia şi directorul general al societăţii, Mihai Răzvan Buzatu. Din materialele prezentate de către Departamentul Portofoliu şi Acţionari se constată că SC Univers SA, sub conducerea lui Mihai Răzvan Buzatu, ignorând clauzele contractelor de închiriere (lucrările de modernizare, întreţinere, reparaţii cădeau în sarcina chiriaşului) a efectuat lucrări de modernizare, întreţinere şi reparaţii în sumă de circa 931.000 de lei, fără TVA. Suma poate fi un potenţial prejudiciu adus societăţii”, se menţiona, printre altele, în raportul de audit realizat în urmă cu doi ani de Nicolae Stoian.

(Nicu Trandafir)

Leave a Response