|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Oltchim Râmnicu Vâlcea va prelua în această săptămână majoritatea salariaţilor de la Mentchim 

cernev oltchim

Un număr de 160 de salariaţi de la societatea Mentchim vor fi preluaţi de către Oltchim Râmnicu Vâlcea începând de marţi, a declarat liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Oltchim Râmnicu Vâlcea va încadra o mare parte din angajaţii Mentchim

„Din 223 de salariaţi de la Mentchim, 160, maxim 170 vor fi preluaţi de Oltchim începând de marţi. Mă refer la muncitori în special, dar şi maiştri, şefi de secţii. Va exista un sistem de selecţie a acestora. Azi s-au purtat discuţii şi cu CET Govora pentru eşalonarea datoriilor la aburul industrial, datoriile sunt foarte mari, încă de dinainte de a intra în insolvenţă. Lucrurile uşor îşi revin la combinat şi aşteptăm deciziile care se vor lua la Bucureşti şi, evident, potenţiali investitori. Joi o să vină la Vâlcea o delegaţie din China pentru combinat”, a declarat Cernev.

Mentchim a fost o societate desprinsă din Oltchim în urmă cu cinci ani şi care a intrat în faliment luna trecută.

Referitor la situaţia combinatului vâlcean, ministrul Economiei, Andrei Gerea a spus duminică la Piteşti că dacă se va reuşi găsirea a 15 milioane euro pentru capitalul de lucru, va fi asigurată până în iunie funcţionarea combinatului.

„Dacă nu reuşim să găsim aceşti bani, în luna februarie ne strângem mâna cu investitori (…) Cel mai presant factor este capitalul de lucru, care este absolut necesar pentru desfăşurarea activităţii şi pentru câştigarea de timp, pentru că o astfel de acţiune precum cea demarată de noi, pentru căutarea de potenţiali investitori, cere timp. (…) Avem nevoie de aceşti bani, care se caută în primul rând la bănci. Băncile, din păcate, nu sunt foarte dornice să finanţeze, este o problemă la nivel naţional, nu numai în cazul Oltchim. Dar am reluat discuţiile, nu numai în zona bancară, ci şi în zona fondurilor de investiţii”, a precizat Andrei Gerea.

28 oct 2013, 20:46 | romaniatv.net

Leave a Response