|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

A fost semnat Contractul de Lucrări „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Dragasani”- CL7 (Apavil SA) 

jianu apavil

Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, confinanţează proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”, realizat în cadrul Contractului de Finanţare nr.: 122765/24.10.2011. Bugetul alocat acestui proiect este de 395.637.618 lei fără TVA, din care 77,81% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă Uniunea Europeană, 11,90% reprezintă contribuţie nerambursabila Buget de Stat, 1,83% reprezintă contribuţie Buget Local şi 8,46% reprezintă contribuţie Operator Regional (S.C. APAVIL S.A. Vâlcea).

În cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”, a fost semnat contractul

de lucrări,  „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Dragasani”- CL7 în data de 14.11.2013.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, cu respectarea prevederilor legislaţiei române în domeniu, astfel:

„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Dragasani”- CL7,firmei S.C Hidroconstructia S.A , în timp ce S.C. APAVIL S.A. Vâlcea are calitatea de Autoritate Contractantă/Beneficiar. Valoarea contractului este de 26 584 185,12 lei fără T.V.A., schema de finanţare fiind cea menţionată mai sus.

 În cadrul contractului se vor realiza următoarele activităţi:

Alimentare cu apă:

  • Extinderea reţelei de alimentare cu apă cu 6.240 m;

Canalizare:

  • Reabilitare reţea de canalizare în lungime totală de 4.414 m;
  • Extindere reţea de canalizare în lungime totală de 19.356 m.
  • Staţii de pompare ape uzate – 4 buc

Scopul proiectului constă în reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi tratare şi a sistemelor de colectare şi tratare a apelor uzate în scopul de a îndeplini obligaţiile de conformitate din Tratatul de Aderare şi obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune

 

 

Leave a Response