|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

Mircia Gutău ar vrea din nou primar, Gigi Matei îi arată… contul blocat al Primăriei Râmnicu Vâlcea! 

gutau

Criticile aduse conducerii Primăriei Râmnicului, săptămâna trecută, la VTV, de fostul edil condamnat penal, Mircia Gutău, au primit imediat replică din partea viceprimarului Ion Gigi Matei, fost şi viitor adversar în competiţia pentru scaunul de edil – şef.

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea din perioada 2004 – 2010, Mircia Gutău, a declarat săptămâna trecută că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de primar în 2016. La sfârşitul lui octombrie au expirat şi restricţiile suplimentare hotărâte de instanţa care l-a condamnat, în urmă cu trei ani, la închisoare cu executare pentru infracţiunea de luare de mită. Mircia Gutău consideră că se impune revenirea sa în fruntea executivului locale pentru că municipiul reşedinţă de judeţ ar fi ajuns pe ultimul loc, la nivel naţional, la atragerea fondurilor europene. „Sunt un om de administraţie şi cu siguranţă voi candida în 2016 la Primăria Râmnicului, pentru că oraşul nostru merită o şansă şi merită să fie ceea ce a fost. Dacă ar fi după sufletul meu aş candida independent, dar trebuie să fiu sincer cu oamenii şi să le spun că am nevoie de un Consiliu Local ca să îmi treacă proiectele”, a declarat fostul edil la emisiunea Criterii Politice realizată la VTV de Gheorghe Smeoreanu. În prezent, Miricia Gutău mai are, totuşi, un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie, care se judecă la Drobeta Turnu Severin. Fostul primar este acuzat, în urma unui raport al Curţii de conturi, de achiziţionarea pentru municipiu de locuri de joacă la suprapreţ, prin intermediul unor firme deţinute de un apropiat al său, Ninel Georgescu.

Matei: „Primăria are încă de achitat lucrări fără contract din perioada Gutău!”

În altă ordine de idei, nici reprezentanţii actualei conduceri a administraţiei locale nu au rămas fără replică. Viceprimarul Ion Gigi Matei (PSD) îl acuză pe Gutău că pe vremea când acesta era primar a efectuat foarte multe achiziții dubioase.

Joi, 14 noiembrie, conturile Primăriei Râmnicu Vâlcea au fost blocate în baza unei hotărâri judecătoreşti obţinută de firma DAF SRL. „Pretenţiile firmei Daf sunt legate de lucrări executate în anul 2009 la modernizarea parcului din faţa Arhiepiscopiei Râmnicului. Mai sunt pe rolul instanţelor încă 12 dosare pentru lucrări neplătite dar executate în perioada domnului Mircia Gutău şi neplătite. Cea mai mare parte din aceste lucrări nu au la bază nici un fel de contract, iar celelalte nu au actele adiţionale de suplimentări la contractele existente. Valoarea de achitat cred că depăşeşte 15 – 20 de miliarde de lei vechi, bani pe care vom fi obligaţi, foarte curând, să îi plătim”, a declarat viceprimarul. Rămâne totuşi un mister de ce nu au fost făcute publice aceste detalii încă din momentul expertizei financiar contabile solicitată, înainte de preluarea mandatului, de actuala conducere a Primăriei Râmnicului şi sunt aduse în atenţia publică abia acum, în momentul în care Mircia Gutău a anunţat că vrea să candideze şi a început să critice activitatea executivului local din perioada 2010 – prezent.

Adrian Pană

Leave a Response