|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

CORUPȚIE! Vasile Miu, viceprimarul din Sălătrucel, poate să ajungă la PUȘCĂRIE 

sase-primari-si-viceprimari-gasiti-in-incompatibilitate-cite-te-comunicatul-ani-18465854

COMUNICAT
Infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție – Vasile Miu – viceprimar Sălătrucel

Agenția Națională de Integritate a constatat posibila sâvârşire de către Vasile Miu, Viceprimar al Comunei Sălătrucel, Județul Vâlcea, a infracțiunii asimilată infracțiunilor de corupție, întrucât, în calitate de Vicepreședinte al Asociației Locale a Crescătorilor de Bovine, Ovine, Porcine și Albine, a semnat un contract prin care au fost arendate 320 ha (islaz comunal) pe o durată de 10 ani, începând cu data de 22 aprilie 2010, folosind informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției de viceprimar.
Astfel, au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 12 din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat organele judiciare competente, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Vasile Miu a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzută de art. 12 din Legea nr. 78/2000.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Vasile Miu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Leave a Response