|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Consilierii municipali PDL sunt „SADICI“: Au refuzat să le plătească profesorilor vâlceni drepturi salariale câştigate în instanţă şi plătite de la bugetul de stat 

consiliu local
 Primăria Râmnicu Vâlcea e la un pas să piardă aproape 5 milioane de lei de la bugetul de stat după ce consilierii municipali PDL şi PP-DD au votat împotriva rectificării bugetare. Banii aveau ca destinaţie plata arieratelor primăriei şi a drepturilor salariale câştigate în instanţă de profesorii din municipiu. Şedinţa de vineri a CL Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să fie ultima din acest an. Nouă dintre consilieri, majoritatea de la USL, au absentat însă din diverse motive. Astfel, raportul privind rectificarea bugetului nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat după ce patru dintre consilierii aleşi pe listele PDL şi PP-DD s-au opus. Dacă rectificarea ar fi fost aprobată, primăria şi-ar fi achitat o parte din arierate. Peste 3 360 000 de lei ar fi ajuns la constructorii care au executat lucrări prin oraş. De asemenea, profesorii din Râmnicu Vâlcea ar fi primit înainte de Crăciun aproape 1 400 000 de lei, drepturi salariale câştigate în instanţă şi plătite de la bugetul de stat. „Vă mulţumesc în numele tuturor profesorilor care ar fi trebuit să primească banii. E a doua oară când le luaţi banii profesorilor. Sunteți chiar sadici. Am făcut eforturi mari să primim aceşti bani, dacă nu-i dăm acum, îi pierdem”, a spus în timpul şedinţei consilierul Ion Gherghinaru, inspector şcolar general al ISJ Vâlcea. Liderul grupului PDL din CL spune că, de fapt, consilierii nu au fost de acord cu modul cum a fost redactat proiectul de hotărâre. „Nu aş fi avut nimic împotrivă dacă ar fi fost cheltuiţi doar banii de la bugetul de stat. Proiectul a fost redactat greşit de către cei de la Economic. Dacă ar fi supus votului, cu amendament, să fie stinse doar acele datorii din sursă “Bugetul de stat”, nu ar fi fost probleme. Eu m-am opus cheltuirii banului public din bugetul local, din sursă de venit „Impozite şi taxe locale”, pentru că avem obligaţia să constituim acel disponibil, conform legii, pentru achitare datoriei publice. Până nu vom avea disponibilul pentru achitarea datoriei publice, nu vom vota rectificare bugetului local”, a declarat Grigore Crăciunescu. Angajaţii Pieţe Prest nu vor primi tichete cadou Conducerea societăţii Pieţe Prest ar fi dorit să le ofere celor 350 de salariaţi, înainte de Crăciun, tichete cadou. Dacă aleşii din CL nu s-ar fi opus, fiecare angajat ar fi primit tichete în valoare de 60 de lei. De asemenea, nu a fost aprobat proiectul privind organizarea unor evenimente de Anul Nou şi nici rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli la ETA S.A. Consilierii municipali vor fi convocaţi într-o nouă şedinţă săptămâna viitoare întrucât Direcţia Economică din cadrul primăriei mai poate face plăţi până marţi. În cazul în care nu se va aproba rectificarea bugetară nici de această dată, aproape 5 milioane de lei se vor întoarce la bugetul de stat.

Sursa: adevarul.ro

Este de neînțeles atitudinea liderului de grup al consilierilor PDL, afaceristul Grigore Crăciunescu, care a refuzat să voteze plata drepturilor salariale cuvenite profesorilor din municipiul Râmnicu Vâlcea. „Îmbuibatul“ portocaliu și-a atras antipatia miilor de cadre didactice din județul Vâlcea. Profesorii au căzut victime colaterale în războiul politic din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. Urât gestul lui Grigore Crăciunescu care va fi sancționat cu siguranță în plan electoral la alegerile viitoare.

2 Responses to Consilierii municipali PDL sunt „SADICI“: Au refuzat să le plătească profesorilor vâlceni drepturi salariale câştigate în instanţă şi plătite de la bugetul de stat

  1. Florin

    Da domnilor, voi cei ce formati tineretul pentru a conduce viitorul romàniei, ati ajuns sà và judece tot cei ce v au tàiat 25 % din salariu si niste oameni promovati in PPDD, care habar nu au pe ce lume tràesc. Dar cine a votat asemenea elemente. Tot dum neavoastràspunind cà cei care voteazà USL sunt …………….. Acum stati la mina portocaliilor pentru drepturile voastre. De ce marti cind este sedinta CLVilcea nu mergeti cu toti la usa primàriei sà intrbati acesti consilieri care uni nici nu stiu sà vorbeascà corect limba Romànà.

     
  2. valcea 10

    lasa ma ba cu usl -ul tau de rfahat si cu francu penalul tau…mai bine altii decat astia care au luat spaga din 89 pana acum ..huoooooooooooooo usl =mafia!!

     

Leave a Response