|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Organizaţia Judeţeană Vâlcea a Partidului Democrat Liberal, solidară cu presa vâlceană 

distrugerile-lui-francu-_-01

Organizaţia Judeţeană Vâlcea a Partidului Democrat Liberal rămâne un susţinător consecvent al principiilor democratice şi libertăţii de exprimare a presei.

Partidul Democrat Liberal Vâlcea se solidarizează cu presa vâlceană întrucât dincolo de fireștile divergențe de opinie, jurnaliștii au nevoie mai mult decât oricând să dăm dovadă de solidaritate în numele apărării acelui drept fără de care jurnalismul nu poate exista – dreptul la liberă exprimare.

Reafirmăm convingerea că libertatea de exprimare şi libera circulaţie a informaţiilor, inclusiv dezbaterea liberă şi deschisă a chestiunilor de interes public, chiar şi atunci când implică critici la adresa unor persoane, sunt de importanţă crucială într-o societate democratică pentru dezvoltarea, demnitatea şi împlinirea oricărei persoane, ca şi pentru progresul şi bunăstarea societăţii ori pentru exercitarea altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Astfel, Partidul Democrat Liberal Vâlcea militează pentru transparenţa actului decizional în administraţia publică, pentru dialog şi pentru eficienţă.

Partidul Democrat Liberal Vâlcea consideră că o bună relaţie cu presa este o garanţie a actului democratic!

Solicităm public domnului primar Emilian Frâncu să conceapă un alt mod de abordare, mai transparent şi mai democratic, în ceea ce priveşte actul decizional în administraţia publică și să retragă de urgență documentele care împiedică accesul presei în primărie și la informațiile de interes public.

Totodată subliniem faptul că toate proiectele de hotărâre în care primează interesul cetăţeanului vor fi susţinute de reprezentanţii Partidului Democrat Liberal în Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea!

 

 

 

 

Biroul de presă

Leave a Response