|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Azil modern din Vâlcea, abandonat din lipsă de personal 

Azil-de-batrani-02

Un azil de bătrâni din Vâlcea, în care s-au investit 2 milioane de lei, nu a fost deschis niciodată, pentru că angajările sunt blocate. Construcţia a fost gata în 2011 şi de atunci stă închisă. Ar fi nevoie de 30 de persoane care să se ocupe de bătrâni, dar o ordonanţă din 2009 blochează angajarea lor. Între timp clădirea se degradează.

Cele 2 milioane de lei au ajuns la Primăria din comuna Nicolae Bălcescu în anul 2009, de la Guvern. Cum au primit banii, autorităţile s-au apucat de treabă şi au renovat un vechi dispensar pe care l-au transformat în cămin, unde ar fi urmat să fie internaţi 30 de bătrâni. După ce a făcut recepţia lucrării, primăria şi-a dat seama că nu poate face angajări şi nu poate susţine financiar acest cămin, aşa că a renunţat la el. L-au preluat cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vâlcea care însă, surpriză, nu pot face angajări din acelaşi motiv.

De câteva luni, căminul a fost dotat şi cu mobilier, o maşină de spălat şi un uscător de rufe, toate ultramoderne, care sunt însă abandonate în curtea instituţiei. Autorităţile locale din comună speră să fie deschis cât de curând, pentru că există cereri din partea bătrânilor singuri, care doresc să fie internaţi aici.

Localnicii susţin că această lucrare a fost inutilă atâta timp cât căminul nu funţionează, ba mai mult clădirea începe să se degradeze.

Căminul de bătrâni din comuna Nicolae Bălcescu, Vâlcea, a fost inaugurat cu mare fast în luna iunie 2011, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii de la acea vreme, Nicolae Ivăşchescu.

Digi24.ro

Leave a Response