|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Crucea Roşie Vâlcea a ajutat 2 familii sărace 

actiune crucea rosie

În data de 22.02.2014 o echipă de voluntari ai Crucii Roşii Vâlcea au ajutat două familii vâlcene cu posibilităţi materiale reduse şi cu mari probleme de sănătate. Este vorba despre o familie care locuieşte într-o cameră de la Priza Olt şi care are 3 copii minori şi doar un membru al acesteia munceşte. Această familie a mai fost în atenţia filialei dăruindu-i un pom de iarnă cu toate podoabele şi alte produse specifice.
Cea de-a doua familie este un caz social deosebit de impresionant şi locuieşte în Creţeni, fiind compusă din 6 membrii: 2 părinţi şi 4 copii.
„Bedreagă Constantin – tatăl copiilor – a solicitat sprijin de la noi. Am analizat dosarul întocmit de primărie şi am rămas foarte impresionat de situaţia acestei familii. Capul familiei este diagnosticat cu „parapareză spastică sechelară”, un copil are retard psihic formă severă, un altul are retard psihic, formă moderată iar al treilea este diagnosticat cu „întârziere mentală profundă”. Am stat de vorbă cu cei doi părinţi să îi întreb de ce au făcut 4 copii văzând că deja de  la primul au apărut probleme şi cei doi au declarat că au încercat să aibă măcar unul sănătos….E un caz ce va rămâne în atenţia filialei noastre şi pe viitor, pentru că e un caz delicat, nefericit. Ajutorul nostru a constat în produse alimentare, haine, încălţăminte, jucării – în mare parte donate de alte persoane filialei noastre.
Mulţumesc pe această cale celor ce ne ajută şi pe noi la filială, (în special angajaţilor Consiliului Judeţean pentru produsele donate) şi sper ca pe viitor să putem ajuta mult mai multe familii nevoiaşe” – a declarat dl. Ion Cherăscu, director Crucea Roşie-Filiala Vâlcea.

Leave a Response