|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Deputatul Constantin Rădulescu: Păcănelele în pericol! 

costi-radulescu-08042013
 

 

Deputatul Constantin Radulescu unul dintre initiatorii propunerii de realocare a pacanelelor !

 

Prin aceasta initiativa legislativa jocurile tip slot- machine vor fi gasite doar in Cazinouri  sau Agentiile loto !

68 de deputati si senatori vor scoaterea jocurilor de noroc din carciumi !

Parlamentarii considera ca dependenta de jocurile de noroc poate fi stopata prin modificarea O.G. 77/2009 !

,, Ludomania sau dependenta patologica de jocuri de noroc, este o boala psihica cu urmari dintre cele mai grave, ajungandu-se in situatii limita, de la pierderea familiei, a locuintei pana la sinucidere.

Intr-un studiu al Asociatiei Romane pentru Studiul Jocurilor de noroc a rezultat ca, in Romania, procentul tinerilor cu dependenta fata de jocurile de noroc este cel mai mare din Europa. Astfel 3,48 % din romanii cu varstele cuprinse intre 11 ai 18 ani dezvolta dependenta, iar 23 % dintre acestia sunt predispusi la dependenta.

Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grava ca orice alta dependenta, nu exista prevederi legale care sa protejeze ,, victimele ludomaniei,, mai mult jocurile sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.

Avand in vedere toate acestea consideram ca exploatarea acestui tip de jocuri doar in Cazinouri sau Agentiile apartinand Companiei Nationale Loteria Romana, ar oferi garantiile necesare de exploatare conform legislatiei in vigoare a acestui tip de jocuri de noroc – slot machine, fara sa puna in pericol populatia Romaniei, indiferent de aspectul incident.

Prin acest proiect de lege se urmareste reducerea drastica a cazurilor de dependenta patologica fata de jocurile de tip slot-machine, precum si crearea unui climat mai sanatos de educatie pentru polulatia de minori din Romania. De asemenea ne asteptam la scaderea numarului de cazuri de violenta domestica datorate lipsei mijloacelor financiare si in perspective la o stabilitate mai mare a celulei de baza, familia.

Impactul final asupra bugetului general consolidat, pe termen scurt si lung ( 5ani ) va fi determinat cu ocazia modificarii ulterioare a legislatiei  avand ca obiect impozitarea jocurilor de noroc online,, – declaratie deputat PSD Constantin Radulescu.

 

Biroul de presa.

 

 

Leave a Response