|joi, aprilie 25, 2024
  • Follow Us!

Orașul Bălcești ar putea deveni comună din raţiuni bugetare 

ion curelaru1

 

 Primarul orasului Balcesti, Ion Curelaru, intentioneaza sa organizeze un referendum pentru a transforma orasul în comuna, dupa ce spitalul a fost desfiintat, iar Judecatoria si Parchetul urmeaza sa aiba aceeasi soarta.

‘Se stie foarte bine situatia de acum trei ani, când, desi un om a murit în curtea spitalului, guvernul a decis închiderea acestuia. Acum, ne chinuim sa vedem de unde gasim resurse pentru a înfiinta un centru multifunctional. Avem promisiuni dar atât. Noi am pregatit tot ce trebuie, cadre medicale, logistica, dar asteptam sa se ia o decizie în acest sens. Mai nou ni se vor desfiinta si Judecatoria si Parchetul. Pai, atunci mai are sens sa ne numim oras, sa platim impozite si taxe ca pentru oras, dar noi sa fim comuna (…)? În momentul când se vor închide cele doua instante, voi propune declansarea referendumului pentru a reveni la statutul de comuna’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Curelaru.

Orasul Balcesti se afla în sudul judetului Vâlcea si are o populatie de aproximativ 8000 de locuitori.

Fost centru agro-industrial pâna în 1989, acesta a devenit oras în anul 2000. În anul 2011, spitalul orasenesc a fost desfiintat, unitatea devenind camin de batrâni. Judecatoria locala si Parchetul de pe lânga aceasta se afla, de asemenea, pe lista celor care vor fi desfiintate, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Justitiei.

Leave a Response