|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Șpârle și șopârle, 07.04.2014 

soparla-cu-volanas

 

• Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri, 4 aprilie, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Vâlcea a lui Gheorghe Cerbeanu, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni. În urmă cu o lună, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Gheorghe Cerbeanu, fost judecător la Tribunalul Vâlcea – Secţia Penală, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă. Tot instanţa de judecată l-a condamnat pe Gheorghe Cerbeanu la plata sumei de 5.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

• Miting „anemic” al membrilor Partidului Mişcarea Populară în faţa sediului PSD Vâlcea, din centrul Râmnicului! Vineri la prânz, doar vreo 30 de persoane de la PMP s-au încumetat să scandeze lozinci cu „Ponta te arde cu pompa”. Timpul alocat protestului a fost extrem de mic, astfel că… după nici 5 minute, cei 30 de oameni au plecat în linişte fără nici un fel de explicaţii.

• Potrivit unor surse de încredere din cadrul Oltchim, inginerul Victor Avram va refuza în cursul acestei săptămâni oferta Ministerului Economiei de a ocupa postul de director general al Combinatului Chimic. Omul nu vrea să i se spargă în cap toate problemele societăţii, având în vedere situaţia extrem de grea în care se află întreprinderea. Cel mai probabil, Victor Avram va dori să rămână director al Direcţiei Energetică-Mecanică din Oltchim, mergând pe principiul sănătos „să nu te legi la cap dacă nu te doare!”

• Acordul-cadru întreţinere a două loturi la Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea a fost atribuit pe 4 noiembrie 2013 către firma Simarc SA. Valoarea iniţială a contractului a fost estimată la peste 3,5 milioane de euro, însă valoarea totală finală a contractului atribuit a fost de… aproape 4,1 milioane de euro. Rezultă o diferenţă între valoarea estimată şi valoarea finală a contractului de peste 600.000 euro. Au fost patru oferte primite, din care doar una a fost declarată admisibilă. Firma Simarc SRL aparţine omului de afaceri Gigi Axinte. Potrivit revistei Forbes Romania, Axinte ocupa în 2011 poziţia 310 din top 500 cei mai bogaţi români cu o avere de 13-14 milioane de euro. Mulţi îl consideră ca fiind apropiat de PSD, iar poate aceasta este şi motivaţia pentru care a făcut afaceri bune cu statul ani de-a rândul.

• Claudia Benchescu, logodnica vicepreședintelui PNL Mihai Voicu, și-ar putea îndeplini un vis de a fi ea europarlamentar, după ce în urmă cu câțiva ani a fost asistentă la doi eurodeputați liberali – Renate Weber și Daniel Dăianu. Din declarația sa de avere pe 2013, înainte să ajungă la ASF, Benchescu câștiga cumulat circa 3.200 de la PNL și Ministerul Economiei, acolo unde îl consilia și pe ministrul Daniel Chițoiu. După ce va debarca la Bruxelles, liberala ar urma să câștige luna în jur de 20.000 de euro, bani din salariu, deconturi de transport, plăți la biroul de europarlamentar și alte beneficii financiare ce derivă din ocuparea acestei poziții. Bani suficienți pentru petreceri, evenimente de care se bucură și în pozele de Facebook sau de pe site-ul oficial al PNL, acolo unde apare fotografiată cu pahare în mână sau sticle de șampanie. În ultimele zile, Claudia Benchescu a vizitat mai multe localități vâlcene, cu primari liberali.

Leave a Response