|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

DIAGNOSTIC LA ZI PENTRU INVESTIŢIILE DE MODERNIZARE A SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ 

spital

În cursul dimineţii de luni, 7 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, a organizat o nouă şedinţă de comandament pe şantierul Spitalului Judeţean de Urgenţă Rm.Vâlcea la care au participat reprezentanţii din conducerea celor două unităţi de construcţii, a institutului de proiectări care a elaborat documentaţia tehnică de execuţie, conducerea unităţii spitaliceşti şi specialiştii administraţiei publice judeţene care coordonează şi monitorizează convertirea proiectului de modernizare a spitalului. Participanţii au făcut, în prealabil, o evaluare, la faţa locului, a fiecărei lucrări executate, a calităţii acestora, precum şi a materialelor folosite, în concordanţă cu specificaţiile din proiect.

Spitalul de urgenţă de la Rm.Vâlcea face parte din cele cinci unităţi de profil din ţară (alături de spitalele din judeţul Ilfov, Sf.Gheorghe, Alexandria şi Târgovişte) care au atras pentru sănătate fonduri europene pe structura Programului Operaţional Regional, iar valoarea proiectului promovat de Consiliul Judeţean Vâlcea însumează aproape 74 milioane lei (738,4 miliarde lei vechi).

„Noi continuăm şi în acest an investiţiile în domeniul sănătăţii pentru realizarea cărora am canalizat, pe lângă banii europeni, şi importante resurse financiare proprii. Încă de anul trecut am anunţat că intenţionăm să transformăm domeniul sănătăţii în prioritatea numărul unu a actualului mandat şi tocmai de aceea urmăresc cu insistenţă să punem în operă, cu toată forţa, proiectul pe care ni       l-am asumat. Scopul nostru primordial este de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei din judeţ şi de a realiza un sistem de sănătate modern şi eficient, pus în slujba cetăţeanului. Încă înainte de lansarea temei de proiect, ne-am consultat cu specialişti din domeniu, dar ne-am aşezat împreună, la aceeaşi masă, şi cu cei care le vor utiliza, cu şefii de secţii şi medici ai spitalului. Strategia de dezvoltare a SJU are în obiectivele sale prioritare modernizarea infrastructurii pe ambele corpuri de clădiri şi dotarea acestora cu aparatură şi echipamente medicale. Rezultatul va fi o structură modernă la înălţimea standardelor, cu spaţii şi module speciale pentru consultaţii şi tratament. Ne dorim astfel să îmbunătăţim condiţiile în care cadrele medicale îşi îndeplinesc misiunea lor extrem de dificilă, de înalt profesionalism, dar şi pe cele oferite pacienţilor. Toate aceste lucruri le facem din convingerea că investiţiile în sănătate sunt primordiale, dar şi din dorinţa personală expresă de a contribui la asigurarea unui act medical de cea mai înaltă calitate, în beneficiul locuitorilor din judeţul Vâlcea” – a declarat dr.ing. Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Leave a Response