Ion Cîlea a primit vestea că s-au demarat procedurile pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti
Pentru cunoaşterea exactă a realităţilor despre soarta şi viitorul autostrăzii Sibiu-Vâlcea-Piteşti, Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, a cerut recent conducerii CNADNR să dea publicităţii calendarul privind implementarea proiectului respectiv. „La această cerere am primit răspunsul solicitat, aşa încât, am posibilitatea să afirm că procedurile preliminare pentru construcţia autostrăzii care va traversa munţii Carpaţi pe ruta Sibiu-Piteşti au devenit deja operaţionale. Astfel, în perioada 24-27 februarie 2014, Ministerul Transporturilor a pus la dispoziţie documentele necesare pentru lansarea licitaţiei în vederea elaborării studiului de fezabilitate, iar la mai puţin de o lună, respectiv în data de 21 martie, a fost publicat, şi pe SEAP, şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anunţul de participare la documentaţia validată de ANRMAP, urmând ca ofertele din ţară şi din afara ei să fie depuse până în luna mai 2014. O lună mai târziu se va încheia evaluarea ofertelor şi se va depune raportul de evaluare la UCVAP pentru a-şi expune punctul de vedere şi a aproba raportul respectiv, după care se va comunica ofertanţilor rezultatul procedurii. După încheierea acestor etape, potrivit legii, se vor acorda 30 de zile de aşteptare pentru ca eventuali contestatari să aibă perioada de timp necesară în vederea unei acţiuni introduse în contencios, care, tot în consens cu legea, va trebui soluţionată în perioada respectivă. Tot din calendarul procedurilor care mi-a fost pus la dispoziţie am aflat că elaborarea studiului de fezabilitate şi finalizarea celorlalte acte normative, respectiv, caietul de sarcini, documentaţia de atribuire, inclusiv obţinerea avizelor din partea consiliilor tehnico-economice, se vor realiza pe parcursul unui an, conform standardelor şi normelor europene, ceea ce înseamnă că luna august 2015 va fi data când se va organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului şi, practic, vor deveni operaţionale lucrările pe autostrada Sibiu-Piteşti”, spune Ion Cîlea.
Intervenţii la CNADNR pentru modernizarea drumului DN 7D
Într-o scrisoare pe care Ion Cîlea i-a transmis-o directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România s-a precizat că pe Drumul Naţional 7D Câinenii Mari (DN 7) – Boişoara – Perişani – Limită Judeţ Argeş, care asigură legătura între trei judeţe, respectiv Sibiu, Vâlcea şi Argeş, în perioada 2004 şi până în prezent au fost executate numai lucrări de întreţinere şi reparaţii (mici lucrări de balastare, de refacere a şanţurilor din pământ, decolmatare a podeţelor tubulare şi de completare indicatoare rutiere în locul celor degradate sau dispărute). „În prezent, starea tehnică a drumului, cât şi a 4 din cele 11 poduri existente pe traseu, este total nesatisfăcătoare, circulaţia desfăşurându-se cu foarte mare greutate. în plus, la km. 15+950 este o alunecare de teren. Factorii care au condus la degradarea drumului sunt, pe lângă traficul greu, şi lipsa sau starea rea de degradare a dispozitivelor de colectare, dirijare şi evacuare a apelor (şanţuri, rigole, podeţe, etc). Scurgerea apelor este deficitară, şanţurile sau rigolele lipsind în cele mai multe cazuri, iar cele existente surit colmatate sau subdimensionate. Podeţele sunt insuficiente, colmatate şi/sau deteriorate. Din cele 11 poduri existente pe traseu, 4 trebuie înlocuite cu poduri noi din beton armat, iar celelalte reabilitate. Pe baza expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie elaborate, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, a avizat favorabil lucrările de Modernizare DN 7D Câinenii Mari (DN 7) – Boişoara – Perişani – limită Judeţ Argeş. Prin realizarea unor lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare a acestui tronson de drum naţional se asigură desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă şi confort, cu efect favorabil din punct de vedere al impactului asupra mediului (reducerea poluării, reducerea zgomotului), economic (reducerea consumului de carburant, creşterea duratei anvelopelor auto) şi social (deplasări mai rapide, atragerea de noi posibilităţi de dezvoltare a zonei). Expunându-i detaliat această situaţie, l-am rugat pe directorul general, de a analiza posibilitatea cuprinderii lucrărilor de reabilitare şi modernizare a acestui sector de drum naţional în programul de investiţii pe anul 2014, cu finanţare de la bugetul de stat, de la intituţiile financiare internaţionale sau de la Uniunea Europeană. Vă mai informez că am avut o întâlnire, după aceea, la Ministerul Transporturilor, cu directorul general Ştefan Neaga, iar acesta m-a asigurat că va da curs cererii mele”, a mai precizat Ion Cîlea.
De la adresa :
http://www.e-achizitii.com/view_anunt.php?id_anunt=411510
se poate descarca fisierul ” Caiet sarcini revizuire SF Sibiu Pitesti , din care ëu am inteles ca autostrada nu trece prin Rm Valcea ; se modifica traseul autostrazii doar pentru ca aceasta sa se conecteze cu centura ocolitoare a Sibiului.
Revenire : mesajul anterior se refera la refacerea studiului de fezabilitate in 2012 nu din 2014. Trebuie intrat pe licitatii electronice si vazut exact Caietul de sarcini din 2014. M-ar mira sa treaca prin Rm Valcea autostrada ; doar daca o sa faca tuneluri multe prin dealuri si munti.