|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Victor Ponta: Vom face plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, pentru atacul mafiot la adresa parlamentarului Gabriela Firea 

image-2013-10-7-15750546-41-victor-ponta

 

Avem o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu pentru şantaj şi ameninţare, a declarat astăzi Victor Ponta. El a criticat „atacul mafiot” al preşedintelui, spunând că este pentru prima dată din 1989 când un membru al Parlamentului este ameninţat direct, el şi familia sa.

„Traian Băsescu a efectuat un atac mafiot împotriva doamnei senator Gabriela Vrânceanu Firea. Mai mulți parlamentari vor face o plângere penală împotriva președintelui Traian Băsescu pentru infracțiunea de șantaj și amenințare”, a spus premierul Victor Ponta.

Potrivit premierului, senatorul Gabriele Vrânceanu Firea a fost amenințată, deoarece face parte din comisia de ancheta în dosarul Nana.

„Am fost ameninţată şi şantajată, dar nu demisionez din Comisia Nana”, a declarat, la rândul său, Gabriela Firea, care a adăugat că este comunicatorul comisiei şi că „prin vocea sa” au fost făcute publice informaţii din acest caz.

Premierul a subliniat că din decembrie, preşedintele va răspunde penal pentru declaraţiile la adresa Gabrielei Firea.

„Tot apar documente şi pe măsură ce am săpat avem tot mai multe dovezi că totul a fost o spălare de bani şi aşa zisa legalizare a unor terenuri pe care familia Băsescu le avea de mai mult timp, sunt infracţiuni extrem de grave pentru care, în SUA şi statele membre se aplică pedepse grele. Cercetările sunt la început, iar comisia a solicitat deja ANAF-ului mai multe date.

Vom trimite aceste documente la parchet. Există milioane de documente pe care Parchetul şi Comisia le va avea la dispoziţie”, a spus Victor Ponta.

„Gabriela Vrânceanu Firea va fi purtătorul nostru de cuvânt și la campania electorală pentru alegerile în Parlamentul European, dar și la prezidențiale”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului”.

„Eu susţin că este o achiziţie absolut corectă, pentru că nu a avut niciun intermediar la mijloc, nu a fost nimic care să ţină de primărie, de prefectură, pur şi simplu, a fost vânzare – cumpărare între două persoane private, fiica mea şi italianul”, a declarat Traian Băsescu, la unj post de televiziune.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Comisia parlamentară Călăraşi susţine că, având în vedere că societatea de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana era inactivă la data încheierii tranzacţiei, contractul de achiziţie este lovit de nulitate. Această concluzie a fost prezentată, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută de membrii comisiei.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că, la data tranzacţionării terenurilor, respectiv şi a semnării contractului de vânzare-cumpărare dintre Berfige SRL şi Ioana Băsescu, societatea italiană nu mai era activă.

Firea a menţionat că inactivitatea firmei a fost declarată de Fisc şi, potrivit legii, toate contractele încheiate de aceasta, inclusiv cel din 9 septembrie 2013, sunt lovite de nulitate.

Firea a invocat prevederile Legii societăţilor comerciale, potrivit căreia nicio persoană sau instituţie nu poate accepta facturi de la societăţi care sunt inactive. (Digi24.ro)

Leave a Response