|joi, aprilie 25, 2024
  • Follow Us!

Lucian Stancu din Vâlcea vinde ouă și prepelițe de 30.000 euro/lună 

a8d59340-c6bb-11e3-9d2b-ab426379e29f_oua-prepelita

Pentru a putea face faţă cererii tot mai mare de pe piaţă de ouă şi carne, un antreprenor din județul Vâlcea va crește industrial prepelițe, investind într-o hală de producție complet automatizată, cu o capacitate de 100.000 de păsări.

Ca să-și dezvolte afacerea, Lucian Stancu a investit 500.000 de euro în noua hală, pe care a anexat-o complexului de creştere a prepeliţelor din comuna Băbeni, satul Pădureţu, localizat în judeţul Vâlcea.

Ferma este o afacere dezvoltată sub forma unui „complex agroindustrial integrat şi vertical” care produce lunar o cifră de afaceri de 25.000-30.000 de euro, iar după finalizarea investiţiilor, estimările arată că vânzările vor ajunge la 100.000 euro/lună.

Pe lângă hala propriu zisă, investiţia va cuprinde instalaţii şi utililaje complet automatizate, controlate de la un panou computerizat.

De asemenea, din aceeași sumă a fost achiziționat și un siloz de 50 de tone cu alimentare automată, trei linii de creștere a prepeliţelor cu o capacitate de 30.000 de capete fiecare, linie automată de colectare a ouălelor, linie de ambalare și realizarea camerei speciale pentru colectarea automată a dejecţiilor.

Produsele obținute  sunt apoi preluate de o companie de retail care le revinde sub brand propriu.

„Am ales să ne concentrăm pe producţie. Ca să ai succes, pentru fiecare etapă a afacerii trebuie să apelezi la specialişti. Prin intermediul noilor parteneri vom avea posibilitatea să acoperim lanţurile de mari magazine din toată ţara. Am avut în vedere că noua hală pe care o vom da în folosinţă, cel puţin va dubla capacitatea actuală”, a spus Lucian Stancu, citat de agrointel.ro.

Leave a Response