|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

„Ziua Copilului“, sărbătorită cu fast la Râmnicu Vâlcea 

ziua copilului 2014

La finalul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Copilului, instituţiile organizatoare au făcut un bilanţ al participării copiilor, iar cifrele au fost elocvente pentru succesul de care s-au bucurat evenimentele pregătite. Astfel, Grădina Zoologică a fost vizitată de 1.800 de adulţi (plătitori de bilete) care au însoţit aproximativ 2.500 de copii, aceştia având intrarea gratuită pe data de 1 iunie. Pentru sărbătoriţii zilei, responsabilii de la Zoo au pregătit spectacole şi concursuri şi au oferit dulciuri, răcoritoare, cărţi şi dvd-uri cu pagini de literatură universală. În Scuarul Mircea cel Bătrân, atelierele organizate cu această ocazie şi cele aproape 8 ore de spectacole de muzică, dans şi teatru au fost vizionate, conform estimărilor profesorilor de la Palatul Copiilor, de peste 2.500 de copii, ce se alătură celor 250 de elevi angrenaţi în cercurile de la Palat. De asemenea, spectacolele Teatrului Municipal ”Ariel” de la Cinema ”Geo Saizescu” şi al Teatrului ”Anton Pann” au făcut săli pline, peste 370 de copii lăsându-se vrăjiţi de aventurile lui Pinocchio sau de isprăvile lui Păcală.

În contextul aceleiaşi sărbători, trebuie menţionat că Primăria municipiului a răspuns solicitărilor venite din partea Centrului de Plasament ”Ana”, a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni şi a Asociaţiei ”Copilărie sub semnul ADHD”, oferind 212 pachete cu dulciuri copiilor din aceste instituţii. De asemenea, la solicitarea Muzeului Judeţean ”Aurelian Sacerdoţeanu”, Consiliul Local Muncipal a aprobat în şedinţa de sâmbătă, 31 mai, achiziţionarea a 1.000 cornuri şi a 20 de baxuri cu apă şi băuturi răcoritoare, ce vor fi oferite copiilor participanţi, în această vară, la proiectul ”Satul Bunicilor”.

Cu această ocazie, Primăria mulţumeşte partenerilor organizatori – Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Teatrul Municipal ”Ariel”, Teatrul ”Anton Pann” şi SC Pieţe Prest SA – precum şi celor care au sprijinit această acţiune: Direcţia Administrării Domeniului Public, Poliţia Locală, Poliţia municipiului şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Leave a Response