A.B.A Olt a demarat actiunile din cadrul proiectului ,,Let’s Do It, Danube!“
După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul “Let’s Do it, Danube!” împreună cu A.N. ”Apele Române”.
Proiectul cuprinde o campanie de educație, care a început, deja, în școlile din județele dunărene, și curățarea propriu-zisă, eveniment ce a consacrat mișcarea Let’s Do It, Romania!.
Cu ocazia încheierii acordului de parteneriat ce presupune colaborarea în organizarea și implementarea proiectului “Let’s Do it, Danube!”, director general al Administrației Naționale „Apele Române”, dr.ing. Vasile Pintilie a declarat: ” Am fost încântați să aflăm de inițiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a începe proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se știe că existența umanității depinde de factorul numit ”apă”. Fără apă nu există viață și, ca orice resursă, ea este epuizabilă și nu trebuie folosită în exces. Consider că rolul acestui proiect este de conștientizare a fiecărui cetățean în parte de a păstra, conserva și proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintă o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar și asupra rolului acesteia în susţinerea ecosistemelor şi a vieții umane ”.
In data de 22.05.2014, Administrația Bazinală de Apă Olt condusă de director, Daniel Băviță, prin reprezentanții Mihaela Coca, Cristina Dumitrescu si Mihaela Gheorghiua demarat prima etapă a proiectului prin campania de educație privind ecologia și protejarea mediului și a apelor la Scoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’din localitatea Corabia, județul Olt, care va continua pană pe 29 iunie 2014, de Ziua Internaționalăa Dunării, cănd se va organiza o acţiune amplă de ecologizare a malurilor fluviului Dunarea.
La aceste întâlniri reprezentanții ABA Olt au susținut o lecție deschisă elevilor, explicându-le, ce înseamnă poluarea apelor, de câte feluri este aceasta, care sunt principalele tipuri de poluanți, efectele poluării asupra florei și faunei din fluviul Dunărea, ce efecte produc transporturile navale.In aceeași zi s-a dat startul concursului de creație ,,Dunarea și prietenii”.
A doua etapă a proiectului s-a desfășurat pe data de 5 iunie, cand elevii au participat la activități de educație ecologică, proiecții de film documentar despre fluviul Dunarea.
La finalul intalnirii au fost desemnați castigatorii locurilor I,II si III, pentru cele mai frumoase povești de suflet despre Dunăre.
Toți elevii au primit premii si diplome din partea Administrației Naționale „Apele Române” și ABA Olt.
“Prin aceste acţiuni educative în şcoli, copiii reușesc să conștientizezecă– o apă curată le oferă şansa la o viaţă mai sănătoasă, dar calitatea apei se reflectă şi în comportamentul fiecăruia dintre noi, în direcţia protejării şi conservării calităţii ei’’, a declarat directorul ABA Olt, ing. Daniel Băviță