|sâmbătă, aprilie 20, 2024
  • Follow Us!

 „Ziua Dunării”, sărbătorită pe 30 iunie de ABA Olt 

aba olt

Informare de presă        

In anul 2004, Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea, impreuna cu tarile dunarene au decis ca ziua de 29 iunie sa fie declarata „Ziua Dunarii”, zi de sarbatoare pentru toate tarile situate in bazinul acestui fluviu. In deceniul care a trecut de atunci, aceasta celebrare a devenit deja traditie in cultura noastra, iar anul acesta, sarbatoarea „Zilei Dunarii” este marcata festiv pentru a zecea oara. Tema propusa in acest an de Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea  este: ,,Fii activ pentru o Dunare vie”.

,,Dintre toate cele 18 tari prin care trece Dunarea, putem spune ca noi, romanii, suntem cei mai norocosi, intrucat mai mult de jumatate din lungimea fluviului Dunarea traverseaza tara noastra și 30% din bazinul Dunarii se afla pe teritoriul Romaniei. In plus, aproape intreaga suprafata a Romaniei se afla in bazinul hidrografic al Dunarii. Mai mult, la gurile de varsare ale Dunarii, avem Delta Dunarii, acest monument natural, unic in Europa. Din toate aceste motive si nu numai, am putea spune ca suntem mai apropiati si mai responsabili fata de Dunare decat alte tari, atat ca apartenenta, cat si ca mostenirea pe care am primit-o generatii de-a randul”.Administratia Nationala ”Apele Romane” Director General, dr.ing.Vasile Pintilie.

In data de 30 iunie 2014, Administratia Bazinala de Apa Olt cu sprijinul Administratiei Nationale „Apele Române”, Ministerului Mediului si Padurilor, Primariei  Corabia si prin subunitatea sa teritoriala Sistemul de Gospodarire a Apelor Olt a marcat festiv Ziua Internationala a Dunarii, cu elevii ai Scolii Gimnaziale ,, Mihai Eminescu’’- Corabia, judetul Olt

Cu aceasta ocazie, reprezentanti din institutiile mai sus mentionate au desfasurat mai multe actiuni pe faleza Dunarii si anume: un concurs de pescuit, laboratorul  SGA Olt a efectuat o serie de analize chimice pe apa prelevata din Dunare, avand amenajat un laborator mobil, iar la final elevii au surprins placut organizatorii cu un cantecel de suflet despre Dunare.

La final, toţi copiii prezenţi  au primit diplome şi şepci inscripţionate, care să le amintească în timp de acest eveniment. Din partea AN„Apele Române”, ABA Olt si COCA-COLA au primit dulciuri şi răcoritoare.

,,Numai impreuna vom reusi sa asiguram generatiilor viitoare bucuria de a beneficia de acest    dar nepretuit, fluviul Dunarea, care traversează sudul țării noastre a doua mare zona umedă din Europa”.  Director, ing. Daniel Bavita.

Compartimentul de Comunicare, Relaţii Publice, Relaţii cu Presa – Mihaela COCA

Leave a Response