|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Șpârle și șopârle, 31.07.2014 

soparla-cu-volanas

• Ediţia din acest an a Zilelor Imnului Naţional, organizate pe Splaiul Independenţei, au fost umbrite… de ploaie. Comercianţii care au venit cu mici şi bere au luat o ţeapă de zile mari, unii cântăreţi sau formaţii de muzică înscrişi în program au dat bir cu fugiţii, iar vâlcenii care s-au aventurat au avut parte de câteva „duşuri” de ploaie. Totuşi, printre puţinele raze de soare ivite, s-a putut observa eterna problemă a toaletelor ecologice, precum şi „mizeria” unor comercianţi care au dublat preţurile la mai multe produse alimentare.

• În ciuda zvonurilor alarmiste, lucrările la pasajul suprateran „Tudor Vladimirescu” nu au fost sistate, chiar dacă firma Confort a intrat în faliment. În aceste zile muncitorii montează parapeţii laterali şi se deviază reţelele de utilităţi. Mai sunt de terminat trotuarul tehnic şi hidroizolaţia, urmând ca peste două săptămâni să se aştearnă primul strat de asfalt. Potrivit specialiştilor, dacă se menţine ritmul actual, lucrarea poate fi terminată la începutul lunii septembrie.

• În atenţia Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea: câţiva locatari din blocul C7 din Ostroveni sunt nemulţumiţi de un vecin care îi „poluează fonic”. De mai multe săptămâni, împricinatul ascultă zilnic muzică la decibeli înalţi, deranjând vecinii din imobil. Adresa completă a „melomanului” este următoarea: Aleea Teilor nr. 4, bl. C7, sc. A, ap. 22. Aşteptăm din partea Poliţiei primele măsuri!

• Ploile torenţiale şi inundaţiile de marţi au atins cote istorice în judeţul Vâlcea. Potrivit specialiştilor de la Apele Române, debitul râului Olăneşti, în dreptul Râmnicului, a fost cel mai mare din… ultimii 100-200 de ani. Acum se vede gândirea strategică a inginerilor din urmă cu peste 40 de ani, atunci când au fost ridicate malurile de apărare, digurile şi pragurile pe o distanţă de cinci kilometri din albia râului Olăneşti. Dacă nu erau executate lucrările de apărare a malurilor în Râmnicu Vâlcea, municipiul era grav afectat de revărsarea râului Olăneşti. Marţi, nivelul apei râului Olăneşti a fost doar la… o jumătate de metru de terasamentul podurilor rutiere şi de cale ferată din Râmnicu Vâlcea, ceea ce înseamnă că zonele Ostroveni, 1 Mai şi Centru erau sub ape dacă nu se executau malurile betonate de apărare!!!

• Grupul central izvoare din stațiunea Băile Olănești însemnând șapte izvoare medicale minerale nu va putea fi folosit în următoarele zile, deoarece acestea au fost inundate de o viitură care a afectat toată stațiunea Băile Olănești. „Viitura de pe râul Olănești care a acoperit marți tot centrul stațiunii a afectat și aleea de cură balneară și izvoarele medicale de la grupul central. Astfel izvoarele 8, 9, 10, 11, 12, 13 și 14 au fost inundate, iar pe aleea de acces aluviunile aduse de ape depășesc un metru. Va trebui să facem nu doar curățenie, ci și o examinare din punct de vedere medical al apelor care curg prin aceste izvoare”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Olănești S.A., Liliana Uță.

Leave a Response