|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Peste 100 de şcoli şi grădiniţe nu au autorizaţie de funcţionare pentru noul an şcolar 

scoala-elevi-octav-ganea

Peste 100 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014 – 2015. Problema plecă de la faptul că Direcţia de Sănătate Publică nu poate elibera autorizaţii unităţilor de învăţământ care nu au o sursă proprie de apă. De asemenea, nu se vor aviza şcolile cu instalaţii sanitare defecte sau care au fose nevidanjate, transmite Adevarul.

Cu aproape trei săptămâni înainte de începerea şcolii, 120 de unităţi şcolare din judeţul Vâlcea nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare. Dintre acestea, 102 sunt şcoli şi grădiniţe sunt din mediul rural. Motivele neautorizării sunt fie că şcolile nu sunt racordate la o reţea de alimentare cu apă, fie directorii unităţilor nu au solicitat avizele de funcţionare.
„În acest moment avem 46 de unităţi care nu au solicitat autorizaţie de funcţionare, 57 de unităţi care nu pot fi autorizate pentru că nu au o sursă proprie de apă, iar alte 17 au mobilierul şcolar vechi, degradat, instalaţia sanitară defectă sau grupul sanitar nevidanjat. Sperăm ca până la data de 15 septembrie, o parte din şcoli să-şi rezolve problemele şi să îndeplinească condiţiile pentru autorizare”, declară Mihaela Brănescu, director DSP Vâlcea. În plus, multe unităţi de învăţământ nu au probleme doar în privinţa respectării normelor sanitare. Un număr de 67 din cele 146 de unităţi prevăzute cu centrale termice nu au obţinut până în prezent autorizaţia ISCIR.

Leave a Response