|miercuri, mai 31, 2023
  • Follow Us!

Zece familii din Vâlcea, afectate de inundaţii în iulie, vor avea case noi până la Crăciun 

inundatii vaideeni

Materialele de construcţii sunt donate de mai multe firme din Ialomiţa. Până acum, sinistraţii au primit tone de alimente şi haine strânse prin intermediul parohiilor din ţară.

Zece familii din judeţul Vâlcea vor fi ajutate să-şi refacă locuinţele distruse de inundaţiile din această vară.

Patru tiruri încărcate cu materialele necesare pentru ridicarea a patru case au ajuns la Vaideeni, comuna cea mai afectată de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie. Încă şase încărcături se îndreaptă către alte localităţi din Vâlcea lovite de puhoaie.

Patronii ialomiţeni au trimis chiar şi proiectele după care să fie realizate casele. Vor ca lucrurile să meargă repede pentru ca de sărbătorile de iarnă sinistraţii să fie în case noi. Lucrările ar urma să înceapă în cel mult două săptămâni.

O mână de ajutor va da şi Arhiepiscopia Râmnicului. Banii donaţi de credincioşi vor fi folosiţi pentru plata muncitorilor.

Campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia” a fost iniţiată la începutul lunii august de Patriarhia Română şi TVR. Preoţii din ţară au strâns, la biserici, alimente, apă, pături, iar donaţiile au fost trimise către cei rămaşi fără case.

Deşi campania s-a încheiat, parohiile şi oamenii de bine din ţară continuă să trimită ajutoare pentru sinitratii din Vâlcea. (tvr.ro)

 

Leave a Response