|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

PSD, show total pe Arena Naţională. Victor Ponta şi-a lansat candidatura: Vreau să fiu preşedintele tuturor românilor! 

PSD Valcea lansare Ponta

Victor Ponta și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale, sâmbătă, chiar de ziua sa de naștere, pe stadionul Naţional Arena, în fața a 70.000 de simpatizanţi și militanți din toată ţara. „Sunt Victor Viorel Ponta şi vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor romîni care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine. Acel preşedinte vreau să fiu şi vă chem să fiţi împreună alături de mine în această bătălie către marea unire”, a spus Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul PSD la prezidenţiale, Victor Ponta, a făcut sâmbătă un apel către români să fie alături de el în ceea ce va însemna marea unire, afirmând că mai sunt 55 de zile până ca aceasta să poată deveni realitate.

„Vă rog să vă gândiţi toţi românii la acest lucru – putem împreună să facem o schimbare a ţării noastre. (…) Vedeţi că iese soarele şi pe strada noastră. Vedeţi că iese soarele şi în ţara noastră. Mai avem foarte puţin, mai avem 55 de zile şi încă o bătălie de câştigat şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, vă chem pe toţi să fim împreună pe drumul spre marea unire a tuturor românilor. (…) Vreau să fiu preşedintele fiecărui român şi vreau să împlinim împreună marea unire. Trebuie să facem o schimbare a României„, a spus Victor Ponta, pe Arena Naţională, în faţa a 70.000 de susţinători.

Victor Ponta s-a arătat foarte mândru de familia sa şi a precizat că doreşte ca şi copiii săi să crească în această ţară.
„Ca mulţi dintre dvs, sunt strănepotul unui român care în 1917 a cerut cetăţenia română şi a luptat alături de români pentru Marea Unire. Sunt nepotul unui preot care m-a învăţat că este important să crezi într-un Dumnezeu, al ortodocşilor, al catolicilor, al musulmanilor (…), dar cel care crede în Dumnezeu este un om care se gândeşte cu grijă la alţii. Sunt copilul unor părinţi ca ai dvs, care au investit tot ce au avut în mine şi în surorile mele, şi tatăl unor copii pe care vreau să-i văd crescând în România, o ţară mândră, puternică”, a subliniat candidatul PSD la prezidenţiale.

Cei mai mulţi dintre participanţi de pe Arena Naţională erau îmbrăcaţi în tricouri de culoare roşie şi poartă pancarte, drapelul naţional sau steguleţe cu mesaje electorale. Alţi delegaţi au purtat costume naţionale din regiunile pe care le reprezintă. De la eveniment nu a lipsit primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a venit alături de mai mulţi susţinători care poartă pe cap berete roşii.

Sloganul campaniei PSD – ‘Mândri că suntem români’ – alături de ‘Votăm Victor Ponta preşedinte’ se află pe tribunele din spatele unei scene uriaşe amplasate în centrul arenei, unde va sta conducerea partidului, alături de invitaţi. Scena a fost montată în faţa unei peluze, pe fundalul acesteia fiind amplasat un ecran uriaş.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului naţional şi a imnului PSD. Accesul pe stadion s-a făcut în baza unor bilete care conţin indicaţii privind rândul şi locul ocupat.

Evenimentul de lansare a candidaturii la Preşedinţie a fost organizat în ziua în care premierul a împlinit 42 de ani. În jurul orei 16,25 şi-a făcut apariţia pe stadion şi preşedintele PSD Victor Ponta însoţit de soţia lui, Daciana Sârbu, şi mai mulţi lideri politici din România şi din străinătate. Au venit să-l susţină pe Victor Ponta premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, preşedinţii PC şi UNPR, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat sâmbătă încrezător în şansele lui Victor Ponta de a deveni preşedintele ţării, afirmând că, de data aceasta, vor juca acasă şi nu în deplasare ca la referendum.

„Am venit aici să spunem ţării noastre cât de mult o iubim şi să-i oferim un preşedinte demn de ea şi sper că în noaptea de 16 noiembrie, după ce numărăm toate voturile, să putem spune cele 3 cuvinte: Victor Ponta – preşedinte. Suntem pe arena echipei naţionale, arena României, unde românii au jucat mereu acasă, aici începem campania electorală şi de data aceasta vom juca la noi acasă, nu mai jucăm în deplasare, cum am jucat la referendum, vom juca la noi, unde Victor Ponta va câştiga la vot şi nu la masa verde, acum vine revanşa celor 7,4 milioane de români”, a spus Dragnea, la evenimentul de lansare a candidaturii la prezidenţiale a lui Victor Ponta de la Arena Naţională.

El a adăugat că, împreună cu cei din tribune, a mai văzut aceeaşi imagine, în 2012, când s-au lansat candidaţii la alegerile parlamentare.

„Şi acum suntem la fel de mulţi, asta înseamnă că suntem o familie mare, care ştie să se adune când istoria cere să fie schimbată. Suntem buni pentru că suntem uniţi şi suntem aici pentru România, să-i arătăm dragostea noastră, grija noastră, să-i spunem că cel mai mare, cel mai puternic, cel mai vizionar partid din România este îndrăgostit de ţara lui. În spate avem multe victorii politice, în faţă avem o victorie naţională. Am pornit într-o călătorie fără egal şi care nu are drum de întoarcere. Ţara noastră a fost puternică, când românii au fost uniţi în jurul marilor proiecte naţionale. Este timpul să scriem o nouă pagină în istoria noastră, să ieşim din epoca dezbinării şi să dăm ţării un altfel de preşedinte. România are nevoie de un preşedinte care să ştie cum se conduce o ţară, un preşedinte român pentru români care să ştie să unească o ţară”, a menţionat Dragnea.

Victor Ponta este primul candidat înscris oficial în cursa pentru Preşedinţie, iar programul său este unul pentru unitatea tuturor românilor şi pentru schimbarea modelului de preşedinte.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Președintele PSD a afirmat că România are nevoie de o nouă Mare Unire la aniversarea celor 100 de ani de la desăvârșirea sa ca stat modern.

În ceea ce privește profilul președintelui, Victor Ponta le propune românilor un șef de stat care să fie un adevarat reprezentant al intereselor publice, și nu o sursă permanentă de criză și conflicte.

În cadrul Congresului de validare a candidaturii sale, Victor Ponta a prezentat cele mai importante aspecte ale programului său prezidenţial: “România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău și ne-a împărțit în acești zece ani și adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este ca românii să fie din nou uniți. Vreau ca Marea Unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare”. (rtv.net)

 

Leave a Response