|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Primarul Cîrstina din Orleşti, prins în plasa CONFLICTULUI DE INTERESE! 

cirstina-primar orlesti
Judecătoria Drăgăşani:

Primarul Cîrstina din Orleşti, prins în plasa CONFLICTULUI DE INTERESE!

Magistraţii de la Judecătoria Drăgăşani au constatat că primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina, se află în conflict de interese. Pe rolul respectivei instanţe a fost înregistrat la data de 11.06.2014 dosarul cu nr. 1732/223/2014, privitor la conflictul de interese (art.301 NCP) în care s-ar fi aflat edilul din Orleşti. Magistraţii drăgăşeneni au judecat cu maximă celeritate acest process şi în data de 19.09.2014 au formulat următoarea soluţie pe scurt: „Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpate (Constantin Cîrstina). Constată legalitatea sesizării instanţei.“ Din verificările întreprinse de redactorii noştri am ajuns la concluzia că primarul Cîrstina şi-ar fi implicat firma de panficaţie în afaceri cu… Primăria Orleşti. Vom reveni cu amănunte!

 

Art. 301 Noul Cod Penal

Conflictul de interese

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
 

 

One Response to Primarul Cîrstina din Orleşti, prins în plasa CONFLICTULUI DE INTERESE!

  1. Corupt

    Sa ne explice domnul primar cum a fost angajată în tarlaua lui pe postul de educatoare o persoana fara studii corespunzatoare, doar cu studii liceale când atâția oameni stau pe băncile facultăților si isi tocesc coatele fara a avea apoi un loc de munca in conformitate cu pregatirea si studiile efectuate.Din pacate , daca ai relatii, se poate totul.Nicio problema; nu contează in ziua de azi diploma, ci faptul ca persoana respectivă are un sot (medic veterinar) cu relatii in Primărie, iar acest fapt este mai important decat orice diploma. TRAIASCA INVATAMANTUL VALCEAN!

     

Leave a Response