|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

CSM Râmnicu Valcea a depus documetele pentru intrarea în insolvență 

CSM-Rm-Valcea-300x200

CSM Rm. Valcea este una dintre echipele vazute ca una dintre favoritele la promovare. Situatia echipei a devenit insa brusc foarte complicata, dupa ce un audit comandat a scos la iveala datorii enorme, desi oficialii echipei stiau ca nu mai au nico problema. Gabi Carjaliu, corespondentul Sport Total FM, a anuntat ca sefii fromatiei au depus deja documentatia pentru a declansa insolventa clubului.

“In urma cu un an si jumatate s-au schimbat actionarii intre Damila Maciuca si CSM Rm. Valcea. Atunci s-a comandat si un audit, iar rezultatul a venit, in mod surprinzator, dupa un an si jumatate. A scos la iveala alte datorii de 26 de miliarde catre finantele publice, pe langa cele 3 sau 4 care erau asumate. Asadar actionarii au declansat procedura de insolventa la CSM, au depus actele, porcesul este pe rol la Tribunalul din Valcea.

La finalul lunii iulie situatia era excelenta, venise o hartie de la stat ca nu mai sunt datorii decat 44.000 de lei, adica suma curenta. Intre timp a venit rezultatul auditului si acesta a fost unul catastrofal. 26 de miliarde in plus, dintre care 15 miliarde penalitati si 9,6 dobanzi. Aceste datorii datau din anul 2009. Cei de la Finante au considerat conventiile civile ale jucatorilor drept contracte de munca, iar la acestea se plateste peste 60%, fata de 32 % la conventiile civile.  Fostii actionari au facut un transfer importnat, al lui Branescu la Juventus. Acesti bani trebuiau oprite daca aceste datorii erau vizibile. In acets moment conturile clubului sunt blocate. Sunt datorii si catre furnizorul de apa si caldura”, a precizat acesta in emisiunea “Fotbal la matineu”. (Sport Total FM)

Leave a Response