|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Victor Ponta neglijează învăţământul, sănătatea, agricultura şi autostrăzile 

afacerile-familiei-ponta

În condiţiile încasărilor proaste, premierul Ponta a reuşit să facă rost de aproximativ 2 miliarde de lei pentru clienţii PSD, sacrificând educaţia, sănătatea, agricultura şi absorbţia fondurilor europene. Efectul va fi unul cert: locuri de muncă tot mai puţine, o populaţie tot mai săracă și mai lipsită de șanse, dar o baronime PSD tot mai prosperă.

Deşi Victor Ponta se lăuda că a doua rectificare bugetară va fi pozitivă, din datele aflate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice rezultă că rectificarea anunțată este una negativă, prin tăierea veniturilor şi a cheltuielilor cu 1,4 miliarde lei.

Lui Victor Ponta nu-i pasă că economia românească este în plină recesiune! Continuă să taie de la capitolele bugetare care ar stimula mediul de afaceri şi crearea de locuri de muncă: tăierea investiţiilor cu 4,1 miliarde lei înseamnă sacrificarea a peste 100.000 de locuri de muncă.

Victor Ponta neglijează învăţământul, sănătatea, agricultura şi autostrăzile – domenii pe care se angajase să le susţină atunci când se afla în opoziţie. De exemplu, de la sănătate Victor Ponta a tăiat 265 milioane lei, de la agricultură – 1 miliard, iar de la autostrăzi – 1,3 miliarde lei. În acelaşi timp, Educaţia va pierde 5,5 milioane de lei, bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului va fi diminuat cu 3,5 milioane lei, al Academiei Române cu 6,9 milioane lei, iar bugetul Ministerului Culturii cu 10,2 milioane lei. Acest fapt demonstrează doar dispreţul premierului Ponta faţă de educaţie, cultură şi tineret! Recompensat este în schimb Avocatul Poporului. Instituției îi sunt alocate 10,5 mil lei, ca semn de mulțumire pentru tăcerea în momentele în care trebuia să-și facă datoria. Acestea sunt cifrele reale, pe care Ponta nu vrea să le arate!

Beneficiarii rectificării bugetare sunt baronii PSD şi primarii traseişti pentru care Victor Ponta a pregătit peste 2 miliarde de lei. Aceşti bani nu vor ajunge în buzunarele românilor, ci la firmele de casă ale PSD, în campania electorală a lui Victor Ponta.

După principiul „cine-mparte, parte-şi face”, Victor Ponta şi-a dat singur un cadou de 500 milioane lei, prin suplimentarea Fondului de rezervă care este la cheremul lui. Victor Ponta nu a vrut să-i fie inferior lui Liviu Dragnea, care, de când este ministru la administraţie, împarte miliarde din impozitele şi taxele plătite de români fără să dea socoteală nimănui.

Leave a Response