Şpârle şi şopârle, 23.10.2014
• Biroul Politic Municipal al PNL Râmnicu Vâlcea pare să devină locul pentru tot felul de… feţe ciudate, adunate de prin cotloanele şi cârciumile infecte din oraş. Ultimul pe această „listă” este un anume Robert Otves (!), provenit, se pare, de la casa de copii şi care până deunăzi freca podeaua (la propriu) prin sediul liberalilor. Este ciudată această alegere a conducerii PNL, având în vedere că mai mulţi consilieri locali şi directori de instituţii au fost lăsaţi în afara Biroului Politic al PNL, pentru a face loc „starului” Robert Otves.
• BMW-ul X5 al omului de afaceri Cazan a început să aibă probleme tehnice.
• În ciuda declaraţiilor optimiste ale premierului Victor Ponta şi ale lui Liviu Dragnea, viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti (cu tranzitare prin nordul judeţului Vâlcea) are nişte duşmani sadea chiar în CNADNR, compania care se ocupă efectiv de implementarea proiectului. Pentru că nu putem înţelege cum compania respectivă a amânat pentru a OPTA oară termenul de depunere a ofertelor pentru actualizarea studiului de fezabilitate. De la data de 23 iulie (primul termen iniţial), s-a ajuns ca CNADNR să „tragă mâţa de coadă” şi să amâne termenul până la 5 noiembrie 2014.
• Licitație cu probleme la Diculești! O firmă de apartament din Bălcești este pe cale să câștige o licitație cu fonduri de la Ministerul Mediului în valoare de câteva zeci de miliarde de lei. Comisia de licitație „teleghidată“ va da socoteală în curând pentru o gaură de 15 MILIARDE LEI în bugetul statului!
• Am aflat motivul pentru care consilierii judeţeni şi locali UNPR din Vâlcea nu au putut trece la ACL, în perioada prevăzută de ordonanţa migraţiei politce. O rezoluţie adoptată la nivel naţional de conducerea alianţei politice dintre PNL şi PDL interzicea acceptarea de primari, consilieri locali sau judeţeni veniţi de la alte partide. De aceea, în toată ţara, „traseiştii politici” au avut, în mare parte, o direcţie unică: de la ACL către PSD. Aşa s-a ajuns ca şase primari din Vâlcea să treacă de la PNL la PSD, însă cei trei consilieri locali (Dumitru Ţîrdea, Maria Bobeanu şi Eusebiu Veţeleanu) şi cei doi consilieri judeţeni (Doru Filip şi Petre Grigore) nu au putut face pasul de la UNPR la ACL, rămânând deocamdată cu statutul de independenţi.
• Se anunţă vremuri grele pentru Consiliul Judeţean Vâlcea! La următoarea şedinţă din plen, se anunţă discutarea şi aprobarea unui proiect de hotărâre privind reducerea sau chiar sistatea livrărilor de energie de la CET Govora către Oltchim, din cauza datoriilor de 40 milioane euro acumulate de Combinatul Chimic. Însă, mai mulţi reprezentanţi ai sindicatelor din Oltchim au anunţat că vor aduce la sediul instituţiei 2.000 (două mii) de muncitori la şedinţa respectivă, ca formă extremă de protest faţă de intenţiile CJ Vâlcea.