|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

DAȚI MAI DEPARTE SA ȘTIE TOȚI ROMÂNII: Dezastru! | Ce ascunde Victor Ponta românilor până după alegerile prezidențiale 

victor-ponta1-300x158

 

Victor Ponta refuză să prezinte românilor cifrele bugetare pentru 2015 deoarece acestea se bazează pe introducerea impozitului progresiv în urma eliminării cotei unice şi majorarea altor impozite, lucru care l-ar afecta electoral. Introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice este o soluție la îndemâna lui Victor Ponta pentru a acoperi cele 15 miliarde lei reprezentând pomeni electorale date în campania prezidențială. Victor Ponta a demonstrat atât în anul 2013 cât şi în 2014 că are în sânge introducerea de noi impozite şi taxe. Este posibil să ne trezim şi cu majorarea accizei la carburanți care să ducă la un preț de aproximativ 10 lei litrul sau majorarea impozitelor locale de 8 ori aşa cum este prevăzut într-un proiect de modificare a legilor fiscale. De fapt cine a introdus noi impozite și le-a majorat pe cele existente va proceda și în perioada următoare la fel, scrie stiripesurse.com

Argumentele că Victor Ponta va renunța la cota unică de impozitare şi va majora accizele sunt următoarele:

  • Victor Ponta încă de la instalarea la Palatul Victoriei nu şi-a ascuns intenția de a introduce impozitul progresiv în locul cotei unice. Singurul motiv pe care l-a invocat a fost opoziția PNL-ului. Victor Ponta în lipsă de soluții pentru acoperirea celor 15 miliarde lei si fără o opoziție în cadrul alianței îi va fi ușor să pună în aplicare ceea ce gândește de mult timp.

Toate indexările de pensii, majorările cheltuielilor sociale şi a celor cu bunurile şi serviciile s-au bazat pe introducerea de noi impozite şi taxe şi pe majorarea celor existente şi nu pe reducerea evaziunii fiscale. În perioada 2013-2014 sub guvernarea Victor Ponta s-au introdus 36 de noi impozite şi măsuri care au dus la majorarea impozitelor existente.

  • Sub guvernarea Victor Ponta, România a înregistrat cel mai negru eșec după 1989. În condițiile celei mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, a introducerii de noi impozite şi a majorării celor existente, s-au făcut 6 rectificări bugetare negative, sacrificându-se investițiile cu efecte devastatoare asupra locurilor de muncă din sectorul privat. Rectificările negative făcute de Victor Ponta au avut ca şi cauză principală proasta încasare a veniturilor bugetare dar şi creșterea evaziunii fiscale. Sub guvernarea lui Victor Ponta evaziunea fiscală a ajuns în 2013 la 20 miliarde euro potrivit estimării Consiliului Fiscal. Este clar că Victor Ponta nu este în stare să reducă evaziunea fiscală şi va face ceea ce știe mai bine şi anume să introducă noi impozite și să le majoreze pe cele existente.

Renunțarea la cota unică şi introducerea impozitului progresiv precum şi majorarea impozitelor existente va reprezenta un dezastru pentru români şi mediul de afaceri deoarece va avea ca efect reducerea locurilor de muncă din sectorul privat şi a puterii de cumpărare a populației.(nasul.tv)

311 Responses to DAȚI MAI DEPARTE SA ȘTIE TOȚI ROMÂNII: Dezastru! | Ce ascunde Victor Ponta românilor până după alegerile prezidențiale

  1. Balcu

    Vorbarie multa. Acte doveditoare,care sa sustina cele relatate, aveti? Daca da va rog prezentati-le daca nu mai usor cu dezinformarea.

     
    • anna

      Bugetul pe 2015? Acelea sunt actele doveditoare. Sa prezinte bugetul si ti-l vom pune sub nas, dovezile graitoare 🙂

       
      • Popescu Alexandru

        „O nouă creştere a taxelor, în 2015, este principala temere a mediului de afaceri. Renunţarea la cota unică, creşterea accizelor şi a redevenţelor sau resuscitarea forfetarului sunt scenariile luate în calcul, mai ales că atât proiectul de Codul Fiscal, cât şi bugetul au fost abandonate până la alegeri.”

        http://www.capital.ro/pericol-iminent-in-2015-cresterea-majora-a-taxelor.html#ziarecom

         
      • dora

        Pdl ul facea bugetul pe la 1 aprilie si voi vreti bugetul din octombrie si-n conditiile in care sunt alegeri?

         
      • zamfir

        cat ar trebui sa fie acciza ca sa ajunga la 10 lei/litru ? tu stii ce vorbesti ? numai gogosi …

         
    • indi

      Cum poti sa ceri acte doveditoare asistatule social sa u ce oi fi. Este ca si cum ai cere dovezi ca apa-i uda…hahaha

       
      • TeBulescu

        @indi : Ești INDIOT. Se vede că te uiți LABAdea. Altceva decât că apa e undă nu știi.

         
    • adi mures

      Ești mai prost decât ponta, prostule.

       
    • claudiu

      ai dreptate, multa vorbarie, dar ce facem cu faptele? :(( unde este progresul rezultat din tot ce a facut pana acum, ca eu nu il vad. tot ce face ponta este sa vorbeasca, mult si prost. suntem in rahat pana in gat si asta este exact omul care o sa ne scufunde…

       
      • strainu

        crestele pensiilor,cresterea salariilor,ieftinirea carburantului la pompa,scaderea facturii de curent astea nu ti se par ca sunt progrese????ca sunt rezultatul unei guvernari ft bune????? e prima data cand comisia uniunii europene spune ca romania are o guvernare profi.de fapt a spus ca e cea mai buna guvernare din ultimii 20 de ani. eu nu va inteleg pe cei care nu aveti treaba cu politica de ce sustineti niste partide care vau bagat mana in buzunar,vau taiat salarii pensii au marit tva-ul.ponta de cand a venit a reintregit salariile,lea si marit,a marit pensiile,a micit tva-ul la paine si o va face si la fructe-legume si carne,a dublat alocatiile copiilor,acorda ajutor fermierilor acum in toamna din buget romaniei si cand vor venii banii din fonduri vor reitregii bugetul,face asta pt ca fermierul are nevoie de bani acum sasi poata cultiva pamantul nu in martie.a castigat 0,7% pe litru bani pt buget din acciza pe benzina dar nu din banii consumatorilo ci din a vanzatorului.benzina era 6,4 cand a intrat acciza acum e 5,9 deci la buget intra cu 0,7% pe litru mai multi bani dar noi romanii o platim mai ieftin la pompa.sunteti frustrati voii oamenii cu interese si va inteleg frustrarea dar pe acei oameni de rand pensionari sau muncitori care traiesc putin mai bn de cand a venit ponta ca lea marit pensiile sau salariile sau ca a micit tva si acum poti cumpara o paine cu 80 de bani pe acesti oameni nui inteleg.

         
        • pacat

          @strainu esti strain de economie, de gramatica limbi romane. deci mai usor cu pianul pe scari!

           
          • strainu

            pretene daca te legi de faptul ca nu folosesc „-„e treaba ta.daca spui ca mint cand afirm ca sau marit pensiile si salariile sau ca benzina nu e mai ieftina la pompa te faci de ras.

          • Iazigul

            Dl . vorbeşte în limba romană, adică din Roma, că are şcoala besistă temeinic aculturală, non etică şi antisocială…

          • puie monta

            @strainu. Ești praf ! A salvat 0.7 Ron per litru dar nu plătește consumatorul zici tu ci vanzatorul. Pai te auzi daca nu ai cumpărător ce vinzi mai nene. La cine iei banii? Ești un asistat social si un puturos ca alfel nu ai vb numai de salarii si pensii.

          • Diaspora

            @strainu – tu ești paralel cu economia. Da la carburanți a scăzut prețul dar nu din cauza guvernului. Prețul a scăzut global din cauza unor factori asupra căror guvernul nostru nare nici o influenta. Daca chiar ești așa studios poate îți dai seama ca nu e posibil sa crești pensiile si salariile bugetarilor fără sa crești taxele la populația care întreține țara – adică sectorul privat. Deocamdată avem mai multi bugetari si pensionari decât angajați privati. Tu fa socoteala desteptule!

        • bart23

          Tu ori esti idiot, ori traiesti pe alta planeta…dar cred ca mai bine esti idiot!

           
          • cezar

            S-au marit pensiile si salariile? Si de unde a scos iubitul tau conducator banii ca sa faca treaba asta? De la mine din buzunar. De la noi astia cativa care inca mai avem un loc de munca, cine stie pentru cat timp…. nu-ti mai da cu grebla in gura ca o sa te doara dintii. Au marit pensiile… nu am nimic cu pensionarii, e dreptul lor, au muncit toata viata. Cu cat au marit pensiile? Si cum le-au marit? In loc sa faca locuri de munca, sa fie mai multi contribuabili, au majorat sau au adaugat taxe si impozite. Ascunde-te bre, si te rog eu, nu mai fa copii!!!

          • iy

            statul nu mai creeaza locuri de munca de 25 ani…sau erai prea mic sa stii de toti acesti ani…nici in SUA n o sa vezi asta si ai vazut cati cersetori sunt dar vorbesti ca vaca…statul poate ajuta companiile si nu mi spune ca nu a ajutat numai ca ceea ce nu s a facut in Romania sunt autostrazile si drumuri de calitate dar nu poti acuza pe cineca ca in 2 ani sa faca cat nu s a facut in 25 ca marinarul a fost ministru transporturilor plus alti lingai in aceasta functie si nimic.. s au ai uitat cum s a renegociat contractul Behtel caand Baese striga ca sa se renegocieze contractul si a facut atat de bine incat s a dublat valoarea acestuia si etc.

          • Motryx

            Ce dracu benzina e mai ieftin??? Du-te in germania si baga motorina cu 5,5. In conditia in care aia chiar au salariu

          • Motryx

            Ce dracu benzina e mai ieftina??? Du-te in germania si baga motorina cu 5,5. In conditia in care aia chiar au salariu

        • Alina

          @Strainu: Bai, frate, dar tu in ce tara traiesti? Ca la mine in tara (Romania) nu s-a intamplat ce zici tu. Traim universuri paralele, cumva. Pai vin si eu acolo, daca e asa.

           
          • strainu

            inseamna ca u in loc sa bagi benzina de la pomba o procuri altfel,o furi mai pe romaneste.dar ca sa nu te mai contrazici cu mn dute acum la petrom si vezi cat e benzina acum si intreaba cat era cand sa bagat acciza.de pensii iti poti intreba bunica si de salarii dute la orice ghiseu al vreunui functionar public si intreabal cine ia taiat salariul cu 25% si cine lea reintregit.poti foarte bn sa intri pe siteul monitorului oficial si sa cauti cand a avut loc ultima crestere a salariului minim pe economie.daca ai copul la scoala din noiembrie sa te uiti pe cuponul de alocatie sa vezi nu cumva primesti niste bani in plus?????

        • Czobor Raul

          Acuma sincer ….. unde dracu vezi tu sa se ieftinit ceva? AI fumat ceva?

           
          • strainu

            sa inteleg ca nu sa ieftinit painea cauza fiind scaderea tva de catre guvernul ponta,nu sa ieftinit benzina dar totusi acum e 5,9 fata de 6,3.sincer vas intreba eu unde traiti ca voi pe mn nu prea aveti cum.cand afirmi ceva argumenteaza lasativa aici paginile de fb si o sa va postez o poza cu un bon fiscal pe benzina sa vedeti care e pretul ca se pare ca voi o furati de undeva.

          • dorina

            salariile au crescut , dar cu cat au crescut preturile la totul din jur triplu cvadruplu degeaba maresc salariile cu 100 de lei daca mergi la cumparaturi si cu 100 de lei nu mai cumperi nimmik si inainte cu 100 de lei cumparai chiar multe la ce folos a marit pensiile cu 50 de lei ? daca altii platesc impozite de ii usuca
            Ponta prosteste pe multi oameni incercati sa va treziti !!!!!! Nimeni din politicieni nu sunt 100 % cinstit dar IOHANNIS este salvarea Sibiul poate fi exemplu !

        • Silviu Moraru

          Daca INS spune ca a scazut consumul de carburanti cu 16% fata de media calculata pe 2013, tu cum poti afirma ca a adus bani la buget? …iar pretul la pompa a scazut deoarece a scazut cu aprox. 20% pretul barilului de petrol la nivel mondial. Macar ai idee cum se calculeaza bugetul sau vorbesti din ce auzi prin mass-media pupincurista?

           
          • strainu

            cand pretul barilului sa dublat acum cativa ani benzina sa scumpit foarte mult dar cand pretul barilului a scazut de ce nu a scazut si benzina??????de ce ieftinirea a venit acum?????normal ca,consumul de carburanti sa fie mai mic in 2014 decat in 2013 pt ca pana acum in 2014 benzina sa scumpit dar uite ca acum sa ieftinit.eu vreau sa scot in evidenta ca aceea acciza nu dus la scumpirea benzinei.

          • ely

            Strainu cred ca e pensionar ca astia tin cu Ponta cik le-a marit pensia doamne fereste:l

          • Sorinaciu

            Mai da-l in pula mea pe ponta si tot partidul lui de hoti! Veti vedea ca dupa ce va iesi idiotul asta presedinte va fi vai de capul nostru, vom muri de foame grav si inca ceva, nu mai mergeti la vot ca au votat ponta si dragnea pentru toata lumea intr-un prontaj de 150%

        • cotirga anda

          Cum se face ca din 2013 toata lumea se vaita de bani si de taxe,cred ca tu nu platesti facturi,impozite,nu ai copil la scoala si nici bunici sau parinti cu pensie.Cu cat a marit salariul??cu 50 de lei???aia 50 de lei ii platesti tu la TAXE SI IMPOZITE in plus,cumparam paine cu 80 de bani?daaa,cumparam paine cu 80 de bani dar tva-ul de la painea aia a redus si gramajul painii,deci daca cumperi o paine cu 1 leu e acelasi gramaj ca cel de dinainte de ‘micire”adica tot cu 1 leu o cumparai si inainte,iar daca cumperi o paine care inainte o luai cu 1 leu si acum o iei cu 80 de bani numai are acelasi gramaj,de curiozitate fa un experiment sa vezi ca asa e,si tot de curiozitate daca muncesti cu carte de munca uitate la taxe si impozite care le plateai la stat inainte de marirea de salariu si uitate si la primul salariu de dupa marire si vei observa ca ce platesti tu la stat s’a cam marit!eu nu cred asa ceva ca cineva o mai duce atat de bine!Si ce muncitori traiesc bine cand rata de somaj a crescut,tinerii termina liceul si nu au unde sa munceasca,daca cineva vrea sa deschida o firma,n’ai cum ca te rup in doua cu taxele,iar agricultura merge din ce in ce mai prost,nu stiu daca ai observat ca s’au taiat fondurile pt agricultura acum o luna,unde sunt fonduri pt agricultura???sustine cumva ministerul taranul de rand sa isi vanda rosiile din gradina in piata?nuuu!!!sustine rosiile aduse din Grecia,Italia,Spania….etc….iar taranii numai au loc de samsari!HAI SA GANDIM REAL SI SA NE UITAM IN BUZUNARELE NOASTRE,NU IN ALE POLITICIENILOR!

           
          • strainu

            painea sa micit in gramas cand sa marit tva.deci painea de 300 de grame era un leu cand tva era de 24% iar acum aceeasi paine de 300 de grame e 80 de bani.deci sa ieftinit.

          • strainu

            dumneavoastra mintiti cu nerusinare.fondurile pt agricultura se dau chiar acum din bugetul de stat si statul isi va recupera banii in martie.cei ce au comentat mai sus se pare ca nu stiu bine ce spun dar dumneavoastra mintiti ft grav pt ca mie greu sa cred ca nu stiati ca paine pe care o cumparati cu un leu avea acelasi gramaj cu cea pe care o cumparati dupa scaderea tva.sau ca banii la fermieri nu se dau cand acum cateva zile sa anuntat ca se dau…….

        • 1octav

          Straine, ori esti obtuz ori esti platit pe cuvantul postat. Benzina s-a ieftinit pentru ca s-a ieftinit petrolul. Impozitele au crescut, au aparut taxe noi iar in mediu privat salariile nu au crescut. Mincinosul Ponta ia de la oamenii care muncesc ca sa dea la bugetari si la pensionari, pentru ca asta e baza PSD-ului. Dar numai un imbecil poate sa se bucure ca i-a dat Ponta 30 de lei la salariu sau 40 lei la alocatie, cu o saptamana inainte de alegeri… si sa creada ca la anul nu va plati pomenile astea de ii va iesi pe nas. Poate nu va plati pensionarul, dar sigur vor plati copiii pensionarului. Si toate astea in timp de Hrebe si ceilalti fura tara cu totul. Iar colegii parlamentari ai lui Ponta blocheaza dosarele de ancheta impotriva lui Cati Andronescu… ca sa nu aflam ca de fapt o parte din spaga de la Microsoft ajungea la PSD, pentru pungile si galetile electorale. Prosti da’ multi…

           
          • ely

            Strainu cred ca e pensionar ca astia tin cu Ponta cik le-a marit pensia doamne fereste:l

          • Ana Maria

            Nu mă lua că pâinea e mai ieftină,când un litru de lapte anul trecut era:1,50€’ouăle să vând pe bucăți,fructele sunt mai scumpe decât în străinătate ma refer la mere,pere,prune(fructe ce ai în România, nu trebuie să fie aduse din afară). Nu vă gândiți la viitorul copiilor noștri? E mai ușor să furi, așa faci averi.Cei care muncesc fără să fure nu pot avea niciodată nimic, poate să aibă 7 vieți.

        • alex

          dute ba ca iti pute gura a cacat tu chear crezi ce zic dobitocule?

           
          • Sorinaciu

            Mai da-l in pula mea pe ponta si tot partidul lui de hoti! Veti vedea ca dupa ce va iesi idiotul asta presedinte va fi vai de capul nostru, vom muri de foame grav si inca ceva, nu mai mergeti la vot ca au votat ponta si dragnea pentru toata lumea intr-un prontaj de 150%

        • Sara

          @ strainu. O sa mananci si tu popcorn cum isi doreste ponta doar ca n o sa mai ai cum sa te mai uiti la tv ca el pt ca n o sa mai ai bani sa ti platesti cablu si enel-ul. Si popcorn din pomeni electorale de la ai lui ca nici de als n o sa mai ai finante. Dar tu voteaza-l pe ponta ca meriti sa ti se intample tot dezastrul care va urma

           
          • strainu

            era o vorba parca cevva de genu prostu moare de grija altuia.stai ma linistit ca dezastru nu se va intampla cat despre venitul meu nu te impacienta ca nu se va marii dar nici nu va scadea cu ponta presedinte dar cu johannis nu prea poti sa sti si numi place sa risc.johannis a anutat singur ca vrea o coabitare cu merkel si daca ne gandim la masurile luate de catre guvernele portocalii cu,care iohannis e in alianta,la indemnurile doameni merkel nu ma pot gandii decat ca se va intampla din nou sami bage mana in buzunar si sa ma fure.exact cum a facut boc cu scaderea salariilor cu 25 % si ca sa raspund cuiva care zicea ca salariile in mediul privat nu sau marit,ii spun ca ori minte ori e din cauza ca sunteti prea prosti incat sa aveti tupeul sa mergeti sa va cereti drepturile.atata timp cat salariul minim pe economie sa marit trebuie sa se mareasca toate salariile din romania mai mici decat acel nou salariu minim.

        • Soso

          Prietene, esti intr-o mare eroare in ceea ce priveste scaderea pretului la benzina.De fapt aceasta s-a produs din cauza scaderii foarte mari a cotatiei petrolului pe bursa.Deci Ponta nu are nici un merit.Maine poate sa revina pretul la loc.

           
        • Aurelia Korber

          a „micit” tva-ul?????? si cate mai sunt…..strainu…… invata baiatule sa scrii inainte de a emite pareri politice…..

           
          • cora

            Straine esti chior nu vezi k esti singurul care il sustine pe mahalagiu de ponta e clar k te.ai vandut iudo uiti cine ne.a ingropat la FMI in datorii esti unul din cei care isi vand tara doar pt a le fi lor bine rusine bine zis,, strainu” tu nu ti cu romanii

        • morosanu

          străin de… cauză, nu?! 🙁

           
        • uGOD

          Bai nene ce fumezi ? Cand am intrat in criza motorina era 5,50 acum e 6.50 de la criza ponta nu mi-a reintregit niciun salariu locuri de munca ura infrastructura ura si tu te bucuri ca iei painea cu 80 de bani .Este adevarat ca ponta a marit pensiile si am un exemplu.. maica-mea a muncit 30 de ani si ponta ia facut pensie 600 ron (bravo ponta ).Traiesti din stirile Antenei 3 deci treci la loc ai 4 !

           
        • Domnu Problema

          Cum poti sa zici ma omule ca a marit pensia?? Vau pus 10 lei la pensie si a marit restul preturilor in magazin. Deci unde e pierderea si unde e castigul? Pentru aia 10 lei ca vi ia pus la pensie tragem noi tineretul. Dute si munceste si lasa vorba

           
        • Ionut

          Voi, socialistii din Romania , sunteti orbiti de aceste minciuni spuse la TV si in presa subjugata acestui partid , in max 5 ani va fi vai de voi , nu veti avea nici dupa ce bea apa … pt ca efectul unei guvernari , nu se vede imediat … dar in max 5 ani , sub aceasta guvernare ,,criminala” va fi un dezastru iminent, iar apoi poate veni la guvernare oricine , pt ca momentan nu va putea face nimic, doar daca vine cu un proiect pe termen lung , pe minim 20 de ani , iar efectele le vom simti dupa 5 ani de la acea guvernare … asa ca urmatorii 10 ani vor fi un calvar in Romania…pregativa

           
        • mary

          alocatii dublate?probabil nu ai copii sa vezi ca a ramas la fel!!!

           
        • cosmin

          manaci alvita multa strainule,,…se vede de la o posta ca esti postac de a lui ponta …nimic altceva decat un bugetar care nu face nimic altceva decat sa piarda vremea pupandu-l in fund pe ponta….orice om care lucreaza la privat din romania stie foarte bine ca ponta este nu slab ci un dezastru pentru economia nationala…

           
        • eu

          STRAINULE, ESTI STRAIN DE CE SE INTAMPLA IN ROMANIA.DECI STAI IN BANCA TA!

           
        • jiji

          Bai strainule, daca tu spui ca benzina s-a ieftenit din cauza lui Ponta.. habar n-ai despre ce vorbesti!!! S-a ieftenit barilul de petrol, esti „strain” rau de tot zau asa! Cred ca-mi vei raspunde si-mi vei spune ca si ploaia vine numai datorita lui Ponta! Intra si tu pe un site unde iti prezinta situatia pretului la barilul de petrol si vei vedea ce contributie imensa a avut Ponata la scaderea acestui pret deci implicit la scaderea pretului la benzina!!! Ca sa nu mai spun de taxe si impozite. Ai auzit cumva de taxa pe stalp sau de taxa pe piscina? Si sunt doar doua exemple. Eu am o piscina pentru cel mic, una cu o ratzusca, crezi ca mi-o va impozita si pe aia Ponta? Eu il cred in stare!!!

           
        • Cip

          A crescut acciza la combustibil, a introdus taxa pe stalp.

          De ce nu a scazut TVA-ul daca l-a injurat pe BOC atata?

          Da pomana asistatilor sociali si altora, dar vine acusi acusi si nota de plata…

           
        • Ghidel

          Deci sa ne intelegem, 1.pretul petrolului a scazut la un nivel minim in ultimii 5 ani, de aceea a scazut pretul benzinei, nu pentru ca a micsorat Ponta accizele.
          2. Salariile au revenit la nivelul inainte de criza(la bugetari), acestea nu au crescut. Majoritatea salariilor au ramas sub 1000 de lei in mediul privat.
          Toate pomenile de s-au dat acum, s-au dat pentru ca sunt alegeri, orice om cu putin creier poate sa-si dea seama de asta.
          Au fost pompati o gramada de bani in biserici si pentru ce?… pntru campania electorala!
          Totul se face pentru campania electorala si de la anul in colo toti vom plati pentru asta

           
          • Razvan

            Ghidel , las-o balta treci din nou la manelele tale. Sa imi spui si mie ce guvernare nu a dat bani la biserici. Referitor la reintregirea salariilor sa inteleg ca tu consideri ca e de rau ca a facut asa ceva. Si daca tu consideri ca majoritatea salariilor la privat au ramas sub 1000 de lei atunci sincer cred ca ar trebui sa iti cauti si altceva de munca in afara de paznic la vreun depozit de europaleti. Lucrez in mediul privat si nu am mai avut un salariu sub 1000 de lei din anul 2007 si inca nu am 30 de ani deci nu am cine stie ce experienta. Chiar cred ca postarea ta nu trebuie luata in considerare.

        • qwerty

          frate, mai da si tu pe la scoala si dupa vino sa comentezi. habar ai ce este aia o virgula, o cratima, un semn de intrebare, si vi sa comentezi aici. bai minte plata, ia spune de a avut el bani ca sa-si permita sa creasca pensiile, salariile si sa scada preturile?
          *nu stii* vezi ca esti prost? si ca orice prost mai ai si tupeu de taran.
          nu o fi avut el bani de la masurile drastice luate inainte? sau banii aia ii cresc lui in spatele curtii in copacii magici, iar el i-a dat de la el, asa de marinimos ce este.
          toti, vreti multi bani preturi ieftine, si munca cu sufletul.
          (cum pula mea sa scrii „micit”…. du-te baaa fa si tu 4-5 clase si mai vorbim dupa)

           
        • eco

          din cate spui tu, mare parte le.ai auzit la stiri. alea sunt minciuni gogonate. nu a inregistrat tara noasta nici un progres. a scazut pe toate planurile. toti indicatorii prezentati ca fiind pe plus au fost calculati gresit, probabil intentionat. sa iti dau cifre exacte nu pot pt ca nu mai am sursa…insa e mare lucru sa ceri cunostinte despre politica cand nu ai habar de economie. si apropo, daca de la 7 de bani painea a crescut la 9 de bani, dupa a scazut la 8 de bani ti se pare progres..arunci numai bine..tot mai rau am ajuns fata de cum eram la inceput(adica, cand nu era ponta)

           
        • xxxyyy

          Ponta ar trebui sa isi lege un pietroi de gat si sa se lase de politica.A facut 10% bune si 90% rele.Cum e cu taxa abuziva si asigurarea obligatorie pt calamitati care o plateam oricum odata in rata la banca?! Etc

           
        • betty

          ieftinirea carburantilor este datorata ieftinirii pe plan global a titeiului,care e cel mai mic din ultimii 6 ani,majorarea pensilor si salariului trebuie acoperita din ceva (deci taxe si impozite majorate)painea s-a ieftinit in Bucuresti eventual ca in alte orase e la fel(3.50lei)de trait ,pensionarii si muncitorii<traiesc mai bine numai in visul dumitale ca eu ca pensionara o duc mult mai rau ca acum 2ani.

           
        • vreau un viitor in romania

          Strainule , raspunsul este DA !!! Minti cu nerusinare…. acum in timpul lui ponta, eu nu mai imi permit sa cumpar lucuri pe care le cumparam deobicei acum 10 ani, pentru ca sunt prea scumpe. Nu stiu ce ai invatat tu la scoala , dar prin faptul ca a marit salariul mediu la 1000 de lei , nu te ajuta cu nimic…. in mana tot 800 de lei iei, pentru ca sunt taxe , si cu cat mareste salariul cu atat creste si taxa si iei si mai putini bani. Ce alocatie a marit ? Tot 42 de lei este alocatia unui copil. Toate scaderile pe care le-ai observat dumneata acum , sunt strategii de campanie !! Cum pot fi unii atat de orbi ??? Eu am 20 de ani, cel din fruntea tarii as vrea sa fie cat de cat un model pentru mine… Ce model este Ponta care a plagiat, pentru tinerii acestei tari ? Cum ma simt eu si alti colegi si oamenii care luptam din greu sa fim pe picioarele noastre, cand Ponta arata ca e in regula sa trisezi ca sa reusesti si sa-ti fie mai bine … Ponta se „rahateste” pe noi, asta demonstreaza… Nu tin cu niciun partid, dar decat sa iasa Ponta presedinte , as fi preferat sa iasa un aurolac din canale. Asta inseamna politicianul Ponta pentru mine, un politician de nimic…. Imi dau seama ca esti un nene comunist, si ca zambatul lui Ponta iti aduce aminte de cel al bunicului Iliescu, dar lasa nostalgia deoparte si gandeste , te rog, limpede si obiectiv. Ponta, un trisor , sa devina imaginea unei tari…. cand spui Ponta o sa spui roman, asa vrei tu sa fii considerat, un trisor ?? Felicitari ca iubesti aceasta tara si ii doresti numai binele !

           
        • edera

          f.bine documentat comentariu….prea multi basisti …care au frica de drobului de sare. Sa le fie rusine….lucururile sunt mult mai bune in Romania….dar zvonistii ce sa faca….il vor pe demis la butoane…si care ar fi problema cu impozitul progresiv….f.multe tari cu nivel de trai mai bun decat al Romaniei au un astfl de impozit…..se tem hotii de ceva…

           
          • IOana

            Sotul meu lucreaza in petrol (slava Domnului ca in strainatate) si este plecat destul de mult timp. Castiga foarte bine. Daca ar fi in tara si tot ar fi plecat, ar fi corect ca lui sa-i ia mai mult din salariu decat unuia are vine zi de zi acasa si e cu familia lui? Normal ca nu. Vorbesti sa te afli-n treaba. Puneti mana si munciti, nu va mai rugati sa ia de la aia care castiga mai bine, ca sa aveti si voi o satisfactie.

        • Vali

          Domnul meu, despre salarii si pensii nu stiu ce sa iti spun, dar ma tem ca la benzina te cam inseli.
          1. benzina nu era era 6,4 INAINTE de introducerea accizei ci era sub 6 lei
          si 2. a sarit cred ca in doua saptamani cu 11 bani/litru deci acciza s-a vazit la pompa asa ca nu mai abera ca se ia de la producator ca nu e asa.
          3. ca este 5.9 acum litru nu este meritul guvernarii stralucite ci a scazut pretul barilului, international deci ar fi trebuit sa dam acum la pompa mai putin de 5,9. Deci ieftinirea nu e un merit a lui Ponta ci e un context international.
          Asta cu benzina chiar e pentru prosti, sau pt cine nu are masina si nu trebuie sa alimenteze saptamanal.

           
        • Cez

          Se vede clar ca esti „strain” de tot ce se intampla. Unde vezi tu alocatii dublate??? Alocatia e 42 de lei de ani destui. Alocatiile duble pe care le luau copiii cu handicap (astm si alte boli cronice suficient de grave) au devenit, sub puterea lui Ponta pe care atata il slavesti, aproape imposibil de obtinut; parintii care au astfel de copii au devenit bataia de joc a gurvenului pentru ca, in urma unei decizii recente, trebuie sa umble, o data la 3 luni, pe o mie de drumuri, la o mie de institutii, sa obtina acte de la functionari care niciodata nu sunt la locul de munca cand sarmanul parinte isi pierde orele de munca de la servici, si implicit din salariul pe care, apropo, nu l-a marit Ponta nici in cele mai bune vise ale tale. Alocatiile duble pentru copiii cu nevoi speciale au devenit cu 99% mai dificil de obtinut datorita guvernarii actuale. Am parinti muncitori si bunici pensionari si te asigur ca traiesc mult mai rau de cand cu aceasta guvernare, despre care sustii asa de inflacarat ca a ridicat nivelul de trai.
          Continua sa visezi, dar fa-o in lumea ta, ca de Romania actuala esti complet strain!

           
        • costyvl

          Strainule, esti muci. Te incadrezi asa de bine in peisajul celor care il inconjoara pe Victor Viorel incat nici nu merita sa-si bata cineva capul cu tine ca voi telespectatorii antenei 3 sunteti irecuperabili. Du-te putin la scoala, verifica informatiile, fa un pic de matematica si o sa vezi ca marirea accizei la carburant iti da benzina mai scumpa nu mai ieftina si multe altele. Mai bine impusca-te

           
        • YULY

          STRAINU…
          ASTEPTI SA VIINA DNA SA TE EA??? DE ASTA ATI ESTE FRICA ???

           
        • Nicu rusan

          ma idiotule unde ei ma ratatule painea cu 80 de bani cand cornu e un leu

           
        • Mda.

          Mai,se vede ca esti absolut STRAIN de realitate. Desteptule,pretul benzinei nu a scazut pentru ca l-a scazut pontalau,a scazut pentru ca pretul petrolului este in cadere libera de mai bine de jumatate de an!!! Iar la noi deja incepuse sa bata la ochi faptul ca nu mai scadea pretul. Lucrez in domeniul petrolier si iti pot spune ca ponta nu a avut nici un aport. Iar la pensii si salarii… Poate tu lucrezi la stat. Dar la privat,de unde vin BANII ADEVARATI, au crescut taxele si impozitele ce trebuie sa le suporte angajatorii pentru un angajat. Iar chestia cu acciza de 0.7%… Mai … Insultatule,ca mi-e rusine sa te si insult,considera-te insultat de Dumnezeu. Acciza e de 7 eurocenti pe litru. Si in nici un caz vanzatorul de benzina nu va iesi in pierdere prin a ieftinii pretul pentru a suporta el aceea acciza. De aceea a scazut pretul asa de greu. Pentru numele celui SFANT din cer… Nu te mai duce la vot. Si tine si familia acasa. Pentru ca din cauza unor fosti comunisti care se simteau bine stand la cozi si socializand la 4 dimineata la macelarie,noi cei tineri avem de suferit. Vreau sa traiesc in tara mea. Dar nu-mi voi creste copiii intr-o asemenea cloaca. Nu merit sa muncesc din greu,sa stau departe de familie si apoi sa pierd 30 si ceva la suta din banii mei MUNCITI DIN GREU!!!! Si apoi sa ma duc in spital sa imi platesc eu medicamentele, perfuzoarele, paturile de pus pe mine, sa se infecteze sotia mea de stafilococ auriu dupa o cezariana intr-un spital infect. Asta ca te rog,din parte tuturor romanilor care S-AU SATURAT de comunism DEGHIZAT,TACI SI NU MAI VOTA!!!! Sau trezeste-te!!!! Si voteaza pentru Dumnezeu cu cineva care merita,nu un comunist parvenit

           
        • anonimul

          starainule se pare ca nu ti-a spus nimeni ca benzina s-a ieftinit in toata lumea ,iar painea aia cu 80 de bani s-o mananci tu pentru ca nu e buna de numic, una buna e de la 3 lei in sus ,iar 5lei cat a dat Ponta la pensii…….ce sa zic.

           
        • Razvan

          Foarte bine spus,dar din pacate, dobitocii nu vad lucrurile astea. Impozitul progresiv e cel mai bun lucru care s-ar putea intampla in Romania,pentru ca nu ne afecteaza pe noi,muritorii de rand, ci pe aia de au salarii de zeci si sute de mii de lei.

          Oamenii care au fugit in afara urla ca nu au unde vota,dar au plecat pe timpul guvernarii lu’ Basescu si a PDL-ului ,astia care il sustin pe Iohannis. Votati-l ba,ca o sa plecam cu totii din tara,asa cum si-a dorit Basescu!

           
          • sandu

            Este parerea ta personala, dar daca te gandesti mai bine, eu cred ca impozitul progresiv ar icuraja evaziunea fiscala si ar descuraja pe cei care ar vrea sa inceapa o afacere. Referitor la cei care au plecat sa munceasca in strainatate sa stii ca marea majoritate au plecat pe vremea cand era Nastase primministru.

        • Ionut

          Sa te fut in gura cu gramatica ta cu tot,retardul pulii ce esti.iti da ponta la muie de aberezi atat pe aici.hai sa arzi in flacari alaturi de ponta si eu sa ma pis pe voi

           
        • strainu face propaganda

          Strainule nu mai vorbi prostii. Nu se va mari alocatia pentru copii. Citeste ordonanta si apoi spune-mi ce ai inteles.

           
        • Sanyi

          Cred ca ai cazut din copac. Vorbesti ca si maimutoiul de Ponta. Ce salarii s-au marit? Ce pensie s-a marit? Dar un prost ca si tinr uita ca s-au scumpit toate produsele de 4 ori fata de pomana lui Ponta.

           
        • sandu

          Vorbesti de pretul barilului de petrol fara sa stii ce spui. Afla ca din luna august 2014 pretul barilului este in continua scadere, ultima fiind de 20% in decursul a cateva saptamani, anuntata zilele trecute.Informatiile le poti gasi usor pe internet. Unde sunt ieftinirile la carburanti? Preturile au scazut nesemnificativ datorita scaderii vanzarilor dupa introducerea accizei si voi va bateti cu caramida in piept ca ati ieftinit. Nu destul sunt hoti cei de la PSD trebuie sa fie si mincinosi.

           
        • adina

          Ce alocatii a marit ponta? Ca o gradinita de stat costa 300 de lei pe luna. Si alocatia e 42 de lei. Tu cat mananci pe zi? E atat cheltuie si un copil

           
        • ma f. pe ponta

          Esti prost de mori, deaia cei din parlamentu european sutin sa nu fie votat ponta, ca e prea profi? Cacati de comunisti ce sunteti!

           
        • vio

          cresterea pensiilor?? a salariilor??a marit pensia cu 50 de lei si taxele au venit cu 100 de lei mai mult…tu stiai ca Romania de cand e ponta la guvernare a intrat oficial in recesiune???ca a avut 2 trimestre de deficit bugetar???si benzina e mai ieftina ca a scazut barilul de petrol…si din cauza ca bagat o acciza noua la benzina a scazut atat de putin…ca altfel trebuia sa scada cel putin cu 1 leu!!!

           
        • Edy

          Esti strain de subiect D.le Strainu

           
        • billy

          baietas, nu stii ce vorbesti…imi e scarba de atatia lingai…guvernul e alcatuit din lingai ai lingailor….wtf…treziti-va…deja e cam TARZIU…

           
        • Alexandru

          Strainule, gramatica…varza, economie ….varza, matematica…varza, idei…varza,…dar tu continui…esti perseverent mai baiete….ori sugi de la sistem sau de la Ponta ori o sugi gratis

           
        • Alex Lapusneanu

          Da, a facut de toate, incepand cu plagiatul. Numai de prosti nu ne-a scapat, ca i-ar fi murit electoratul.
          De exemplu, acest Strainu, care n-a mai trecut pe la scoala din clasa a II-a. Si am dubii ca nici pe aia nu a terminat-o.

           
      • Dan

        Ai perfecta dreptat. Mereu ne-am dorit sa ne conducă nemtii sa ne pună pe picioare. Acum avem șansa sa votam un Neamț

         
    • co

      Chiar va plac comunistii?

       
      • Cetatean

        Strainu,u il pupi cumva in anus pe ponta?:)))) spor la treaba in continuare si sa nu lasi pic de murdarie

         
      • VASILE ION

        Chiar asa …………chiar va plac comunistii?? unii sant sado-maso !!!

         
      • edera

        Si care ar fi comunistii…nu cumva ceata lui Iohanis …blaga, videanu, berceanu, flutur, boc…macovei o securista comunista si basista….orban,,,,,sa mai enumeram….basistii nu stiu ce soparle sa mai arunce inograda altora….mai bine ar avea gija de ei…hopti, corupti…..mizerabili

         
    • LEONIDAS

      daca nici cele 36 de taxe si impozite noi nici dublarea pretului la gaze in doi ani[citeste in bussines magazine] nici fuga investitorilor cand aud de romania nu sunt dovezi d-nul Balcu traiesti i8n alta tara ….asa ca usor cu propria dezinformare..

       
      • strainu

        avem investitii mai mari cu 20 de mld in 2014 decat in 2013 deci mergem progresiv.unde e dovada ca fug investitorii daca avem crestere in investitii????sicresterea asta nu a analizato guvernul romaniei ci uniunea europeana,deci cresterea asta chiar exista dar uite ca mai sunt idioti ca tine sau ca acei ce scriu prin ziarul asta care mint cu nerusinare

         
        • snakefishmike

          Se pare ca unii ori sunt foarte creduli, ori indoctrinati pana la indobitocire, ori … „straini” de tot ceea ce se intampla in jurul lor.
          Domnule, inca mai credeti in Mos Craciun?
          Unde este milionul de locuri de munca oferite propagandistic de VV Ponta?
          Ce taxe a scazut, cand nr lor a crescut?
          Unde sunt investitiile, cand in economia nationala nu se vede nicio schimbare in bine? (probabil in buzunarele celor care au luat sau vor continua sa ia drumul puscariilor)
          Ce pensii si ce salarii au crescut, cu exceptia celor ale demnitarilor?
          Pe ce lume traiti????

           
        • ramon

          ba tu chiar esti cretin!!!

           
        • dodo

          bai omule tu ai copi la scoala ai vazut un cupon de alocatie daca nu cere la un vecin sa iti arate si sa iti mai spun ceva eu stau la tara sii panna acum doi ani primeam sucventia din data de 25 septembrie pana in data de 15 octombrie iar anul trecut am primit doar jumate si aia am primito in noiembrie iar anul acesta aspus ministrul agriculturi ca o so primim doar in martie 2015 la viata satuli pe tvr 1

           
        • Mirel

          ”Străinule” mai schimbă canalul (că ai rămas blocat doar pe antena 3) și vei descoperi că suntem în recesiune de câteva luni bune, deci ”progresivul” tău este regresiv național.
          Belește ochii că apoi vei beli p….

           
        • Mda.

          Mai nenorocitule!!! Au SCAZUT investitiile cu 20 de miliarde!!!! NU au crescut!!! TU chiar nu realizezi ce ineptii debitezi????????? S-au retras atatia investitori din romania. Din cauza ca au auzit planurile de renuntare la constructia de autostrazi si la creearea de drumuri express!!! IESI ODATA!!!! DU-TE sa te cauti!!!! CA AI MARE NEVOIE!!!

           
        • cretul

          Strainu, „ceteste cilishea” ce te asteapta (ce ne asteapta), sunt oameni care isi fac meseria in economie. Ponta a ascuns aceste date pt a nu tulbura campania….dar ele „ese” la suprafata. iti urez o viata USOARA
          http://www.capital.ro/pericol-iminent-in-2015-cresterea-majora-a-taxelor.html#ziarecom

           
      • Marius

        Prietene! Acordul cu FMI cu privire la regularizarea pretului la gaz s-a semnat in 2010 de catre ‘marele’ emil boc. Cu inceperea procesului de regularizare in 2013. Deci ??? Cine a marit pretul gazelor ??? Informeaza-te !!!

         
        • strainu

          marius astia trebuie lasati in pace sa ramana in prostia lui daca ei in 10 ani de hotii si de furtisaguri,cand PDL-ul lea bagat mana in puzunar la propriu,daca ei nu sau trezit nui poate trezii nimeni.pacat ca trebe sa induram si noi pe langa ei dar ar fi bn sa mai fie condusi inca 10 ani de o politica de austeritate si sai vedem flamanzi.

           
          • jiji

            Si mi-am adus aminte ca uitasem sa te intreb. Spui ca a marit alocatiile copiilor? Jura-te tu! Ala mic al meu ia aceeasi alocatie!

          • kty

            Esti prost…Cine a bagat mana in buzunar inaintea PDL-ului? Cand sa fure si astia n-au mai avut de unde ca furase PSD-ul tot. La pensiile pe care nu le vom lua nici noi si nici copii nostrii te-ai gandit?

          • Nuponta

            Sa-ti dam cu poola pe la frunte taran pesedist,pupincurist de 2 lei.V-a dat Ponta 100 de lei si un kil de ulei sa veniti sa-l votati?Puslamalelor!Hotilor!Plagiatorilor…Pacat ca traim in tara asta care se va duce pe poola daca iese Ponta, va fi razboi civil cat de curand…

          • sandu

            Alocatiile nu conteaza pentru ca minorii nu au drept de vot ca pensionarii care pot fi cumparati cu o sticla de apa sau un lighean.

          • lidia

            domnule salariile si pensiile nu s-au marit…..ne-au dat inapoi ce ne-au luat…cu o mana ne da si cu doua ne ia….

      • Cip

        Pai asistatii sociali nu citesc Business Magazine. Eu sunt la crasma sau asteapta alocatia!

        Ce stiu ei de indicatori economici…
        De fapt nici nu ai ce sa le ceri, daca nici ministrasa finantelor si nici Ponta habar nu au…

         
        • eu

          Nimic mai adevărat ca tara asta a fost jefuită de politicienii perindati pe la guvernare în ultimii 25 de ani.Din păcate indiferent de numele de „scena” toți sunt o apa și un pământ. Niciodată nu va fi bine pentru popor,pentru ca nimeni nu mai este naționalist în adevăratul sens al cuvântului….de la politicieni nu-mi doresc decât sa nu mi se mai sfideze inteligenta și sa mi se acorde gramul de respect pe care consider ca-l merit.

           
    • cezark

      Dar tu pana acum in ce tara ai trait? In Romania ce scrie aici este dovedit cum a spus un individ: Vrei dovezi ca apa e uda?
      Nu ai observat cam ce mod de lucru are Ponta? Pai asa sa platim 50 % din venit in taxe care e manevra?
      Vadim e viitorul!

       
    • Daniel

      TAXELE PLAGIATORULUI :
      1. Impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală;
      2. Impozit de 16% şi CAS pe veniturile realizate din cultura plantelor, de pe suprafeţele de teren situate peste limita care asigură necesităţile de trai ale unei familii;
      3. Impozit de 16% şi CAS pe veniturile din silvicultură şi piscicultură
      Taxele locale s-au majorat pentru a putea asigura veniturile necesare bugetelor locale, întrucât Guvernul nu le putea acoperi.
      4 – Majorarea taxelor locale cu 16% la începutul anului 2013
      Guvernul Ponta a introdus si 4 noi taxe care afecteaza mediul industrial si de exploatare a resurselor:
      5 – Taxă pe monopolurile naturale (energie electrică şi gaze naturale), în valoare de 0,1 lei/MWh pentru energia transportată către sistemele de distribuţie, de 0,75 lei/MWh în cazul cantităţii distribuite şi de 0,85 lei/MWh pentru cantitatea transportată numai prin sistemul de transport;
      6 – Taxă specială de 0,5% aplicată veniturilor obţinute din exploatarea resurselor naturale, altele decât gazele naturale;
      7 – Taxă de 60% asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementarii preţurilor din sectorul gazelor naturale de către operatorii economici care desfăşoară cumulativ activităţi de extracţie şi comercializare;
      8 – Impozit pe venit şi CAS la indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură primite de toţi angajaţii pe perioada delegării, pentru partea care depăşeşte limita de 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.
      Trei noi taxe si majorari au fost introduse pe diferite surse de venit
      9 – impozit de 16% pe veniturile considerate dividende;
      10 – Cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, dividende, dobânzi, comisioane, redevenţe şi din exercitarea unei profesii libere plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii,
      11 – CAS aplicat persoanelor care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor (chirii şi arendă) începând cu 1 ianuarie 2014.
      Sase taxe au fost majorate cum ar fi cea pentru pasapoarte, taxe de mediu, de divort, taxe juridice sau medicale.
      12 – Taxă majorată pentru eliberarea paşapoartelor temporare (de la 84 lei la 100 lei) şi a celor electronice (de la 244 lei la 270 lei);
      13 – Taxă de pod majorată: în cazul podului Giurgeni-Vadul Oii de la 9 lei la 10 lei (3 februarie 2013) şi apoi la 11 lei (1 aprilie 2013) şi în cazul podului Feteşti-Cernavodă de la 11 lei la 12 lei (3 februarie 2013) şi apoi la 13 lei (1 aprilie 2013).
      14 – Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (timbrul de mediu).
      15 – Taxa pe timbru de mediu este mai mare cu 10% faţă de vechea taxă de poluare;
      16 – Coplata în sistemul sanitar, de până la 10 lei pe zi de spitalizare;
      17 – Taxă de 500 lei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă;
      18 – Taxa judiciară de timbru, colectată de primării şi vărsată în proporţie de 70% la bugetul public.
      Lovitura de gratie a venit insa la capitolul accize 15 astfel de taxe au fot fie introduse, fie majorate de Guvernul Ponta. Dintre acestea cea mai cunoscuta este cea de 7% pentru carburanti, dar tot aici intra si accizele pentru alcool, tigari si obiecte de lux.
      18 – Acciză suplimentară de 10 euro/hl de produs la berea din amestecul cu băuturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato este mai mică de 30%;
      19 – Acciză suplimentară de 25 euro/hl de produs pentru băuturile fermentate, altele decât bere şi vinuri;
      20 – Acciza pentru bere majorată de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato;
      21 – Acciza pentru berea realizată de micii producători majorată de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato;
      22 – Accizele pentru alcool etilic majorate de la 750 euro/hl alcool pur la 1.000 euro/hl alcool pur;
      23 – Acciza specifică la ţigarete majorată de la 53,18 euro/1.000 ţigarete la 56,71 euro/1.000 ţigarete;
      24 – Acciză pentru bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor: acciză de 1 euro/gram pentru bijuteriile cu până la 14k şi de 2 euro/gram pentru cele peste 14k;
      25 – Acciză pentru confecţii din blănuri naturale: acciză cuprinsă între 50 şi 1.200 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al blănurilor;
      26 – Acciză pentru iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement;
      27 – Acciză pentru motoarele cu capacitate de peste 100 de cai-putere destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agreement;
      28 – Acciză pentru autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm3;
      29 – Acciză pentru arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv: acciză cuprinsă între 50 şi 1.500 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al armelor;
      30 – Acciză pentru cartuşe cu glonţ şi alte tipuri de muniţie pentru armele prevăzute anterior: acciză cuprinsă între 0,1 şi 0,4 euro/bucată în funcţie de costul de achiziţie;
      31 – Acciza suplimentară pe litrul de benzină, motorină şi kerosen de la 1 ianuarie 2014;
      32 – Indexarea accizelor cu rata medie a inflaţiei.
      33- Impozit pe construcţii speciale de 1,5% din valoarea construcţiei, începând cu 1 ianuarie 2014.
      34- Redevenţele pentru resursele naturale vor creşte cu 25% (cu excepţia celor la petrol şi gaze) de la 1 ianuarie 2014.
      35- Eliminarea prevederii legale prin care primarii nu aveau voie să majoreze taxele locale cu mai mult de 20% peste rata inflaţiei în cazul persoanelor fizice (la persoanele juridice limita va rămâne).”
      Iar dupa alegeri, se vor mari toate taxele si se vor introduce altele noi. Mafiotii trebuie sa-si recupereze pierderile cauzate de DNA si costurile campaniei.

       
      • Simona

        Draga Daniel, pot, te rog, sa public aceste taxe, se pot lua in serios….este ingrozitor ce se intampla. Astept un raspuns. Multumesc anticipat

         
        • Daniel

          Normal ca poti. Te rog !

           
        • strainu

          simona sa inteleg ca esti om de presa????daca da,dami voie sati spun halal profesionalism.ceri voie unui om,pe care se presupune ca nul cunosti,cu toate ca eu cred altceva,sa publici niste taxe.am si eu o intrebare pt tine:”din cate parti se verifica o informatie????”asa ziaristi asa ziar.cat aveti tiraj??????1000 de bucati????pe luna????? :))))))) sau de ce nu vezi ca sunt taxe puse de 2 ori dar cu alte cuvinte exmplu taxa 14 si 15.

           
          • Alexandru

            Strainu, esti evident frustrat si habar nu ai despre ce vorbesti. Crezi ca daca repeti semnele de punctuatie de la finalul propozitiilor te ia cineva in serios ? Pe langa asta nu stii sa folosesti nici spatiul corespunzator. Pacat, uitete si tu cum arata celelate comentarii pe langa al tau.
            Te rog frumos sa bei un ceai de tei si sa iei o pastila de inima. Iti urez o zi buna.

          • NRS

            Strainule, dupa cum bine vezi, in taxa nr 14 afirma introducerea taxei de timbru, iar in taxa nr 15 afirma cresterea taxei de timbru cu 10% mai mult. Si daca tot esti cu „vorbele” mai exista o vorba in popor „daca tu zici ca nu esti beat iar alti 3 iti spun ca esti, apai esti beat”, in cazul tau dezinformat sau indoctrinat. Ori faci parte din partid-ul PSD sau cel mai probabil, un credul cretin.

    • ion

      Deci peste 35 de taxe noi introduse nu sunt suficiente pt tine?Cauta sa vezi cate miliarde de $ a imprumtat alde Tonta pe care o sa le plateasca copiii copiilor nostri…..dar tu vrei „acte doveditoare” ma…..Din cauza cretinilor ca tine ne merge rau ma.

       
      • strainu

        de cand a venit ponta la guvernare nu sa mai acordat nici o transa de bani de la FMI ca nu a fost nevoie deci cui sa imprumutat ponta??????

         
        • culcate

          felicitari.Faci parte din cei 3% naivi ai Romaniei. Bravo…

           
        • sandu

          Urmeaza sa faca o intelegere cu CHINA in cazul in care ajunge presedinte si nu il mai pupa atat in cur ca a avut cea mai proasta guvernare de la revolutie pana acum. Ne-am bucurat cand am scapat de guvrnarea PDL si a venit la guvernare USL in speranta ca fiind implicati la guvernare si liberalii vor reusi sa aduca Romania pe linia de plutire dar dupa cum era de asteptat tradatorii de PSD-isti au facut tot posibilul sa rupa alianta pana sa se ajunga la alegeri si in prag de alegeri recurg la tot felul de metode care mai de care mai murdare ca sa castige alegerile. Daca tot il lauzi atat de mult pe Ponta da si tu un exemplu in care Ponta a avut un discurs in care sa dea dovada de seriozitate fara sa jigneasca pe cineva, cu atat mai mult ca in campania electorala actuala inafara de a iesi cu jigniri si de a cauta nod in papura celorlalti candidati nu a venit cu nimic concret „Presedintele care uneste”.

           
    • ionutz

      tocmai asta e ideia in acest articol. Ponta nu pune la dispozitia romanilor datele concrete si actele sa vedem si noi cat de roz merge totul in romania 🙂

       
    • Levi

      Demagogule

       
    • liviu

      Taci in morti mati baicule!!!! Numai tine cu ponta futu.ti familia in gura!!!!!

       
      • Razvan

        Bravo Liviu … voteaza cu neamtul …. astia ca tine sunt reprezentativi pentru el

         
        • sandu

          Si regele Carol a fost neamt si in acea perioada Romania era una din cele mai prospere tari din Europa doar ca pe atunci nu erau baroni PSD.

           
    • Arilyah

      Esti prost ca noaptea sau PSD-ist ratat in viata. Mai bine pune mana si citeste analizele care exista de ceva vreme si o sa-ti poti da seama singur de viitoarele tendinte ale unui imbecil ca Ponta. Asta desigur, daca o sa-ti mearga mintea si ai putina inteligenta, aspecte care in cazul tau, prietene, sunt indoielnice.

       
    • gabriel

      vei avea dovada dupa alegeri si sa vedem ce vei mai face…

       
    • Victor

      Bai, caca**le! Tu in ce p**a mea de tara traiesti? Tie acte doveditoare iti trebuiesc? Incearca o fereastra in p**a mea, uita-te pe ea si vezi realitatea. Trezeste-te!

       
    • Nelu

      Informează-te d-le, doar ai acces la internet, nu e așa greu…

       
    • Costy

      Vrei acte doveditoare citeste asta : Cine in decursul celor peste 25 de ani de guvernare a luat de la cei care muncesc in tara asta si a dat la cei care nu muncesc ? (raspuns : PSD)
      Cine a distrus industria, agricultura ? (raspuns : fostul FSN si mai apoi PSD) Cine a incurajat nemunca (statul acasa) ca mai apoi sa „reintregeasca pensii si salarii” pe baza unor taxe suplimentare ? (raspuns : PSD) Cine a pus parlament de 500 de parlamentari, desi romanii la referedum au spus maxim 300, iar cei 200 suplimentari de unde-i platim ? (raspuns : PSD) mai vrei ? uite inca una : Cine face autostrazi doar in sudul Romaniei, de parca numai Oltenia ar conta si restul de tara nu exista pentru ei ? (raspuns : PSD) si exemplele ar putea continua mult si bine !

       
    • JosGuvernu

      ce dovezi vrei ma retardatule? de knd a ajuns Ponta la guvernare tot ce a facut a fost sa puna noi taxe si sa le mareasca pe alea existente…vrei dovezi? uitate in facturi dobitocule…a promis un milion de locuri de munca si a oferit 300 de mii de someri…ponta nu mai are pe unde sa se cace ca ii sta gura ta in drum

       
    • POLITICoasă

      jos cu pontaaaaaa !

       
    • edi

      Dovada e faptul ca refuza sa prezinte bugetul pe anul 2015.

       
    • andrei bacau

      au facut canpanie pa bani taranilor de aceea nu au dat subventiile pe terenuri si animale celor care li se cuvenea .pacat ca nu traeste vlad tepes.

       
    • daciana sarmaincoiulluiilie

      nu va fie frica,ca viorel pica! e prea prost sa iasa presedinte.o sa ii iasa ochii ca la melc,ca atunci cand il mangaia nascase la sphincter cu buricu.asa a zis si vadim,ca viorel e pe invers,cred ca si el ia testat sfincterul ca se lauda cu un arac mare,vadim

       
    • Radu Bradu

      Dovezi? Faptul ca suntem singura tara din UE in recesiune economica , iar sub guvernarea Ponta Romania a cazut 5 locuri in clasamentul prosperitatii fiind in sfarsit depasiti si de Bulgaria ca sa numai vorbesc de tari exotice genBurkina Fasso!

       
    • daniel

      @balcu…Câtă inteligență !! LA ce ar folosi actele doveditoare ?? Le vrei în original poate ???
      Uită-te pe site-ul Eurostat !! – și fă comparații cu anii precedenți…desigur…dacă ai stofă de statistician…
      Țin să îți aduc aminte că au fost acte doveditoare…multe…și cele cu plagiatul și cele contra Curții Constituționale…
      Te crezi foarte deștept cu replica asta, nu ? Vezi că s-au făcut niște arestări…S-au dat prin presă niște știri …Hrebenciuc și alții au fost arestați …aaaa Scuză-mă!! …Tu poate vrei să vezi mandatul de arestare în original ?? Nu ? că altfel…e multă vorbărie…și tu cum ești deștept…nu crezi decât în „acte doveditoare”…

       
    • tudorache ciprian

      Intr-o tara de kkt in plina cadere libera in haos ce solutii pentru rectificari bugetare ar fi altele decat introducerea de noi taxe?starpiti tiganii si construiti fabrici daca vreti bani nu va mai vaitati ca vine Ponta cu noi taxe.alceva nu stie sa faca , de aia eu l-as vota pe Hitler,macar ala se razboia cu toata lumea(cam dura exprimarea , dar la fel de dur poate fi Ponta pentru buzunarele noastre) PUIE MONTA!

       
    • oanna

      si cam cum ar trebui sa arate un ‘act doveditor’, ca doar n-a dat vreun OUG ptr asa ceva… totul se face pe ascuns, asa cum scrie chiar si in titlu… cand faci pe ascund, nu faci acte!!!!!

       
  2. stefan

    Ce acte doveditoare vrei? Poate chitantele pentru banii primiti de la basescu

     
    • Valcean

      Esti destept precum o pocnitoare de craciun

       
    • stefan

      Domnul Balcu, intelegem ca sustineti pe Victor Ponta. Sunteti unul care in primul rand dorestr sa profite alte tari de bogatiile Romaniei. Cum ar fi exemplul de la Rosia Montana. Mai intereseaza-te asupra acestui subiect si cam ce intentii are Ponta cu bigatia Romaniei. Felicitari, trebuie iti spun ca esti la fel de prost ca el.

       
  3. mihaichelariu68

    sa prezinte alt prezidentiabil situatia.nui numai datoria lui ci atuturor care vor ciolanul

     
    • Andreea

      E atributia prim-ministrului !!

       
  4. mardare

    CE SA MAI ARATE DOMNU BALCIU ?DE FAPT BALCU !
    TOT UNA E CU PONTA-POANTA /// NU SE VEDE IN GUVERNAREA PSD? SAU SUNTETI UN PUI DE BARON LOCAL//// UN L I N6AU !!

     
  5. Alex

    Adevarul este ca toti politicienii sunt lafel .Ponta , Base [toata clasa politica ] merita sa ARDA la propriu . Eu sunt un tanar de 27 de ani [cu facultate] si mi-am pierdut speranta ca se mai poate face ceva bun pentru Romania. Personal astept ANARHIA sa ii pot abuza sexual si sa ii U…d legal . Voi faceti ce vreti …

     
    • KIKI

      Ai dreptate, Alex! Suntem terminati. Sa facem ceva pentru Romania???? Nu mai putem face nimic pentru noi. Sunt eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. Si nu doar eu…, toti tinerii din Romania! Stiu persoane ce au terminat facultate si master in diverse domenii si acum fac Postliceeale, ca poate- poate or gasi ceva de munca… Daca nu esti intrat in politica… esti mort!!!!!

       
      • bianca

        in orice tara din lume e la fel. Drept, relatii international, psihologie, nu mai vorbim de arte si alte umanistice. Pai nu va mai duceti la facultati unde nu mai exista multe joburi, parintii ar trebui sa va indrume ca sunt mai realisti ce viitor aveti, nu sa va lase de capul vostru cu unde ii place copilului si are talent. Talentul in ziua de azi se practica in timpul liber. Google statistica joburilor apoi vedeti ce sanse aveti dupa. Si eu am terminat fizica si in sua am luat-o cu invatatul de la capat ca a fost mai usor sa invat programare in IT decat sa fac un doctorat in fizica ca sa am sanse de job. Nu e usor nicaieri

         
        • sowhAT

          e usor sa vorbesti din SUA nu? 😉 stiu si eu ca in IT se castiga f bine, dar nu toti putem face acelasi lucru…unu la mana pt ca nu avem capacitatea de a invata aceleasi lucruri pentru ca asa ne-a dat bunul Dumnezeu. si doi la mana, daca ar fi sa facem toti acelasi lucru, tot nu am mai avea locuri de munca pt ca am fi prea multi. si trei la mana, cand nu traiesti in tara, e usor sa vorbesti..

           
      • hell

        Din pacate si eu sunt in acceasi situatie doar ca am 28 ani. Sunt de aceeasi parere dar tin sa va contrazic.
        Inca se mai poate face ceva; de fat nu cred ca in viata traita de noi aceasta generatie nu se mai poate face ceva; cu siguranta se poate dar nu intr-o zi doua noua; o luna 10 luni si in cativa ani se poate pune pe picioare o asociatie care sa lupte cu nenorociti astia care ne baga in pamant din ce in ce mai devreme; insa marea problema este timpul si solidaritatea pentru ca fiecare munceste sa traiasa si daca munceste foarte mult si castiga ceva mai bine decat media din romania merge pe premiza „de sa ies cu tampitii aia in piata, eu am serviciu, vreau sa imi fac o familie sau am copil de crescut sau maine merg la spital” – ceea ce e foarte adevarat.
        Asa ca singura solutie pe care o vad este infiintarea unei asociatii de nivel National dar in timp.

         
    • marius

      Si eu sunt tanar ca tine. Am crescut intr-o garsoniera si am impartit aceeasi camera cu parintii pana la 20 de ani, dar am invatat ca trebuie sa fac ceva cu viata mea. Scolile nu te ajuta cu nimic. Ce faci acolo e prea putin. Angajatorii sunt interesati de ce stii sa faci nu de diplomele tale.
      Acum, sunt casatorit, la casa mea, imi merge bine, sunt fericit…si nu a trebuit sa dau spaga la nimeni. De fapt, nici nu aveam de unde. Se poate si in Romania, dar trebuie sa muncesti cu adevarat, nu cum sunt obisnuiti romanii.

       
    • strainu

      sigur ai terminat dreptul,psihologie,sau alte facultati dupa care obligatoriu sa continui studiu ca sa poti avea un job decent.daca ai terminat dreptul e ce nu dai examen de intrare in barou???sau de ce nu dai la institutul de magistratura,sau la scoala de grefieri?????ai terminat dreptul si ai vrea un post de jurist.pai cate sa fie in tara asta.daca terminai inginerie sunt sigur ca gaseai loc de munca.

       
      • dodo

        eu am terminat inginer topograf dar cand am mers la interviu ma intrebar daca sunt membru psd am raspuns ca nu si am fost data afara

         
      • YULY

        STRAINU,,! daca si tie iti este frica ca ai furat si te astepti sa te ia DNA,, asta e cu totul alt ceva !! vrei sal pui pe ponta presedinte?? ca sa va scape???? putine sanse. ponta a crescut sup aripa lui iliescu dar acum iliescu e batran<< ori cat o sa furati an turul 2 tot o sa perdeti asa ca rezolvati probleme cu legea..

         
      • O anonima

        Cunosc personal situatia unui om exceptional, care s-a apucat de facultatea de drept la 30 de ani, a invatat pe rupte, si-a crescut si copilul si lupta pentru un viitor mai bun. A absolvit sef de promotie, iar apoi a invatat ani intregi, zi-lumina si-a incercat vreme de 4 ani sa intre in INM cu constiinta curata ca se poate daca vrei. S-a dat batut cand dupa 8 ani de auto-perfectionare i s-a dovedit a fi totul in zadar si ca era limitat, culmea, la un post de jurist si salariu de 2000 lei pe luna. Asa ca s-a carat in UK si in mai putin de 5 ani s-a calificat de la infirmier la psiholog terapeut, cu un salariu de 2000+ de lire. Cred ca nu intelegeti pe deplin masinaria sabotoare care este sistemul romanesc si daca de asta e nevoie ca sa va convingeti, sper ca toti cei dragi sa va fie ingenuncheati sistematic in orice demers pentru o viata decenta.

         
  6. george

    @Balcu : este simplu sa aflii cele relatate! Google te ajuta

     
  7. Popescu Alexandru

    Nu stiu daca urmasii lui Ponta la palatul Victoria vor introduce impozitarea diferentiala pe salariu , stiu insa ca Ponta a introdus 36 impozite & taxe noi , ca acum de la a 2-a casa in sus platesti mai mult impozit , samd .

    Este normal sa scoata banii cheltuiti pe pomeni de undeva !
    De las noi , ca nu are el in familie atatea miliarde plus ca nu si-ar sacrifica banii personali sa dea la altii pomana .

    Ma nene , a dracului propaganda socialista …. unii si-au pus in ferestre poze cu Ponta ,mai rau ca la Iliescu !

    Sa va dea Dumnezeu viata lunga , sa puteti plati ce face Ponta azi !

     
  8. Adrian

    Acte doveditoare….auzi ce tampiti!!!!Vi se pare ca traiti mai bine?S-a mai facut ceva in tara in ultimii 2 ani?????Anul 2014 este anul cu cele mai mici investitii facute de catre statul Roman din ultimii 10!Mai putin decat si in anii de inceput ai crizei!

     
  9. leo

    mai baieti toti aveti dreptate da de ce vb ca nu sa facut canu sa investit ca si ca si ca nu si nu da va-ti antrebat vreodata unde sunt bani alocati ?

     
  10. LAURA M

    NENOROCITU..NE DISTRUGE CU ZILE…INCONSTIENTI,CEI CE VOR MERGE PE MANA LU ASTA,NU LE PASA DE VIITORUL ALTORA.

     
  11. x

    JOS PONTA

     
  12. Laurentiu

    Daca populatia este naiva, ne vor lua si pielea de pe noi si asa nu mai au ce lua , asa au pacalit lumea…ce fac pensionarii, batranii, copii , noi…cu ce se mai platesc scoli, gradinite, haine, mancare, curent, intretinere, treziti-va oameni buni !!!!!

     
  13. AnonimuS

    Balcu , sper sa mori de mana cu „ponta” cat mai repede ,oameni infecti ce sunteti

     
  14. depth76

    NU VA MAI AGITATI: ORCUM INDIFERENT CU CINE VOTATI …IESE TOT CEL CARE A DAT SPAGA MAI MARE…SAU ..MA ROG…CARE A PROMIS MAI MULT.IAR DESPRE VIATA ROMANILOR…PE CINE INTERESEAZA ? CREDETI CA LA PRO TV SAU LA ANTENE O SA VEDERTI VREODATA VREUN ROMAN MORT DE FOAME SAU DE FRIG….NUUU A MURIT DE BAUTURA DA-L DREAQ. SI CUI NU-I CONVINE …SA PLECE DIN TARA. DEAIA SUNTEM CU MILIOANELE PLECATI _. DAR SA-I FEREASCA SFANTUL SA NE SATURAM TOTI ODATA DE PRIBEGIE SI SA VENIM TOTI DEODATA …ASA.. NECHEMATI…PE NEPUSA MASA. MAAAMA CE VISE..NUMAI EU SI CU TUDOR GHEORGHE CE MAI VISAM ASA

     
    • mihai

      Bine zis prietene.ai gură de aur.oricine ar conduce , tot greu ne va fi. Domnul cu noi !

       
  15. ma doare in cot de ponta

    Mi se pare ca sa ajuns prea departe cu dramatizarea asta despre impozitul progresiv. In UK este inpozit progresiv si ajunge pana la 45 % si nu sare nimeni de aici sa spuna ca astia de conduc sunt comunisti, sau dau pomeni electorale, etc. Si nici nu am auzit pe cineva ca vor sa bage cota unica

     
    • cezar

      Unde ai auzit tu in UK de „inpozit” de 45%.Dupa ce ca esti prost si nici nu ai prea trecut pe la scoala ca habar nu ai sa scrii IMPOZIT mai comentezi ca prostu aici!Ce sa faca Romania cu idioti ca tine?

       
      • paul

        CEZARE! Esti baiat citit Intra matale pe HMRC.gov.uk Si vezi singur sistemul de taxare si impozitare Apoi incearca sa calculezi singur diferenta intre sistemul unic si cel progresiv Ce venituri le raman in buzunare BOGATASILOR (si asta perfect legal , cineva a stiut cum sa faca legea) Ca lumea asta-i prost facuta Cacatii fut in loc sa puta

         
      • paul

        Vad pe aici ca multi nu stiu cum lucreaza impozitu progresiv si cine va fi afectat de acesta Cind cineva cu salariu de 10 mil plateste 16 la suta.altul cu 3-400 mil.plateste tot 16 E corect?

         
    • strainu

      parerea mea e ca ar fi ft bine cu impozit progresiv.vad ca e cineva care intreaba ca u pui salariile din UK cu cele din Romania.e clar ca nu stie ce inseamna impozit progresiv.daca ai timp explicale u ca vad ca u ai abordat subiectul

       
  16. vije

    abureala electorala :)) fiecare partid scoate cate o poveste „groaznica” pentru ceilalti ‘combatanti’ 😛 asa ca mai subtire cu abureala asta de 2 lei

     
    • valu

      Pe scurt: esti p.rost de puți.

       
  17. grigore

    Nu este mai putin moral sa jefuiesti cetatenii direct,decat sa inventezi indirect taxe pe bunuri fara de care cetatenii nu pot trai.

     
  18. rodi

    multi prosti pe-aici…… ce-o sa-l mai regretati pe Basescu…..

     
    • Stoicanea Aurelian

      Rodi sper sa nu bata vantul de la Rusi prea tare din 2015. Oricum omul inteligent isi da seama ca coruptia este in floare 😉

       
  19. Cosmin

    Mergem la vot!! Clasa sociala din zonele rurale are o prezenta aproape de 95% in schimb cei care intradevar simt greul suntem noi cei din zona urbana unde prezenta la vot este daca nu ma insel la jumatate. Votati! Nu stati acasa! Nu este bine si nu va fi cu nimeni presedinte, lucrurile distruse se repara greu, dar decat sa stam acasa si cei naivi sa voteze raul cel mare mai bine mergem la vot si alegem raul cel mai mic!

     
    • sowhAT

      (y)

       
  20. doru

    Sunt si eu curios! Voi p cine votati?

     
  21. doru

    10 lei litrul de carburant? Cred k nu stii ce scrii prietene!!

     
    • Vorbe goale

      Mai tii minte cand era litru de carburant putin peste 2 lei ,cine s-ar fi gandit ca o sa ajunga 6.6 lei ?Cum o ajuns la 6.6 lei asa o sa ajunga si la 10 .

       
      • Marius

        Prietene tu crezi ca se poate ajunge la 10 lei. Totul este dictat de UE. Cel mai mare pret este un Norvegia si este 1.75 euro. Pai atunci am importa combustibil din Norvegia am ajunge mai ieftin. Ganditi va rog !!!

         
  22. Coustil

    cata manipulare si dezinformare !!!
    impozitul progresiv este lucrul cel mai bun ce s-ar putea intampla Romaniei, asta insemnand ca cel ce nu are ce pune pe masa nu va mai plati acel 16%, iar cel ce castiga un miliard de lei nu va mai plati 16% ar putea plati chiar pana la 25-30% (dupa sistemul francez) acest lucru ar putea genera noi locuri de munca, crestereea bugetului local sau national, asta depinzand foarte mult de distributia impozitelorin fine, foarte multe avantaje si mai putine dezavantaje, depinzand in care tabara te afli. Marea problema este de fapt cum vor fi cheltuiti acesti noi lei care vor intra la buget !

     
    • cezar

      Fa si tu o raportare intre salariile din N si pretul combustibilului acolo, si salalriile de la noi si pretul combustibilului….. ai sa vezi ca la norvegieni iesi mai bine la pret, chiar daca e 1.75 litrul, sa nu mai vorbim si de calitatea combustibilului, ca aia au alt combustibil decat noi din cauza temperaturilor

       
      • serios?

        Deci vrei sa spui ca daca eu munceac 280 de ore. Peluna sa castig 2500 de lei in mana,sa fiu imozitat mai mult decat unu ce lucra 178 de ore si e multumit cu 800,fiindca e puturos si nu are nevoie de bani?Sa aibe guvernu de unde sa adune bani???de pe munca mea???Dati-mi arme… ca va scap eu de toti!!!

         
  23. XYZ

    @Ma doare in cot…
    Dacă ăla pune 45% impozit progresiv înseamnă ca are de unde. Vreau sa spun ca nu poți tu sa pui salariile din România cu salariile din UK. Deci când vom avea noi in România salarii ca in UK atunci probabil ca nu va mai fi o problema impozitul progresiv.

     
    • strainu

      doare prostia????? pai impozitul daca e progreziv nu are o cota unica.nu poti spune impozit progresiv de 45% :)))))) poate ajunge si la 45% pt castigurile ft mari.si mi se pare ceva ft corect

       
  24. Elisa

    Stiti cine iese? Cel care a fost chemat la Vatican! Adica Ponta.

     
  25. Vasile

    din 89 pana in prezent am ales romani la guvernare si constat ca am ales rahat si am mancat rahat cu impozitele exagerate si bataia de joc , bani aruncati in diverse institutii etc. , de data asta voi alege un neamt cu speranta ca dovedeste si face si ce a facut Victor Orban pe la Unguri, daca nu macar rahatul sa fie mai digerabil …

     
    • strainu

      te invit sa mananci rahat de neamt ca vad ca ti se pare mai digerabil :)))))))))

       
  26. ella

    heeeei, mai calmati-va si voi, astia contra lu’ ponta, si astia pro ponta !!!chiar credeti ca, cei ce candideaza pt. a fi presedinte in ROMANIA este fooooarte interesat de soarta romanilor?! chiar credeti ….?! sa fim seriosi…toti vor functii in politica, pt. a putea baga „vreascul” , nu pana la cot…pana la umar!d-aia tara asta nu va ajunge sa fie niciodata asa cum ne-am dori sa fie, din pacate!
    concluzie : sa nu ne mai imbatam cu apa rece !

     
    • Graus

      Strainu, eu cred ca esti strain in totalitate cu ce se intampla in romania, te bati cu pumnul in piept ca sa ieftinit benzina uitate ca e cea mai scupa din europaaa de un salar faci 2 plinuri ai in spania faci 15 ti se pare normal? Tot ti se pare ieftina? Peste tot sa ieftinit nu doar in romania.

       
  27. gigi

    Ce mai tot comentati …nu vedeti ca suntem clavi la noi in tara ? ce poti sa faci cu 70 de lei in ziua de astazi ?Iata unde sa anjuns cu mentalitatea noastra de a gindi , suntem cea mai spurcata natie cu parere de rau ..am votat de la rvolutie tot pe aceeasi rahati si vedeti ce sa intiplat …au vindut toata tara , padurile industriea toata la fier vechi agricultura …nu vedeti ce sa intimpla ????mergem in tari straine sa cistigam o pine sa stergem batrinii la fund si altele …ce natie am anjuns …promisiuni si numai promisiuni cind sunt alegeri sa traiasca ei bine si noi sa murim asta este ROMANIA noastra …mergeti si votati tot asa

     
  28. octav

    Bah voi suferiti de grija altora. Tara buna sau rea e aceeasi pentru toti. Basescu v-a furat de v-a rupt 10 ani dar va iesea la tv si va prostea ca el lupta cu inamici invizibili. Credeti ca daca faceti facultati sau munciti ca prostii palmasi o sa aveti mai mult? Credeti ca din vina statului nu va e bine? Lumea apartine celor destepti, intreprinzatori. Celor care nu asteapta sa le dea statu. Ponta pur si simplu nu incearca sa manipuleze ca ceilalti. Cat despre situatia tarii, nu uitati ca avem un razboi la granita. Fiti multumiti ca mai avem ceva investitori pe aici ai nu suntem toti someri. Poate ponta nu a adus nimic in plus dar macar nu aveti nimic I minus. Basecu v-a taiat un sfert din salarii si v-a marit tva-ul. Numaru de taxe tine doar de organizare. Adevarul e ca inca nu v-a luat nimeni bani in plus. Si e probabil sa creasca niste taxe. Dar asta odata cu micsorarea tvaului care trebuie facuta. Nici Ponta si nici altu nu o sa faca apocalipsa din articolu asta manipulator. Oricat de prost ae fi el, nu il lasa Nato si Bruxelles sa faca asa ceva. Occidentu are nevoie se o Romanie puternica sa tina piept Rusiei.

     
    • Andrei

      Ai mintea limitata sau se pare ca foloseşti doar partea limbica a creierului. Ma uimeste comentariu tau, mai bine deloc decat in minus. Pe ce rationament ai mers? Voi asociati realizarile voastre financiare cu perioada de guvernare si trageti concluzia? Ce nu e pentru mine nu ma afecteaza??? Imi pare rau ca te insult, dar tu preferi sa fii sătul azi dar maine sa mori de foame, doar ce aia masii, ai murit cu gura plina. O fi politica o c…a pe care trebuie sa o platesti inainte iar apoi risti sa fii dezamăgit de prestații, însa cu actualele specimene de la guvernare vei muri de foame cu gandul ca esti sătul si gura goală.

       
      • strainu

        sa inteleg ca u esti de acord ca mai bn sati taie din salariu decat sa til lase asa.deci mai bine cu minus decat deloc + :)))) cati imbecili

         
    • Mucky

      Daca NATO si Bruxelles aveau dreptul sa se amestece in politica interna a Romaniei nu exista referendumul pt rasturnarea lui Basescu. Si ce are NATO cu politica?? Ce are UE cu politica? Prima data sa te informezi cu ce se ocupa aceste organizatii si apoi sa-ti dai cu parerea. Cert este ca in Romania 70% din preturi,taxe si impozite sunt mult mai mari decat in Germania si salariile sunt de 7 ori mai mici decat in Germania.Urmaresc cu mare interes campania electorala care de fapt este un circ pe banii vostrii.Vad foarte putin un program politic,ce promit candidatii ca vor face dupa alegeri in cazul ca, castiga alegeriile. Daca un program politic se limiteaza la gratieri si pachete cu faina,zahar,ulei..etc cu parere de rau trebuie s-o spun acesti candidati va trateaza
      ca pe niste prosti flamanzi.

       
  29. Dona Alba

    nu va mai balacariti unii pe altii, mergeti la vot si votati pe cine vreti

     
  30. andra

    Voi va certati intre voi si altii stau in functii bine mersi,oricum cine trebuie sa iasa va iesi presedinte,deputat,senator si primar asa ca mai bine ne vedem noi de familia noastra ca mare lucru Statul Roman nu face pentru noi cu sau fara votul nostru cum bine am vazut pana acum.

     
  31. gyony

    Ponta spre surpriza ta mai ai sustinatori:unii sunt de teapa ta hoti si analfabeti,iar altii de buna credinta naivi si prosti.Daca tu vrei binele ROMANILOR si economia duduie de ce imprumuti miliarde de euro pentru a plati pensiile si pomenile electorale si nu pentru a face locuri de munca,dincontra inchizi unitat de productie.Fratilor CEAUSESCU ne-a lasat cu datoria externa zero,asta ne indatoreaza de vor plati si urmasii urmasilor nostrii. TREZITIVA PINA NU E PREA TIRZIU SA FIE NEVOIE DE UN NOU 89.

     
  32. muie
     
  33. GOGULETZ

    PONTA E UN ,,PUFOS,, COMUNIST….TOTI FUGITI DE COMINISTI……ZICETZI CA NU!!!!….GUNOAIELOR DE PROFITORI….

     
  34. independent

    adevarul e unul simplu ( ca la noi, la nimeni)sa trebuiasca platit CAS pe animale, pe cand sulventiile intarzie cu lunile ca sa se poata ei folosi de banii taranilor prin tranzactii pentru dobanzi si alte cele! noi populatia nu suntem in stare de nimic, avem un singur gand ce-l zicem ( mai rau sa nu fie)

     
  35. Forby

    eu nu inteleg totusi ceva… ce e cu cheltuiala asta din banii statului, pentru alegeri… nu inteleg de unde si pana unde, (in ordinea descrescatoare a cheltuielilor) Ponta, Iohannis, Udrea, Tariceanu, Melescanu, … , (Macovei e pe Facebook, in concluzie.. moca) au dreptul de a cheltui banii publici pentru a ne arata noua cat de prosti sunt ei. Aceste miliarde, care in lei noi trebuie sa pun pe hartie ca sa vad ce inseamna, sunt halucinante, atunci cand ma gandesc la faptul ca Romania e o tara saraca, fara patura de mijloc, avem totusi bani de investit in postere cat blocul de mari (aici ma refer la iubitu’ lu’ mamaia) postere cat jumatate de bloc (ma refer la 6caseamarate) pancarte cu ‘nspe mii de ipostaze blondine (stiti voi la cine) si pe-aici pe dincolo cate un gigolo si un pensionar in locul in care mai ieri isi facea reclama salamul de biscuiti. ce vreau sa aflu de la voi este : de unde acesti bani de investitii intr-un castig ca la 6 din 49? si cine ii plateste/sponsorizeaza?

     
  36. Ahtum

    Buna si discutia patimasha daca are un rezltat + . Cineva zicea mai sus de solidaritate – deshtept om. Daca nu incepem sa ne organizam, hai sa zicem in jurul 1 singure idei la inceput, vom fi intotdeauna 1 contra toata Romania – si sfada in van nu va inceta la „defavorizati” si furaciunea la „favorizati”. Sa luam un exemplu:
    Referend pentru Parlament unicameral !
    Poporul si-a manifestat suveranitatea, majoritatea cetatenilor optind pentru Parlament unicameral si un anume nr. de deputati !!!
    De atunci orice alegere este in afara legii !
    Si deoarece nu au facut lucrul pentru care au fost platiti, este DREPTUL SUVERANULUI sa ii ia de ceafa la propriu si sa ii dea afara retinind daunele pentru paguba.Daca suntem cetateni avem nishte obligatii deasupra burtii si pungii !!

     
  37. GABRIEL

    …unde esti tu Caragiale? …

     
  38. DAN

    LASATI GARGARA SCHIMBATI CEVA DUMINICA MERGETI SI VOTATI CE VRETI VOI DAR VOTATI

     
  39. Cristi

    la noi clasa politica e exact ca la tigani. sa zicem ca se scad salariile demnitarilor se va putea ? nu ! ca astia de a2a zi nu se mai duc la „lucru”. la noi aia e problema .. oamenii fura si nu doar bani orice . daca vrei sa faci ceva trebuie sa fie ceva bun folositor la cat mai multi . peste tot nu vezi decat scopul scuza mijloacele ? oare ? adica cei corecti si cu inima mare nu gandesc bine !? Hm! oare e atat de greu de vazut „despre ce e vorba in propozitie”?

     
  40. Aristotel

    Un tampit arunca o piatra in apa si o suta de intelepti nu sunt in stare sa o scoata…!

    Trebuie sa fi trait incuiat in beci, fara telefon, fara net, fara ziare, fara radio macar, sau nici cu un vecin sa-ti aduca apa!
    Ori esti un LINGAU al Puterii, daca prea-slavesti si aperi o guvernare care n-a reusit sa faca nimic din ce-a mintit ELECTORAL cu doar cativa ani in urma… Si acum vrea „Ciolanul cel Mare” – nu uitati, Presedintele numeste Primul-Ministru, care-si face Cabinetul – care conduce destinele tarii, iar rahatul il inghitim noi !

    Daca asta este „vox populi”, atunci, inainte de pune mana pe par, strig din toti plamanii:

    Vino Doamne sa vezi ce-a mai ramas din oameni!

     
  41. stelian

    …..pt politicienii din ziua de azi……pe ceausescu l’ati executat in 89′ pt subminarea economiei nationale si multe altele…dar voua ,politicienii de azi…voua ce ar trebui sa va facem…???!!!..k voi a’ti facut si face’ti mult mai mult rau decit a facut ceausescu…

     
  42. Cosmin

    Sa va ia dracu de lingai PSD-isti…si nesimtiti ca traiti degeaba pe pamantul asta…nu vedeti incotro ne indreptam de 25 de ani?suntem cele mai proaste generatii din toate timpurile…au vrut sa ne dezbine si au reusit,suntem niste naivi…poate ne trezim din prostia asta pe 2 Noiembrie

     
  43. Dan

    Faptul ca Ponta intentioneaza marirea taxelor si impozitelor este o abureala de campanie electorala, similar faptului ca toti ar fi spus de tine, inainte de nastere, ca ai fi idiot (se mai gresesc previziunile, nu?).
    De exemplu, eu sunt de acord cu impozitarea graduala a veniturilor, caz in care si eu as mai da ceva din pensie bugetului de stat; insa acordul meu ar fi conditionat de faptul ca banii cu pricina, adica cei retinuti mie, sa fie indreptati catre pensionarii amarati, nu pt asistatii sociali.
    Sa nu uitati ca acest tip de impozitare, in tarile puternic dezvoltate, poate ajunge si la 70-80% din venit, acolo masurile de tip social, invatamantul, cercetarea, sanatatea si economia fiind bugetate suprasatisfacator.
    Si mai exista o motivatie pt impozitarea graduala, respectiv aceea ca 2015 reprezinta un an de varf privind rambursarea datoriei externe, cuantumul de plata fiind de 15 mld euro; oare cine si in baza carei hotarari a parlamentului a solicitat imprumutul de 20 mld euro, mai ales ca in 2010 au si redus veniturile bugetarilor si pensionarilor! Ce-or fi facut cu aceasta suma imensa? Va spun eu, au cumparat titluri de trezorerie SUA pt a salva din criza financiara pe autorii acesteia, adica pe yankei. Sper si sa cuplati neuronii atunci cand veti lectura postarea mea si imi veti raspunde cu argumente, contrazicandu-ma!
    Va multumesc pt intelegere!

     
  44. Vlad-Claudiu Prodan

    Eu nu intzeleg pt ce mai mergetzi la vot daca presedintele Romaniei este deja Victor Ponta???..doar la urma urmei..destinuk tzarii asteia e sa fie exclusa din toate gruparile mondiale,inclusiv NATO SI UE..sa vina coministii si sa domneasca PSD-ul pt totdeauna.m-as duce intr-u. Sat d tzigani chiar acuma si le-as spune sa voteze toti cu Ponta.motivul ar fi foarte simplu-daca n-ar vota cu Ponta,salvatorul lor,al spatziului pontic..atunci ar muri traditzia si n-ar mai fi prosti p meleagurile astea blestemate..iar tinerii care urmeaza sa plece peste cateva luni (d 10 ori mai multzi la nr decat in 2009) ar fi in dilema.doar ideea centrala asta e-sa plece toti si sa ramana doar 7 mil d romani din care 5 mil tzigani(romi din care doar 1 mil inbogatzitzi cu fier veki)1mil d sclavi pupincuristi pontici si 1mil d magnati hoti,acolitzi pontici d la primul rang la ultimul.Un sfat pt totzi romanii-vreti un presedinte bun-bateti la usa judecatorilor!vretzi calificare la campionatul mondial sau european?bateti la usa judecatorilor!vreti sa nu mai fie idioti politisti care sa se ia d voi p steada fara motiv?bateti la usa judecatorilor.Vedeti voi fratilor..tocmai asta-i marea diferentza intre un popor liber cu adevarat cum a fost cel din Libia,Egipt,Irak etc si unul d sclavi?!-..ca aia s-au inarmat pana-n dintzi si i-au impushcat p toti.d la cel mai moc la cel mai mare.Ce-ar fi sa faceti si voi un ecercitiu sa-i impuscati p toti judecatorii,procurorii si javrele d politzisti si jandarmi din Romania?ai?Se rascoleste Stefan in mormant din cauza voastra ba!!s p..a turcii p voi in ce hal ati ajuns!!ai d capu vostru ca ma doare capu numa cand va vad!!!plecati sa nu va mai vad..ca asa o sa fac si eu!macar atata sa va duca capul!..sa plecati si sa va faceti o tzara a voastra..ca aici n-a mai ramas nimic..decat o colonie comunista.si inca ceva.Nu -l votati l Johannis pt ca e un robot ciudat!ca daca l-ati vota..ar fi o minune..i-ar Romania are interzis la minuni d la Dumnezeu forever..religie si calicie..ziaristi si curve…fotbalisti cretini si politsisti aninalici.c alte branduri m-ai expoetatzi?ca nu stiu.iluminatzi-ma,va rog!!!)))):((((

     
  45. Ana

    Eu spun ca ar fi fost mai bine cu Ceausescu! Nu aveai nimica- si totusi aveai tot: salariu, casa, masa, masina! Eu nu ma duc la vot! Fiecare este mincinos!!

     
    • xxxyyy

      ANA,sa nu te duci la vot nu este o optiune,inseamna ca nu iti pasa de tine si tara in care traiesti.Mai bine mergi si anuleaza_l decat sa il completeze altii pt tine,crede_ma!

       
    • Florina sirmon

      Treaba sta cam Asa nimeni nu ISO iubeste Tara cum a facuto ceausescu va trebui sa Mai suffered 10 generati sa se nasca unilateral ca El nu merita nici unul dun candidati sa die presedinte sunt niste sarlatani vor doar putere politica,auvandut Tara pe bucati, avem o Tara frumoasa dar degeaba poate peste 20 com manca Paine made in China

       
  46. Simona

    La gunoi cu ponta :)))))e un idiot

     
  47. goie

    Luati-o pe UDREA SI FACETIVA CONT PE MICROSOFT CA POATE ASA VA UMPLE GENTUTELE SI PORT OCHELARII DE BANI ,COCOSEI MARUNTI DIN BANCILE LUI WINDOWS -MICROSOFT UDREA-PDL-PNL-UDMR ASTA ESTE VOTUL PENTRU IOHANNIS

     
  48. stefan

    Da sa vorbim si despre morti.
    Prin legea 283 din 2011 Guvernarea PDL in frunte cu Boc Emil ingheata salariile si pensiile, reduc o serie de facilitati, la cfr isti le taie numarul de calatorii permisele obtinute prin greva generala din anul 1933 de la Grivita de la 24 la 6 calatorii. O zi pe luna a fost fara salariu. Pensiile „nesimtite” au fost reduse. Un salariat care a avut salariu mare a si contribuit la fondul de pennsii cu o suma „nesimtita” mai mare ca altii.Ce au reprezentat aceste masuri? Iar acum PDL este disipat in PNL (Blaga, Stolojan, Flutur, Andreea Paul, Roberta Anastase care nu stie matematica, de asta ce mai ziceti? precum si in PMP cine este liderul acestui partid, dna Udrea E care a evadat din PDL, iar romanii oare au uitat toate acestea, omul cu broasca in gat la ce partid o fi? Mai lasatio jos cu comunistii, doar I Cristoiu la un moment data a zis ca este ultimul comunist dar si asta a deviat de la directia comunista.

     
  49. radu

    Bai ratatilor, voi astia care il sustineti pe Ponta si implicit pr hrebe, voiculescu si toti care au ras toti banii din Romania sa inteleg ca nu sunteti de acord cu DNA pai ma boilor coruptia inseamna saracie, rau e peste tot

     
  50. Stefan

    Iar postacii PSD nu au încetat să apară.

     
  51. dan...

    mai oameni buni….nu antelegeti ca suntem furati oricum…..indiferent pe cine vom vota…..cu totii sunt neamuri…..o sa fie foarte greu….

     
  52. Ponta

    Votati-ma fraierilor :)))))))))))) happy halloween

     
    • Diana

      Ponta nu ai nici o Sansa ! Romanii nu te vor ! Esti cel Mai mare mincinos !!!

       
  53. Felicia Videscu

    Adevarul este ca nu avem pe cine vota, din pacate!SCURT SI LA OBIECT,
    De aceea sa ne rugam la DUMNEZEU sa aiba mila de ROMANIA, si sa aleaga EL, CACI ESTE INTELEPT, PERFECT SI ATOTSTIUTOR.

     
  54. lvn

    din 14 rai il aleg pe cel mai mic…tariceanu ..stiu ca nu are sanse, dar cine stie poate astia cu sondajele mai si mint…

     
  55. Sandu

    Din păcate pute țara de indivizi idioți ca acest „Străinu” , idioți care croiesc un drum plin de „succesuri” pentru plozi idioți cum e si Victoras.

     
  56. roman scarbit

    Bine ca va balacariti aici ca prostii. Hai in strada sa le arătăm ca ne-am saturat. Stati ca babele la poarta si barfiti cueva satului lasilor.

     
  57. Unu

    Fugiti pana se poate, corabia e scufunda, abandonati nava! Sau daca nu vreti, preluati comanda, altfel la fund ajungeti…

     
  58. Alex

    Votati-l pe bou de ponta daca vreti sa ne ia dracu pe toti. Singura sansa sa ne fie bine ar fi monarhia cu un guvrn format din oameni capabili, fiecare pe cate o functie alesi de rege . Anglia spre exemplu e to tara care are multi bani si ghici ce ! e monarhie nene . Strainule , sa-l votezi tu ba pe bou de Ponta si sa il ti si la tine acasa sa jucati monopoli sa vezi si acolo ce te fura .

     
  59. Bau bau

    Nu stiu ce au unii in cap….
    Suntem săraci vai mama noastră…
    Daca vreti sa ajungem sa mancam rahat… Atunci alegeti-l pe Desteptul de PONTA!!!!
    Offf unde boala va e capul??? Rău o sa mai ajungem…. Toti vor fugi de noi…
    Alegeți pe cnv…numai pe Ponta NUUUU!!!

     
  60. octavian

    Doamneeeee!!! eu am plecat din tara de 2 ani in Suedia, si credeti-ma cand va spun ca pur si simplu m-au ingrozit faptele ce se intampla „acasa”…este dezastru TOTAL !!! acum pur si simplu nu ma atrage nimic din Romania, eu va sfatuiesc sa plecati din tara cat se poate de repede pt o viata mai buna, sau sa incepem o revolutie ceva…nu stiu , orice dar sa facem viitorul copiilor nostri mai bun,eu am 2 baieti, amandoi micuti dar in RO pur si simplu nu ii vad crescand….

     
    • adi

      serios? sa plecam din tara? si eu sunt la fel ca si tine in suedia dar sunt satul sa fi privit de catre suedez cu scarba mai ales ca aicea pentru rasism poti suna linistit la politie dar el tot rasist e cu tine.. pentru strain esti o piele neagra.. asta auzind suedez spunand asta.. asta nu e o optiune buna sa fugim din tara.. eu mi-am cautat de munca dupa scoala si toata lumea cere experiente si ce experienta sa am eu cand abia am terminat scoala.. intradevar nu e bine nimic in tara dar ar trebui tot noi sa facem

       
  61. eu

    Sa-l fut in gura pe Ponta si pe toti care il voteaza

     
    • òlò

      bv

       
  62. IULIAN

    POATE ASA SINGUR SA FACA ACESTE SCUMPIRI…..DACA DA…DE CE MAI NE TREBUIESC SENATORII…DEPUTATII…SA NE INTOARCEM LA COMUNISM

     
  63. ultimodac

    Sunt un observator neutru asist la alegerile romanilor care vor decide viitorul , vad ca mulți sipatizeaza alesul lor preferat e ca si cum ai alege echipa ta de fotbal crezi in ia si atâta tot .. Dar nu înțeleg dece va insultați ca nu sunteți la meci sunteți la alegerea celui care trebuie sa decidă viitorul . Cinva spunea dacă tu ai o ideie si eu am una dacă le-am schimba între noi amindoi am avea doua idei ultimodac

     
  64. Un roman

    Marsi afara ”IOHANIS”… un Neamt Jegos..

     
  65. Tiberiu

    Ptr strainu sau cum te numesti fa-mi placerea si nu mai scrie ca ne faci sa ne fie rusine ca suntem Romani .
    Pe la voi nu s-a studiat gramatica limbii Romane ?

     
  66. Tiberiu

    Ptr „un roman ”
    Prefer 4000 de nemti jegosi decat un Mitic smecher.

     
  67. Tiberiu

    Ptr Ana
    Nu stiu ce varsta ai tu ,dar pe vremea comunistilor ,nu toti aveau casa ,masina si mai ales mancare.

     
    • eu

      Pe
      Vremea lu ceasca nu toti aveau casa de lenesi ce erati in plm deaia , mama s a bagat datoare la stat ca sa ia casa si la concediu nu primea nici un ban asa ca mai taceti in plm

       
  68. OVIDIU

    Daca primul ministru a facut atât mult bine .de ce mie i- mi merge rau , sunt trimis acasa de la serviciu in cfs , salariul nu l-am luat intreg nu stiu de cand .Cred ca români asteapta milionul de locuri de munca promise de Ponta dar tot ce a facut aceasta guvernare a fost sa se lupte cu Basescu in loc sa se preocupe de bunastare celor multi .De ce in ultimii 2 ani multi tineri parasesc tara de bine, nu cred
    De ce credeti ca mare majoritate a firmelor detinute de anumiti politicien sunt inregistrate in paradisuri fiscale pentru ca taxele si impozitele sunt mari România

     
  69. Bogdan

    Romanu neam prost noroc ca iese ponta sincer ziceti ce vrei da-ti paste peste tot dar de data asta nu le mai merge afacerea deci la puscarie cu totiii ..

     
  70. kixela

    bagamias pl in ma-ta si in dovada mati in gura…fura astia de 25 de ani si baga impozite si tu mai vrei dovezi…in ce tara pulii mele traiesti?? ori esti chior??

     
  71. marcel

    balcu,esti un bou si cretin

     
  72. marcel

    Bai UN ROMAN esti idiot!

     
  73. pasa

    ba fratilor basescu a taiat si a facut c a facut pt k na avut alta optiune au furat si au distrus tara cei ca PONTA dupa revolutie c ati vrea k basescu sa acopere si sa refaca tot raul si daunele provocate de cei ca PONTA ILIESCU …ETC dak Basescu nu facea ce a facut eram tara cu cea mai mare criza din europa a facut ceia c trebuia si toti care vb aici vb pt intereselel voastre rusine voua si tuturor care va lasati cumparati si nu va ganditi la binele tari ci decat la voi huliganilor

     
    • u

      Nu mi-am propus sa jignesc,dar amice …ești idiot.Nimic mai corect ca toți au furat de 25 de ani încoace,dar sa nu uitam ca și basescu este la guvernare tot de 25 de ani sub diferite forme…FSN, PD,etc. Iar „basescu a tăiat ca n-a avut ce face” nu dovedește decât ca ești limitat….și o singura intrebare iți adresez: De ce a tăiat dintr-o parte și a dat în alta doar pe considerente și interese personale? Și în concluzie tot e blamat ponta ,ce a afirmat basescu înainte de alegerile din 2009 și ce masuri S-au luat dupa?

       
  74. Alt roman

    Dreptatea o facem cu mainile noastre!!! Mai devreme sau mai tarziu impuscam iara pe cineva.

     
  75. paul

    Un semn de intrebare imi atarna si nu ma lasa in pace Daca toti candidatii la o functie politica apartin unui partid ori grupari DE CE TREBUIE SA CHELTUIASCA BANI DE LA BUGET-BANI PUBLICI- PEMTRU ACEASTA MANCARE DE RAHAT si nu cheltuie doar fonduri proprii (din cotizatiile enoriasilor acelui partid}?

     
  76. Alibaba

    Intr-adevar Basescu ne-a sacrificat in 2010 dar chestia asta trebuia facuta ca sa nu ajungem ca cei din Grecia. Strategia PSD e sa ascunda „ceva” sub pres si sa se adanceasca prapastia pana cand nu mai poate fi salvat nimic. Nici nu vreau sa ma gandesc ce „gauri” a facut Ponta si ce vom avea de indurat dupa alegeri caci aceste furtisaguri trebuie acoperite cu ceva.

     
  77. Gibi

    Incredibil cu ce uşurinţă ne jignim unii pe ceilalţi, lipsa de respect pentru semenii noştri nu poate duce decât la dezbinare. De ce să urăm pe cineva pentru ca optează diferit? Toţi suntem unici, deci moduri de gândire unice. Hai mai bine să încercăm să ne respectăm unii pe ceilalţi, şi să votăm fiecare cum considerăm.

     
    • EDY

      RESPECT!!!

       
  78. petre

    ba sa ma cac in farfuria lu ala care tine cu PONTA,voi nu vedeti ce a facut iohanis din sibiu ca infloreste de pe o zi pe alta,si ponta ce o facut doar vorbe pt fraieri…….

     
    • gabby

      Nu ai ce sa vb cu prostii habar nu au in ce tara traiesc lasa sa il voteze pe ponta si dupa mai vb cand nu o sa mai aiba bani de mancare ca tot salariubse duce la stat

       
  79. JFK

    Mai bezmeticule „strainu”, eu am impresia ca tu esti inconstient si ai ochelari de cal, de nu ai vazut pina acum ,ca mult iubitul tau „tovarasul” PONTA , afacut numai poante sa nu mai vorbim ca din umbra, este teleghidat de KGB -istul Iliescu, tot ce ai enumerat ca ar fi facut PONTA = a dat cu o mina si aluat inapoi cu 20 prin 38 de noi taxe si impozite????? Mai reflexioneaza si vezi realitatea prezentului PCR-istule fara materie cenusie ¡¡¡¡¡¡

     
  80. JFK

    Aviz tuturor care au votat cu tov.PONTA si o sa fie tot cu el si in 16 nov, ca daca o sa devina !presedinte! cea ce nu o sa fie nici prin absurd, AUTOSTRADA Bors -Sibiu-Bucuresti care asteapta de 25 de ani sa se consruiasca, o sa devina o sosea oarecare iar straziile din orase poteci, ca o sa mai fure inca 25 de ani de acum incolo, caci astea o au in singe si nu o sa mai investasca nimeni din afara granitelor in Romania, cu o asa infrastructura proasta in cea ce priveste TRANSPORTUL ¡¡¡¡¡¡¡

     
  81. otvos dezi

    mai stii?,ca serpi sant toti.in politicieni nu am incredere.

     
  82. JULYAN

    bai,fratilor nu vedeti ca fura si dreapta si stanga ce tot mai comentati barim daca eram uniti ca popor roman nu mergeam sa votam !!!

     
  83. JFK

    Bai tu acela care te dai „un roman” si il numesti pe Johannis neamt jegos, da-mi voie, dar de ce sa-ti mai cer voie ti-o spun direct, ca esti un nationaist si mai mult un rasist de tot rahatul si toti cei ca tine au cerebelul cit o nuca, de acea nu judecati efectiv pe voi nu va duce mintea, pe voi v-au indoctrinat comunistii si PSD-ISTI. PLECATI ¡¡¡¡ SI LASATII TARA SA RESPIRE un aer mai curat Hotiilor¡

     
  84. marius

    bunnnnnn……o polemica in care fiecare zice e celalalt ca e mai naspa…..intrebare pt sustinatorii lui Ponta : de cand a inceput guvernarea lui Ponta si pana in prezent pe pielea voastra s-a simtit ceva in bine? pe pielea mea sincer nu ( sunt un mic intreprinzator iar mica mea afacere a fost influentata negativ de cand este Ponta Prim Smecher…) ; pe de alta parte sunt foarte multi din jurul meu care sunt multumiti in sensul ca au mai primit cate ceva in plus…INTREBARE pt sustinatorii lui Iohanis Werner Santa Klaus semianalfabet si vanzator de copii: chiar prin absurd sa zicem ca acest individ ar fi un bunn manager( desi nu este acelasi lucru sa conduci un judet cu a conduce o tara….este o mare diferenta pretenasi ,foarte mare…)deci sa presupunem ca ar fi bun….dar omu vine cu niste zdrente ordinare dupa el :Blaga,Flutur etc. chiar sunteti cretini si nu vedeti asta ? chiar nu v-a fost de ajuns ca Udrea a cheltuit 700 de milioane de euro pe sali de sport si patinoare care nici macar alea nu sunt finalizate decat 20% …….credeti ca WERNER nu are datorii de platit daca va ajunge PRESEDINTE?iarasi Videanu mai oameni buni? iari Blaga? una peste alta tot criminalul de Basescu?

     
  85. Dragos

    POATE ASA ESTE.NIMENI NU ATASEAAZA O DOVADA?

     
  86. Cata

    ba am stat si am citit aici comentariile si sunt socat …. straniu ala sau cum isi zice ii pe filmu lui :)))
    sau ii platit sa scrie kkturile alea … nush ce fumeaza da ii strong rau :))
    sau ii ceva ruda cu ponta sau femeia lui sau pensionar de ala fara creier nush da ii ceva cu el
    @straiu esti dus putin cu capu … inchide televizoru iesi din casa si uitate in jurul tau si vezi ce se intampla in realitate 🙂
    si vezi ca mai sunt si alte programe nu doar antena 1 si antena 3 🙂

     
  87. Cata

    si no poate ponta o facut ceva dar cine sta in arad stie ce a facut ponta cu viaductele de pe centura aradului … un drum european .. drumul pe care orice strain care intra prin partea de vest din ungaria trece …. cozi interminabile la bariere … sute de tir-uri care stau cu orele la bariera ,,, si ponta ce a facut ? din ziua 2 cand a ocupat functia a taiat fondurile …. treceti pe centura aradului sa vedeti ce a facut ponta
    o mizerie de om …. aradul il iubeste f tare 🙂
    si toti soferii care ies din tara prin vama Nadlac 🙂

     
  88. cineva

    mare este gradina,daca nici acum in al15lea ceas romanul nu vede ca ponta in loc de1000000de locuri de munca a lasat75000fara servici,salariile sunt la fel,pensiile de toata jena si se scumpeste tot,inseamna ca ne meritam soarta,sa ne chinuim printre straini sa ne putem ajuta familiile acasa sa duca o viata mai buna.

     
  89. Victor Ponta

    Alegerile sunt de mult efectuate! Asteptati-va sa crestem pensiile! Doar accizele combustibilului vor creste in anul 2015!

     
  90. NU CONTEAZA

    se vede…. romanul ii neam destept..se vede… a vandut si tara si tot… bravo!!
    asta ati vrut in asta trait!!! NO COMMENT!!!

     
  91. Razvan

    Petre nu tin cu limbajul tau dar in ceea ce priveste Sibiul ai mare dreptate.E o vorba din popor ,ca sa te uiti la un om ce fel de persoana este mai intai te uiti in ograda lui sau ma rog,ceva de genul,sper ca ati inteles ideea.Iohannis nu este de comparat cu Ponta,cel de-al doilea este pe departe un om bun.Pana si in CV a mintit,vorba aia,om cu facultate si putere in stat.Pentru mine nu e un exemplu!!!!

     
  92. Laura

    Oameni buni am tot citit pe aici si am impresia caa „ strainul“ asta e Ponta sub acoperire si se lauda singur.

     
  93. costi

    ponta ne a dat posibilitatea sa cumparam paine mai ieftina,eu nu mi amintesc sa fi facut altceva.A,a mai facut ,s a certat cu basescu tot timpul.Cam asta e viitorul presedinte ,un baiat glumet ,fara habar de ce se intampla in tara asta.

     
  94. adrian

    hot mare ponta asta

     
  95. Florin

    Ba străin avortat de realitate orb si si sugator de carici puneti borcanele la ochi si citeste ce a scris Dani si Costi si invata ce înseamnă coborare si urcare a nivelului de trai si mai futeti un cap de bordura sa-ti revi din bolsevism pupincurist usd-ist corupt si irealist orb ce essti

     
  96. ce mai conteaza

    lasind la o parte politica si vorbind romaneste daca alti fac investitii pe termen lung cel ce vine dupa si promite multe oare ce poate sa faca problema e ca sintem furati de mii de ani si astia sintem noi ne dam cu puterea

     
  97. Florin

    Ba străine am o prietena care a fost colega la drept co Pontilica as vrea sa auzi ce jeg de om a fost Ponta chiar si pe vremea aia si sa vezi ce ,,olimpic”era domnu doctor Ponta

     
  98. EDY

    CE PORCARIE BASISTA!!! CUM POATE FACE PONTA ASA CEVA DACA VA FI PRESEDINTE, PROSTILOR!!! DE ACEST LUCRU SE VA OCUPA GUVERNUL ROMANIEI CARE NU VA MAI FI CONDUS DE PONTA!!! FELICITARI DOMNULE SAU DOAMNA REPORTER, SUNTETI SENZATIONALI DE OTV

     
  99. coco

    sa ma cac pe toti care sunt impotriva lui Ponta…lasa ca va fost bine cu hotu de base…asa meritati…

     
  100. eu

    În primul rand, nu vreau sa zic ,decât ca toți suntem niște idioți și ca oricum nimic nu se va schimba indiferent cine va veni în fruntea tarii. Nu facem decât sa ne jignim și sa căutăm dovezi ca „ăla e mai bun decât celalalt, ca ăla e plagiator (de parcă nu toți suntem, ca ăla e fost ofițer acoperit ( se pare ca lumea încă a rămas cu fobia securitatii..deși serviciile de informații lucrează pt stat și nu împotriva lor,ca ăla are 6 case….și exemplele pot continua. Un singur lucru uitam: de 25 de ani ,indiferent de numele politic sub care s-au ascuns toți sunt la fel și din păcate vor continua sa fie atât timp cât le permitem și acceptam sa fim manipulati,sfidati,mințiți și jigniți.

     
  101. Doru

    Acest articol m-a convins sa ma duc sa votez cu Ponta. Sa imi insultati inteligenta cu minciuni de genul ca benzina va ajunge 10 lei… Rusine mincinosilor! Manipulatori. Exagerati incredibil. Astia sunteti. Rusine. Ponta a dat pana acum inapoi salariile si pensiile taiate de voi, manipulatorilor. Avem cea mai mare crestere din UE si o intoarceti in rau si p-asta . Va e groaza de Ponta ca o sa vina randul sa va cerceteze justitia care acum e corupta de Basescu. Diavoli mincinosi. Ponta castiga si n-aveti ce sa faceti! Romani, nu credeti minciunile acestor propagandisti mincinosi!

     
    • Je

      Cea mai mare crestere din UE la ce ???!!!!?????

       
  102. Doru

    Sunt 290 de dosare validate de Curtea de Conturi cu basisti care au furat peste 1 miliard. Sunt la sertar, ca justitia e libera sic! Nu e voie sa se cerceteze . De ce nu vorbiti de cele peste 50 miliarde furate de gasca PDL care este acum in spatele lui Iohanis. Hotii striga hotii. Basistii sunt de 2 feluri- cei ticalosi si interesat, care stiu cum e treaba si cei prosti care pun botul la propaganda basista. Am votat cu Basescu prima data cand a candidat, dar m-am trezit! Nu am votat niciodata cu PSD pana acum! Acum o sa votez pentru ca voi sunteti si ati fost un rau mai mare pentru Ro.

     
  103. piotr

    cereti dovezi? uitati-va in buzunare. nu e dovada destul de credibila asta?
    -si sa vedeti la anul. asta daca aveti un pic de constiinta.sa recunoasteti ca daca cheltuielile statului depasesc veniturile statului. cineva trebuie sa puna banii la loc. iar acel cineva suntem noi. pulimea. platitorii de impozite,

     
  104. Relu

    Cine sustine PSD si Victor Ponta este vanzator de tara. 1) Cand ponta vafi presedinte va trece gratierea si amnistierea promisa penalilor romania va pierde 20 miliarde de euro adica tot ce sa furat din 1989.Punct. Din moment ce ai dat amnistitie ai terminat defonitiv si irevocabil cu dosarul. Toate dosarele aflate in cercetare se inchid pentru totdeauna iclusiv Microsoft, EADS, si tot ce exista la aceasta ora. Milioane de ron cheltuite de procurori pentru cercetari se duc pe pustiu, nu se mai confisca nimic dosarele fiind clasate si arse. Deci o mare catastrofa pe capul romanilor daca vor vota cu PSD si Victor Ponta vor veni acasa si isi vor recupera tot si Dan Voiculescu, si Sorin Ovidiu Vanta si SRS, si Relu Fenechiu si Catalin Voicu si toate cobrele si iterlopii politicii romanesti ne vor decide soarta ei vor intra din nou in politica si vor fura in continuare sub protectia PSD. O amnistiere inseamna o stergege completa a cazierului ca si cum nu ai avut niciodata cazier, asta pentru cine nu stie. ROMANI TREZITI-VA ! INFORMATI-VA ! VOTATI DREPTATEA NU HOTIA ! VOTATI KLAUS JOHANNIS !!!!!!!!

     
  105. sowhAT

    Deci…stam si ne certam unii cu altii pe aici…de facut nu facem nimic…si nici nu vom face…eventual sa plecam din tara ca altceva nu avem ce sa facem… Dar, ne meritam soarta…si nu pt cele intamplate la ’89. Ci pentru faptul ca suntem precum cei care ne conduc, dar la scara mica. Care din voi nu minte, nu inseala pe altul cu cat de putin, nu face lucruri rele, nu jigneste etc…? Teoretic, suntem o tara majoritar ortodoxa…in cate biserici s-au facut rugaciuni sa ne dea Dumnezeu un conducator bun? (poate doar in cele in care unu candidat sau altul au dat bani si s-au facut rugaciuni sa iasa respectivul). Daca vrem sa schimbam ceva, sa incepem cu noi insine. Inainte sa avem asteptari de la altii, sa avem de la noi. Cat despre cei doi candidati majoritari in voturi,de Ponta stim deja cine este, dar de Iohannis nu stim. Deci, unul este sigur aiurea, iar celalalt are posibilitatea de a fi sau a nu fi asa. Din doua rele alegem ce putem si ce credem fiecare…ideea era doar ca indiferent cine ar iesi, majoritatea ne meritam soarta…

     
  106. stefan

    Sa de vad cu vata in nas pe tine si pe familia ta martalogule !

     
  107. sven

    veniti in targoviste i vedeti orasul care a fost condus de un primar pdl-ist care se lauda mai acum vreo 2 ani ca e cel mai bun an din istoria de 500 de ani a orasului.acum e anchetat.orasul e plin de caini vagabonzi care isi fac nevoile prin parcurile amenajate ptr copii cu niste preturi enorme.strazile sunt pline de gropi,cred ca niciun oras nu e asa prost asfaltat ca acesta.apa pe care o platim se spune ca e printre cea mai scumpa din tara……si multe altele.nu m-a deranjat nimeni din cei care se spune ca au furat si au distrus tara,nu muream de foame,sunt altii mult mai amarati,dar nimeni pana acum nu mi-a bagat mana in buzunar sa-mi ia banii cum au facut cei care au fost la conducere atunci cand au taiat salariile.

     
  108. aurel

    Cele mai sigure oferte de munca! Oferta extrem de serioasa!
    Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati!
    Multi oameni s-au convins,e randul dumneavostra acum!
    Nu este MLM, NU este joc Piramidal! Castigurile sunt garantate!
    Cautam operatori online care vor sa castige minimum 300 de dolari lunar,cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
    Pentru a va oferii detali trimiteti ” info” la adresa de e-mail: aurel.calina@gmail.com

     
  109. Florin

    Frtilor lasati FSN-isti astia mediocri in pace k atata stiu atata fac.Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la decesul cutremurator al celui mai important conducător al marii Romani,cel care a reformat si industrializat scumpa noastră patrie este vorba de marele Carol I,asa ca va indemn sa alegem tot un neamt pt k ai nostri nu prea au harul conduceri,eu zic k merita sa incercam ce ziceti?

     
  110. Florin

    Pt EDY. Nu Ponta va face asa ceva,ci mana dreapta cu care se va sterge la c*r cum si când va vrea el

     
  111. altcineva

    Voi lenesilor, nu aveti cum sa sustineti alt candidat decat vvp. Doar el va promite mariri de lefe pe simplu fapt ca stati. De la noi pleaca tot. Nu e vina lor ca noi stam cu mana intinsa si ne plangem ca se mareste aia si aia

     
  112. Britanicul

    Ba ala care ceri dovezi , citeste aici ca a trecut termenul de prezentare a bugetului pe 2015 cu 3 saptamani …prostii dracu…votatil pe ala care va pus 7 euro centi la litru de benzina ..!!

    http://www.gandul.info/financiar/ministrul-finantelor-nu-stie-termenul-legal-pana-la-care-era-obligata-sa-prezinte-parlamentului-bugetul-pe-2015-13490971

     
  113. pj

    Un tva mai mic ar creea multe locuri de munca.Avem cel mai mare tva din lume și cel mai mic salariu.O sa rămânem fără ultima bucata de material pe noi unde îți bagi p___.

     
  114. Mihai

    Exact pe certurile intersociale se bazeaza toată campania asta electorala. Diferenta dvs de opinii facuta publica are unicul scop influentarea gandirii alegatorului de rand , alegator mult prea preocupat sa se scormoneasca cu magnetul prin buzunar pt următorul litru de carburant sau pentru a plăti urmatoarea factura de incalzire care este de mult trecuta la „produse de lux” pe cand ea este o simpla necesitate. Tine de noi toti sa mentinem sau sa schimbam o stare. In bine sau in rau , ramane de vazut. Oricum asta tot loterie ramane.

     
  115. Ics

    Da, la Targoviste chiar e dezastru…
    Nici Iohanis nu e o solutie dar as fi votat si Funar, daca nu era altcineva, decat sa votez cu arogantul plagiator „Victor”.

     
  116. Cristian Popescu

    Am citit unele comentarii si am ajuns la o concluzie: AM UITAT SA FIM OAMENI UNUL CU CELALALT. Daca vrem schimbare… atunci sa incercam, noi, masele sa ne schimbam radical atitudinea noastra fata de cel din jur. Tot ce am vazut sunt raspunsuri acide la parerile unora si injurii. Ca sa vedeti… problemele care le avem nu sunt politice, ci sociale si morale. Sa ne fie rusine, ne meritam soarta!

     
  117. Ema

    Strainu vezi ca furi curent la greu , mai usor .

     
  118. yyanniisss

    dragi comentatorii nu stiu voi ce aveticu comentariile astea despre basisti si pesedisti
    eu unul traiesc in romania si mam saturat de toti nu ma intereseaza nici basescu si nici ponta pe mine ma intereseaza in buzunarul meu si pe voi la fel
    eu imi doresc sa revina partidul comunist roman inapoi condus de vlad tepes.
    am trait acele momente si credetima nu am murit de foame si nici de sete si nici de frig
    acum nu mori de foame sunt de toate pe piata nu ai bani cu ce sati cumperi si pe deasupra toata mincare este in proportie de 90
    % este numai chimicale
    si nu era atita coruptie si hotie
    sav aduceti la dracu cu toti cu partidele politice ale voastre mam saturat de voi

     
  119. Bros

    Realitatea trista e ca in acesti 25 de ani politicienii sunt tot aceeasi . Si mai trist este ca nu au facut nimic bun pentru noi pentru tara iar noua nu ne- a ramas nici macar speranta ( mie personal ) ca va fi bine macar pentru copii nostri . Au reusit ceva : sa ne slabeasca sa ne divizeze sa fim fara credinta , mai rau sa ne invrajbeasca . Cred ca trebuia sa le dam o lectie sa boicotam alegerile . Respect

     
  120. Dan

    Buna seara tuturor!(mai putin postacilor profesionisti. Vroiam doar sa spun ca sunt perfect de acord cu Marius (3 noiembrie) si inca ceva. Nu cred ca alegem intre Ponta si Iohannis, ci intre PSD si PDL. Fiecare partid cu penalii lui. Ramane sa hotaram care este raul cel mai mic. Personal nu vreau sa mai aud de PDL din cauza lor: Udrea, EBA, Blaga, Blejnar..lista e lunga si se termina cu Base. Sunt perfect de acord ca Ponta nu ne-a dat mare lucru si ca a marit impozitele.Ma bucur ca a marit pensiile, fie si putin. Am bunica si tatal pensionar. Nu cred ca vine Iohannis si le dubleaza pensia.Ma bucur ca le-a reintregit salariile la bugetari chiar daca nu sunt unul dintre ei.Puterea de cumparare a oricarei clase de salariati e un beneficiu pentru toata lumea. De Iohannis in afara de alea 6 case care clar le detine si nu le poate justifica nu stiu prea multe. Sa intre cei din Sibiu, si obiectiv sa ne ajute sa ne facem o parere. Una care sa nu fie din presa. Sanatate si respect tuturor.

     
  121. ponta

    e un mamaligar unn hooooot,ce nu sant cuvinte de ecxprimat in linba romana

     
  122. ctin

    Recomand tuturor celor cu barba rosie sa aduca in discutie si mizeria pe care acest partid a facuto in perioada 2000/2004 cand nimeni si nimic nu oprea pe Ponta>Nastase sa faca ce vrea .Sunt de acord ca poate nu Iohanis e cel mai bun dar, este blestemul nostru ca natie sa alegem raul cel mai mic. Ma doare cand vad ai mei parinti ca se bucura de cei 20 de galbeni rosii uitand de golul din buzunare si durerea copilului lor cu copii.Ma doare cand vad ca un tanar incearca cu argumente sa-si faca tatal sa inteleaga ca trebuie el sa gandeasca ce si pe cine alege si nu doar robotului unui sforar spilcuit de la o televiziune tembela.

     
  123. MUIEPONTA

    JOS PONTA!! LA PUSCARIE CU TINE !

     
  124. ionel

    Mesaj Pentru „Straniu”Mai dute ma boule in p–a noastra a celor care gindim.Dute ba spre P–a mea de mojic si lingau.Mesaj pentru cei ca mine:Dupa 25 de ani, in sfirsit au si romanii pe cine vota ca presedinte de tara.De ce? pentru ca dupa „revolutie „adica lovitura de stat,psd-ul lui Iliescu a condus in toti atitia ani.Chiar daca a venit CD-ul lui Emil C, 4 ani,sau PD-ul lui Basescu, LA GUVERN Si Parlamentul Romaniei,A condus tot PSD-ul nostru „iubit”Romani:E timpul sa fim alaturi de Iohanis Klaus,sa-l sprijinim.Altfel Psd-ul va stoarce si ultima farima de speranta.Sintem in pericolul grav de a fi Straini in tara noastra(Sa ne pierdem Tara noastra,care in 1989 avea datorii zero.Si sincer vorbind ca un frate chiar daca Iohanis ne va dezamagii,nu avem pe altcineva sa votam.Ponta, intr-un timp foarte scurt,nea asuprit cu 36 de noi taxe si impozite,NE VA DISTRUGE…….

     
  125. cotea

    in nici un caz nu trebuie sa iasa animalul asta pervers presedinte, nici cu celelalt nu mi-e rusine, dar din doua rele alegem cea mai putin rea

     
  126. strainu laba trista

    strainu, esti cumva un avorton de-al lui ponta

     
  127. Darth Sith

    Ponta PRESEDINTE ! Mitraliera ca in 45 as pune-o pe toti dreptacii care in afara de evaziune nu fac nimic. UNUL nu produce un cui tu-va rasa in cur. Decat iau de colo si dau dincolo.Importator distribuitor ,intermediar si alte cacaturi din astea Si vreti impozite ca in Liberia .. ca Germania nu e buna ca exemplu

     
  128. geta

    dezbateri si comentarii putem avea la infinit. este deja prea tarziu sa mai schimbam ceva.”zarurile au fost aruncate”.eu am o problema cu STRAINU.i s-a spus ca e un dezastru cu gramatica,dar vad ca nu baga la cap si sa-si vada de caprele lui.

     
  129. Laurentiu Luca

    Ar trebui judecați așa Cum LA – judecat pe Ceau clanul lui Ponta vor la putere? Votați ROMANI și în maxim. 1 an vom merge pe strada în pas de defilare o sa vedeți cu toții dacă va ieși la alegerii acest Ponta și clanul sau.Ei ne vor fura ca și asta lapte se vor îmbogăți pe ei și noii…..Noi vom fi cei ce vom plânge. ATÂTA AM AVUT SA VĂ SPUN.Ganditiva bine pe cine votați.

     
  130. George

    Salutare tuturor!! am vazut ca discutati intens despre subiectul Ponta!! dar pana la urma am si eu o intrebare,cine dracu e acest ponta?? va zic eu daca nu stiti!!! este o marioneta condusa de tiranii din spatele sau,hotii care au stat la guvernare atatia ani ce vor sa suga osul pana la capat!! ce vor sa puna mana pe putere cu orice pret inclusiv sa fie in stare sa si vanda tara pentru putere!!!Dragi Romani eu sunt in spania sunt un roman din 300000 de mii de romani aflati aici ce traiesc zi de zi cu munca din greu!!!Deci noi nu am fost lasati sa votam,am stat 5 ore in frig si ploaie ca sa votam si nu am reusit sa votam!!! Stiti cumva din ce cauza?? Va zic eu! La ultimele alegeri UCL nu a luat niciun vot din partea romanilor de peste hotare!! nu vrem nimic de la tara,nu vrem sa ni se dea nimic,nu avem nevoie de sprijinul de la nici un roman din tara din potriva daca aveti nevoie va ajutam!!! dar un singur drept nu vrem sa ni se ia dreptul nostru de votare!!! eu unul va sfatuiesc daca mai vreti sa murim de foame in romania votati Victor Ponta(premierul copy paste!!!)deci nu suport comunistii aveti grija ce ve ti vota!!!uitati ce a facut klaus iohanis in sibiu si daca vreti o romanie ca sibiul votatil daca nu stati in saracie ca si pana acum!! Eu sunt din iasi,tot iasiul la votat pe victor ponta!!! Vai de staua lor!! Bafta!!!

     
  131. alin

    Ponta

     
  132. Anca

    Cu oameni ca strainu ne ducem de rapa….macar sa accepte o explicatie logica…dar nimic. E fericit ca da cu 0.2 mai putin la paine, da boul plateste curentul de rupe, impozite locale, intretinere. Cred ca e membru de partid psd , ca altfel nu inteleg cum de e asa de multumit de nivelul de trai din romania. Ce soarta crunta ne asteapta daca iese ponta….

     
  133. Eu Nu Votez VP

    Priviti si vedeti cine este VP

    https://www.facebook.com/EuNuVotezVP?ref=hl

     
  134. loredana

    Noi santem an Italia de 4 ani neam saturat de guvernu ponta nu a facut nimic de cane Este la guvernare tineti monte cane su iesit profesori an strada pentru marirea salariilor ce a spus ponta ca nu are de inde sa mareasca

     
  135. vlad

    TOAMNELE ELECTORALE DINTOTDEAUNA AU FOST PLINE DE GLOD … DECI , NE ȘTERGEM BINE PICIOARELE ȘI INTRĂM ÎN CABINA DE VOT FIECARE PE MĂGARUL SĂU !!!

     
  136. vlad

    După cum se vede, ANALIZATORII sunt vegelenți…

     
  137. Orochi

    Ma gandesc cu amar la munca in Romania.Ce a ajuns.Se spune ca evaziunea fiscalA e la TVA.Dar eu mai stiu una.Una pe care angajatorii din privat,cred ca 95% din ei o fac.Cum?

    Ei bine,luand Anuntul la puricat,la sectiunea Locuri de munca-oferte,gasesti de dat amenzi pe doi ani zilnic.Un loc plin de soparle care vor sa se imbogateasca pe seama fraierului.Acestia fac „angajari” la program de minim 10 ore pe zi,6 zile pe saptamana.Desi legislatia spune 8 ore pe zi,5 zile pe saptamana.Ei bine,intre 176-184 de ore pe luna.La un program de 10 ore pe zi,sunt zilnic doua ore suplimentare care nu sunt platite cu +75% din salariul de baza cum este prevazut in regulament,care nu sunt declarate,impozitate.Evaziune fiscala.Constrang angajatii prin lucru sambata.Iar Ore suplimentare nedeclarate.Evaziune fiscala din nou.Am avut saptamana trecuta niste interviuri pentru angajare si am ramas uimit.Patronatele cred ca noi nu stim legislatia.Se prea poate sa n-o stim,daca se merge in continuare asa.Am luat un numar de telefon si am sunat.Eu cer detalii despre program si salarizare,motivand ca acesta este primul pas catre stabilirea unui interviu pentru a avansa lucrurle.Posibilul angajator imi spune ca la telefon nu se poate,asa si pe dincolo.Aleg sa ma duc la locatia stabilita,la ora stabilita.
    Acolo asteptarile nu mi-au fost inselate.Dupa ce ma intreaba de specializari,experienta samd,imi insiruie serviciile pe care firma le ofera.Ajung si intreb de program.”De la 7.30 la 18 luni-vineri cu o jumatate de ora pauza de masa si sambata de laa 7.30 pana la 15.30,fara pauza de masa.Ma atentioneaza ca se mai lucreaza si ore suplimentare.Aici n-am mai putut rezista.Deja erau doua ore si jumatate zilnic ore suplimentare(explicandu-I tipului ca norma legala e de 8 ore,iar daca pauza de masa este de maxim o jumatate de ora se include in program).La fel explic tipului ca sambata nu poti munci fara pauza,deoarece programul depaseste 6 ore,caz in care trebuie acordata pauza de masa.

    Incercarea lui de a spune ceva,mai mult balbaieli,il intreb de salarizare.Aici chiar am fost lovit de un par.6 lei pe ora,ajungi undeva la 1400-1500 lei pe luna.La programul ala.Imaginati-va.Nemaisuportand nici macar sa stau in preajma tipului,cobor din masina,unde a avut loc interviul si-I replic – stii ca,daca lucrez sambata,trebuie sa-mi dai doua zile libere platite?Cum nesimtirea n-are limite imi raspunde” Daca vreau eu”.M-am uitat la el cu mare amaraciune si I-am spus – esti obligat in 60 de zile sa le dai.Nu daca vrei sau nu.Al doilea interviu,mai tarziu,la acel spital in constructie de la piata muncii.Iese un tip la inaintare.l intreb la fel,despre program.7.30-18.Sambata? 7.30-15.Eu spun – deci 10,5 ore(pauza de masa tot o jumatate de ora).El spune – nu,10 ore.M-am lamurit.Pe contractual de munca?Minim pe economie mi se raspunde,printre un ranjit d-ala de om prins cu matza in sac.Si exemplele pot continua,avand la active de cativa ani o sumedenie de incercari de angajare si toate firmele/angajatorii avand aceeasi placa.

    Ce concluzie tragem de aici?Vedem zilnic abuzuri de tot felul.Vedem zilnic stiri cu rata somajului din ce in ce mai ridicata.Motivul?Ministerul Muncii nu ia deloc masuri impotriva acestor varani care incalca legislatia zilnic si produc evaziune fiscala mai mare decat la tva.Institutiile statului care ar trebui sa ne protejeze si sa sanctioneze aceste pungi de puroi,doarme.Fac pacturi cu Patronatele pe seama noastra.Dar au nevoie de votul nostru.

    Respectarea drepturilor muncii este chiar o cauza pentru care ar trebui sa marsaluim.Sa protestam.Sa determinam Institutiile statului sa forteze patronatele sa respecte Codul Muncii.Ca sa nu mai fim nevoiti sa plecam afara.

     
  138. George M.

    Hilar. Votatil pe iohannis va rog, pe acest incult, omul din spatele lui basescu. Votati acest mafiot care face lucruri bune de fatada si fura pe la spate. Faceti aceeasi greseala ca si cu basescu. Mie sincer imi pare rau ca sunt inconjurat de inculti si incompetenti. SI nu, nu il sustin nici pe ponta , oricare din ei ar iesii presedinte tot in mai rau am intra dar totusi ponta a dat acei MARI 25% din salariul bugetarilor inapoi si de unde? DA! este adevarat a marit si a inventat vreo taxa dar altfel cum putea sa dea banii inapoi? ganditi logic , doar nu ai inapoia de la el din buzunar. Voi vedeti doar partea goala a paharului. Treziti-va oameni buni. Decat mafiotul si incultul de iohannis mai bine ponta cu vorbaria lui multa si uneori degeaba. Dar decizia e a voastra cum a fost si cu basescu. Daca iese iohannis o sa va para rau. Se simte deja un deja-vu.

     
  139. to

    multi sunt hotii care stau pe /{feisbuc? SUNTETI LASI PLATITI BINE SA DENIGRATI PRIM MINISTRU -DENIGRATI COLONIA -ROMANIA OPRITIVA HOOOOOOOO

     

Leave a Response